از سلیقه‌ای شدن سیمای شهر اصفهان تا قراردادهایی که زاینده رود را خشک کرد

خبرگزاری شبستان:سلیقه‌ای شدن طراحی سیما و منظر شهری و همچنین بازگشایی پرونده جدید در حوزه مشکلات کمبود اب از مهم‌ترین مباحث عنوان شده در یکصد و چهل و چهارمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، یکصد و چهل و چهارمین جلسه علنی نیز با غیبت تعدادی از اعضای شورای شهر که البته غیبت آنها دیگر به عادت تبدیل شده است آغاز بکار کرد.

 

در این میان مهدی باقر بیگی و رسول جزینی را می‌توان از جمله غایبان این جلسه علنی عنوان کرد. که یکی به دلیل حضور در المپیک ریو 2016 در این جلسات حضور نمی‌یابد و دیگری را هم نمی‌دانیم...

 

اما این جلسه نیز با تاریخ نگاری رضا امینی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان آغاز شد. او که اعتقاد دارد همجون ائمه جمعه که در روزهای جمعه مناسبت‌های هفته را عنوان می‌کنند، وی نیز در روز شنبه این مناسبت‌ها را یادآوری کند و حتی انتقاد رسانه‌‌ها و برخی از مسئولان نیز بر این رویکرد تاثیری نداشته است.

 

بدهی معوقه دولت به شهرداری باید پرداخت شود

 

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه علنی رضا امینی رئیس شورای شهر اصفهان ظهر امروز در جلسه علنی این شورا با تبریک ولادت امام رضا(ع) و پاسداشت مقام اسرای هشت سال جنگ تحمیلی و سالروز ورود آزادگان به میهن، با اشاره به لایحه ششم توسعه شهری در مجلس اظهار داشت: در هفته گذشته جلسه‌ای با رئیس مجلس و شورای عالی استان‌ها داشتیم که در آن گفته شد در ارتباط با وجود شورای شهر در استان‌ها در مجلس شورای اسلامی دو دیدگاه وجود دارد.

 

وی افزود: دیدگاه نخست به استناد قانون اساسی و کلیه امور اجرایی کشور به دست قوه مجریه بوده و شورا هیچگونه نقشی در این امور ندارد و هرگونه اقدام در این زمینه دخالت در وظایف دولت است، دیدگاه دوم هم می‌گوید شوراها دارای اختیار هستند و البته باید براساس قانون اساسی و رفتار کنند.

 

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه به ارائه توضیحاتی پیرامون بخش درآمدهای پایدار شهرداری در لایحه 6 توسعه کشور پرداخت و گفت: وجوه پرداخت نشده و بدهی معوقه دولت به شهرداری باید پرداخت شود و ریاست مجلس شورای اسلامی راه‌هایی را برای این امر پیشنهاد کرده‌اند.

 

وی با بیان اینکه شهرها و روستاهای کوچک کمتر از بقیه شهرهای بزرگ از مواهب حکومتی برخوردارند، تصریح کرد: از جمله وظایف دولت تصویب بودجه با توجه به مختصات جغرافیایی و منابع هر شهر است که باید مدنظر قرار گیرد همچنین نباید شکل عارض به مالیات تغییر پیدا کند بلکه دولت موظف است با استفاده از شاخصه‌های خود آن‌ را به شهرها تخصیص دهد.

 

امینی در ادامه برگزاری مسابقات قرآنی بیان را اتفاقی مثبت و نشاط آور و پر خیر و برکت برای شهر اصفهان دانست و افزود:  این مسابقات با همکاری شهرداری اصفهان و موسسه قرآنی بینه برای نخستین بار در کشور در گروه سنی زیر 18 سال در 6 رشته قرآنی در حال برگزاری است که با استقبال بسیار خوبی همراه بود.

 

وی افزود: با توجه به ظرفیت بالقوه‌ای که زمینه قرآنی در شهر اصفهان وجود دارد لازم است کمیته قرآنی شورای شهر به این مسئله توجه بیشتری نشان دهد و اصفهان را به تبدیل شدن به قطب قرآنی کشور نزدیک کند چراکه در این شهر بستر برگزاری مسابقات قرآنی در سطح بین المللی هم وجود دارد.

 

سیمای شهر اصفهان بازار خودنمایی هنر طراحان

 

اما قرعه بخش نطق میان دستور این جلسه علنی نیز به نام عبدالرسول جان‌نثاری و فتح‌الله معین درآمد که در این میان عبدالرسول جان نثاری از شرایط سیما و منظر شهری گلایه کرد و اظهار داشت: در حال حاضر شهر اصفهان به  بازاری برای خودنمایی هر چه بیشتر ذوق و سلیقه طراحان و مالکان تبدیل شده است.

 

وی سیما و منظر شهری را پازلی توصیف کرد که همه خانه‌ها و ساختمان‌های این شهر اجزای تکمیل کننده آن هستند و در این باره نیز گفت: هر ساختمان باید اصولی را رعایت کند تا شکل کلی یک شکل روح نواز و دلنواز باشد.

 

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: در یک نمای شهری همه چیز مانند نقطه، خط، شکل، فرم، فضا، رنگ، بافت، مقیاس، ریتم و موارد دیگر مهم است که البته این ها همه اثرگذار هستند و سیمای شهر را با کنار هم گذاشتن تک تک ساختمان ها به وجود می آورد.

 

جان نثاری با بیان اینکه فصل پانزدهم دفترچه ضوابط طرح تفصیلی اصفهان به بحث ساماندهی نما پرداخته و به این ضوابط اشاره شده است، ابراز داشت: براساس این ضوابط نمای غالب آن از جنس آجر با رنگ کرم و بژ با حداقل ۵۰ درصد در نظر گرفته شده است و استفاده از سنگ هم در حد ۲۰ درصد بلامانع است و استفاده از چوب، شیشه، کامپوزیت حداکثر تا ۱۰درصد بلامانع است که البته ضوابط دقیق در جداول ارائه شده است.

 

وی آجر با رنگ کرم و بژ را مصوب نمای شهر اصفهان دانست و افزود: این نوع نما هم با معماری اصفهان ساز و کار بوده و هم با هوا و اقلیم اصفهان متناسب است، افزود:  از سوی دیگر یک توافق است که در مجموع یک سیما و منظر مناسب و هماهنگ به وجود آید.

 

جان نثاری با تاکید بر اینکه بارها خواستار راه‌اندازی پلیس ساختمان بوده‌ام که تاکنون نیز اقدامی در  این راستا مشاهده نکرده‌ام، گفت: ما همیشه در مباحث نظارتی افراط و تفریط می کنیم و بعضاً سختگیری فوق‌العاده و سلیقه‌ای انجام می‌شود که ساختمان کامل آجری به دلیل  ایراد جزئی در فرم آن تایید نمی شود و یا آن قدر مماشات می کنیم که ساختمان با ۸۰ تا ۹۰ درصد سنگ تایید می شود.

 

وی تاکید کرد: در حال حاضر کنترل نقشه‌های نما هم در معاونت شهرسازی انجام شده و بعضاً در مناطق کنترل می‌شود و بین مناطق و حوزه شهرسازی هماهنگی لازم و وحدت رویه وجود ندارد.

 

رئیس کمیسیون عمران،  معماری و شهرسازی به آخرین گزارش آتش سوزی در سیتی سنتر نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارشات ارائه شده بیش از ۱۰۰ متر از نمای این مجموعه در آتش سوزی اخیر سوخته است.

 

11 منطقه شهرداری اصفهان توسعه نیافته است

 

فتح‌الله معین، رئیس کمیسیون امرو اقتصادی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه علنی از روند توسعه‌یافتکی در شهر اصفهان انتقاد کرد و گفت: بسیاری از مناطق شهر اصفهان شاخص‌های توسعه یافتگی را ندارد و و در واقع می‌توان گفتن تنها مناطق یک، سه، پنج و شش شهرداری از این شاخص‌ها برخوردارند و مابقی مناطق یا کمتر توسعه یافته و یا توسعه نیافته‌اند.

 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه چنانچه مسئولان شهری به مقوله کیفیت زندگی در شهرها اهمیت ندهند و یا در بالا بردن آن ناتوان باشند آن شهر به مکانی برای هدر دادن عمر و نه برای زیستن تبدیل می‌شود، اضافه کرد: در این راستا باید یادآور شوم که در سال ۲۰۱۵ شهر تهران در بین ۲۳۰ شهر جهان رتبه ۲۰۳ کیفیت زندگی را به خود اختصاص داد و این در حالی است که وضعیت شهر اصفهان به لحاظ آلودگی‌های زیست محیطی، رشد حاشیه نشینی، عدم توسعه مناسب فضای سبز، بیکاری ناشی از مشکلات شهری و ناکافی بودن حمل و نقل عمومی و عدم تناسب دیگر زیرساخت‌ها و خدمات شهری دارای وضعیت نامناسب‌تری است.

 

رئیس کمیسیون امور اقتصادی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه به نظر سنجی از جوانان اصفهان در خصوص میزان رضایتشان از زندگی در شهر اصفهان اشاره کرد و افزود: بیش از ۸۳ درصد از جوانان از زندگی در شهر اصفهان ناراضی هستند و این بیانگر این امر است که در گذشته در خصوص تضمین آینده جوانان خود کم‌کاری کرده‌ایم و همپای نیازهای توسعه شهری امکانات و خدمات خود را توسعه نداده‌ایم که در این میان تغییر بافت جمعیتی شهر اصفهان خود نشان گویایی از این جابجایی جمعیت ناشی از نارسائی امکانات خدمات شهری است.

 

وی نهادهای دولتی و شهرداری، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان اقتصادی و مشارکت مردمی به ویژه جوانان را سه ضلع اصلی برای توسعه یافتگی عنوان کرد و افزود: باید توجه داشته باشیم که اصفهان دومین استان صنعتی کشور و دارای بیشترین افراد تحصیلکرده است و از این رو مسئولان باید با اعتماد به مردم و استفاده از چنبن ظرفیتی زمینه‌ای را برای رشد و شکوفایی این شهر و استان ایجاد کنند.

 

شکر مشکل ساز شد

 

در این بین سردار کریم نصر اصفهانی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان  نیز در بخش تذکرات این جلسه علنی، مشکل کمبود شکر را نقطه عطف اظهارات خود قرار داد و گفت: چرا نباید تمهیداتی اندیشیده شود که دچار چنین مشکلاتی شویم و این وضعیت شایسته مردم ایران نیست.

 

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش رسانه‌ها و به ویژه صدا و سیما را مورد خطاب قرار داد و گفت: آنچه در رسانه‌ها عنوان می‌شود برای ما به یک دغدغه تبدیل شده است چرا که همه آنها بیانگر توانایی‌ها و قابلیت‌های اصفهان است و این در حالی است که به ضعف‌ها و چالش‌های اصفهان توجهی صورت نمی‌گیرد.

 

علیرضا نصر اصفهانی، منشی شورای چهارم نیز از دغدغه‌اش در حوزه کمبود آب و منابع آبی سخن به میان آورد و اظهار داشت: ما با مشکلات جدی در حوزه آب روبرو هستیم و این در حالی است که رسانه‌ها در خصوص اطلاع رسانی و فرهنگسازی در شیب ملایم هم حرکت نمی‌کنند.

 

وی در ادامه از شهرداری خواست در این زمینه نیز پا در میانی کند و با راه اندازی پویش مردمی آب در راستای تر.ویج فرهنگ صرفه‌جویی گام بردارد.

 

بازگشایی پرونده جدیدی در حوزه خشکسالی حاکم بر اصفهان

 

حمید رضا فولادگر، نماینده مردم اصفهان در مجلس دهم نیز مهمان ویژه این جلسه علنی بود. او که در واقع به درخواست اعضای شورای شهر به منظور پیگیری مطالبات اعضا در خصوص برخی ایرادات موجود در برنامه ششم توسعه به این جلسه علنی دعوت شده بود، اظهار داشت: در سیاست‌های برنامه ششم توسعه در بند ۴۸ هویت بخشی به شهرها و روستاها و همچنین بافت شهری در شهرهای بزرگ دچار تغییراتی خواهد شد و همچنین در قالب این بند بافت شهری در حال تغییر است که در این زمینه تاکنون بحث‌های زیادی شده است و هنوز مصوبه‌ای در این خصوص نداشته‌ایم.

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بند ۴۹ لایحه مدیریت شهری دولت سامان بخشی مناطق حاشیه نشین و کنترل مناطق شهری نیز دیده شده است، گفت: همچنین در این لایحه همچنین درخواست سرمایه‌گذاری در حوزه توسعه زیرساخت‌ها و توسعه  ICT وIT درخواست شده است که در دست بررسی است.

 

وی با بیان اینکه در لایحه مدیریت شهری که توسط دولت برای لحاظ در برنامه ششم توسعه پیشنهاد شده است در حوزه ماده یک لایحه قبلی و ماده چهار لایحه جدید و به ویژه در بندهای «ب»، «ج» و «د» بحث زیادی وجود دارد، گفت: بر اساس این بندها  مالیات بر ارزش افزوده و عوارض گاز و شماره گذاری خودروها به روش جدیدی تقسیم بندی شده است که شورایی‌ها باید اعتراضات خود را در این راستا ارائه دهند.

 

فولادگر اضافه کرد: بر اساس این لایحه ۲۰ درصد شامل کلانشهرها، ۵۰ درصد سهم سایر شهرها و ۳۰ درصد نیز برای روستاها اختصاص یافته است که چون برای روستاها سهم خوبی در نظر گرفته‌اند به طور قطع در مجلس رای می‌آورد.

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه بر اساس این لایحه ۳۰ درصد از هزینه عوارض مالیات بر ارزش افزوده شهرک‌های صنعتی باید به خود شهرک‌ها برای توسعه برگردانده شود، افزود: همچنین در خصوص عوارض ناشی از صنایع آلاینده پیشنهاد داده شده است که بر اساس جمعیت و میزان تاثیر پذیری عوارض تقسیم بندی شود که قانون مناسبی است.

 

وی در ادامه در خصوص مشکلات آب استان اصفهان نیز اظهار داشت: حق‌آبه‌های طبیعی رودخانه و تونل اول سهم کشاورزان است که منابع اولیه آب اصفهان هستند و همچنین تونل دوم کوهرنگ، چشمه لنگان و خدنگستان با میزان ۳۸۴ میلیون متر مکعب آب نیز سهم دولت است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر سهمیه حق آبه کشاورزان که شورای عالی آب هم مصوبه گرفت ۸۰۰ میلیون متر مکعب است که موضوعی تمام شده است، اضافه کرد: این در حالی است که در حال حاضر تنها استان چهار محال و بختیاری به صورت کامل ۲۳۷ میلیون متر مکعب آب خود را برداشت می‌کند و برای مابقی استان‌ها اینگونه نیست.

 

فولادگر همچنین با اشاره به اینکه دولت قراردادهای تخصیص آب را مازاد بر ۳۸۴ میلیون متر مکعب سهمیه‌اش منعقد کرده و این امر زمینه ساز تمام مشکلات آبی اصفهان شده است، افزود: در حال حاضر دولت ۲۰۰ متر مکعب آب برای صنعت اصفهان، ۴۹ میلیون متر مکعب برای شرب کاشان، ۹۸ میلیون متر مکعب شرب یزد، ۴۰۴ میلیون متر مکعب شرب اصفهان  و مشترکین هم ۳۰۳ میلیون متر مکعب قرار داد بسته است که این امر برای تامین آب مشکل ساز شده است.

 

 

 

کد خبر 565550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha