خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت حفاري در ايران با حفر اولين حلقه چاه نفت در منطقه مسجدسليمان آغاز شد و اكنون كه حدود يك قرن از عمر آن مي گذرد این صنعت دوران پرفراز و نشيبي را طي کرده و بسياري از تحولات اقتصادي ، سياسي و اجتماعي كشور ما در سايه آن رقم خورده است . حضور بيش از 46 شركت خـارجي تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و انحصـار مهندسي توليد و اطـلاعات مخـازن نفت و گـاز در دست آنـان و عدم دخالت نيروهاي ايراني و در فرآيند اكتشاف ، توليد و بهرهبرداري از مخازن ، صنعت نفت ايران را در هالهاي از وابستگي كامل فرو برد و چشمانداز بسيار تيره و تاري در جامعه براي دسترسي به چگونگي اين فرآيندها به منظور استحصال ذخائر ملي بوجود آورد.
بنابراین گزارش، در چنين شرايطي روشنگري نيروهاي دلسوز و متعهد و مبارزات حقطلبانه مردم ايران ، منجر به ملي شدن صنعت نفت شد ولي متأسفانه مهمترين حلقه توليد نفت يعني صنعت حفاري كماكان در اختیار بيگانگان باقي ماند و روند چپاول سـرمايههاي ملي تا سقوط رژيم پهلوي همچنان توسط آنان ادامه داشت پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، موجب دگرگوني و تحولات بنياديني در نهادهاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي كشور شد و به تبع آن صنعت نفت كشور و بويژه حفاري نيز دستخوش تحولاتي عظيم شد. شركت ملي حفاري ايران بعنوان مولود انقلاب اسلامي در اول ديماه 1358 بفرمان بنيانگذار جمهوري اسلامي حضرت امام خميني (ره) تأسيس شد.
این گزارش می افزاید: اجراي عمليات حفاري به منظور اكتشاف، توسعه، توصيف و بهره برداري از مخازن نفت و گاز، ترميم و تعمير آنها، ايجاد چاههاي تزريقي و انجام كليه خدمات فنی/مهندسی مربوطه توسط مديريت عمليات حفاري شركت ملي حفاري ايران در كشور و ساير نقاط جهان، اعم از قلمرو خشكي و فلات قاره صورت مي گيرد. مديريت عمليات حفاري يكي از اركان و مديريتهاي مهم و پايه اي شركت ملي حفاري ايران است كه فعاليت خود را در سال 1358با 6 دستگاه حفاري آغاز و اينك پس از گذشت سه دهه تجربه و داشتن 71 دستگاه حفاري و بهره گيري بيش از 16000 نفر نيروي انساني متخصص و فني راساً هر گونه عمليات پيچيده حفاري را در خشكي و دريا با بهترين دستگاههاي حفاري مجهز به سيستم های گرداننده فوقانی (تاپ درايو)، تصفيه پیشرفته سیال حفاری، پسماند جامدات و ديگر تجهيزات و امكانات استاندارد شده تا اعماق 6000 متر در سازندهاي سخت و پر فشار انجام مي دهد.
این در حالی است که امروز این شرکت در اجرای پروژه های کلید در دست (EPDS) شرکت، این مدیریت در چهار ماه نخست امسال موفق به حفاری و تکمیل ٢١ حلقه چاه نفت و گاز شد. شرکت ملی حفاری ایران در این باره به نقل از احمد تمدن، مدیر عملیات حفاری خشکی شرکت ملی حفاری ایران نوشته است: "از این تعداد چاه ٩ حلقه توسعه ای، یک حلقه اکتشافی و ١١ حلقه تعمیری تکمیلی بوده است. متراژ حفاری از ابتدای فروردین تا پایان تیرماه ٢٥ هزار و ٨٣٢ متر بود و در مدت پیش گفته، حفاری ٢ حلقه چاه هفت روز زودتر از برنامه تعریف شده از سوی کارفرما به پایان رسید. در این مدت ٨ دستگاه حفاری این مدیریت در میدان نفتی آزادگان جنوبی، یک دکل در میدان نفتی یاران جنوبی، ٢ دستگاه در میدانهای نفتی جفیر و سهراب در استان خوزستان، ٣ دکل در میدان نفتی آذر در استان ایلام، ٢ دستگاه در بخش خشکی میدان گازی کیش در استان هرمزگان و یک دستگاه در موقعیت چاه اکتشافی صوفیکم در استان گلستان استقرار داشته است."
یادآور می شود: ناوگان مديريت عمليات حفاري شركت ملي حفاري ايران با بكارگيري 64 دستگاه حفاري خشكي و 7 دستگاه حفاري دريايي در راستاي برنامه توسعه اقتصادي و سياسيت افزايش توليد نفت و همچنين گسترش فعاليت هاي برون مرزي بعنوان يكي از كانون هاي اساسي در پروسه توليد به چهار شاخه مديريت عمليات حفاري خشکی 1، 2، 3 و مديريت عمليات حفاري دريا تقسيم شده كه هر كدام بصورت جداگانه اجراي عمليات حفاري نفت و گاز را از آغاز حفر چاه تا نبهره برداری بصورت شبانه روزي و اقماري عهده دار مي باشند.
نظر شما