به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، حجتالاسلام میکائیل مقدسی، امام جمعه شهرستان نیر، صبح امروز(12مرداد) در جلسه ستاد احیای زکات شهرستان نیر، اظهار داشت: قرآن کریم بارها زکات را به عنوان فریضه واجب در کنار نماز، روزه و امر به معروف و نهی از منکر یاد کرده که این امر اهمیت و جایگاه زکات را در اقتصاد سالم اسلامی نشان میدهد.
وی تصریح کرد: اگر زکات واقعی در جامعه پرداخت شود نه تنها مشکلی به نام فقر نخواهیم داشت بلکه بسیاری از معضلات جامعه نیز از قبیل عمران، آبادانی و آموزش برطرف میشود.
حجت الاسلام مقدسی، موارد مصرف زکات را متنوع و به نفع جامعه اعلام کرد و افزود: نباید با پرداخت نکردن زکات زمینه خشم و غضب الهی را در مال و اقتصادمان به وجود آوریم چرا که پرداخت زکات سلامت مالی جامعه را نیز تضمین میکند.
امام جمعه نیر با اشاره به ابعاد و جایگاه فریضه روزهداری و گرامیداشت ماه مبارک رمضان به عنوان بهترین ماه در کسب فضیلتهای الهی، خاطر نشان کرد: ماه رمضان ماه غفران، رحمت و بخشش الهی است که در دین اسلام و سخنان ائمه اطهار به جایگاه والای عبادت و اطاعت در این ماه تاکید شده است.
حجت الاسلام مقدسی اضافه کرد: زمانی میتوانیم در این ماه روزی حلال و نان طیب به خانه ببریم که کشاورز ما زکات مال خود را پرداخت کرده و نسبت به تکتک افراد جامعه مدیون نباشد.
در این جلسه رئیس کمیته امداد نیر گفت: سهم فقرا از محل زکات جمعآوری شده و برای رفع نیازهای ضروری آنها هزینه میشود.
یحیی حمزهاربابی افزود: سال گذشته با همت کشاورزان منطقه و دستگاههای ذیربط نظیر تبلیغات اسلامی، جهاد کشاورزی و تعاون بیش از 600 میلیون ریال زکات در این شهرستان جمعآوری شد.
دبیر ستاد احیای زکات نیر با بیان اینکه بخش عظیمی از این زکات جمعآوری شده صرف عمران و آبادانی خود روستاها شده است، تصریح کرد: 150 میلیون ریال از این زکات نیز سهم فقرا بوده که صرف تأمین هزینههای ضروری درمان، تحصیل، ساختمان و دیگر نیازهای افراد بیبضاعت شد.
وی رویکرد جدید کمیته امداد را اجرای طرح پالایش مددجویان، شناسایی نیازمندان واقعی و توانمندسازی خانوادههای نیازمند اعلام کرد و اظهار داشت: در همین راستا کارآفرینی در کمیته امداد جدی گرفته شده است.
پایان پیام/
نظر شما