اتحاد اسرائیل و اعراب برای مقابله با برتری ایران

خبرگزاری شبستان: فایننشال تایمز در گزارشی به تحرکات اسرائیل در اعزام دیپلمات به کشورهای عرب آسیایی و برخی کشورهای آفریقایی از بیم برتری ایران درخاورمیانه پرداخت.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، چندی است که ارتباط کشورهای عربی از جمله عربستان با رژیم صهیونیستی آشکار شده و تحلیل گران سیاسی و بین المللی در جهان معتقدند که قدرت ایران در منطقه منجر به آشکار شدن ارتباط پنهانی این ها شده است.

در آخرین خبر و تحلیلی که در این زمینه انجام شده است،‌ طبق ترجمه گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در این باره نوشت: افزایش نگرانی‌درباره برتری و نفوذ ایران در خاورمیانه به ویژه در سوریه، عراق و یمن، موجب شده اسرائیلی‌ها محتاطانه با قدرت‌های جهان عرب از جمله با آن‌هایی که روابط دیپلماتیک نیز ندارند، درباره امور امنیتی رایزنی کنند.

«دوری گلد» معاون وزیر امور خارجه اسرائیل به فایننشال تایمز گفت: کشورهای سنی عرب به طور فزاینده‌ای خاورمیانه را از منظر اسرائیل می‌بینند.

بر این اساس، گلد و دیگر مقام‌های اسرائیلی همراه با اعراب خلیج فارس (به ویژه ریاض) نگرانی‌های مشترکی درباره ایران دارند و در این باره می‌گویند که توافق اتمی با قدرت‌های جهانی مواضع ایران را تقویت کرده است. اسرائیل مدت‌هاست ایران را متهم به تلاش برای ساخت سلاح اتمی می‌کند و البته ادعایی که ایران نیز منکر آن است، در حالی‌که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نگران مداخله ایران شیعه در امور خود هستند. برخی کشورهای عربی نیز با احتیاط در حال توسعه روابط با تل‌آیو هستند و از بیم بازتاب منفی، آن را پنهان نگه می‌دارند.

فایننشال تایمز در بخشی دیگر به نگرانی‌های مشترک تل آویو – قاهره پرداخت و نوشت: این دو درباره ناامنی‌های شمال صحرای سینا در مجاورت اسرائیل و باریکه غزه که از سوی حماس اداره می‌شود، نگرانی مشترکی دارند. عناصر وابسته به داعش در صحرای سینا تاکنون صدها نظامی مصری را کشته‌اند.

این روزنامه در خاتمه به سفرهای آفریقای نخست وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت: نخست وزیر اسرائیل به چهار کشور در شرق‌آفریقا و دوری گلد نیز در جولای به چاد سفر کردند و البته گلد با رییس جمهور این کشور ملاقات نمود. اسرائیل ماه گذشته نیز روابطش با گینه کشور مسلمان آفریقا را احیا کرد.

گلد در این زمینه نیز با اشاره به تغییرات در رویکردهای سعودی‌ها و اشاره به قطع حمایت از حماس گفت: ما تفاوت‌هایی داریم، اما واضح بگوییم که با مشکلات یکسانی نیز مواجه هستیم.

این در حالی است که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان چندی پیش در خصوص عصبانیت عربستان از ایران و نزدیک شدن این کشور به رژیم صهیونیستی تحلیلی ارایه کرد.

وزیر امور خارجه ایران با رمزگشایی از عصبانیت عربستان سعودی در برخورد با ایران، آن را ناشی از تحولی می‌داند که برجام در سطح منطقه ایجاد کرده و آن آزادسازی ظرفیت استراتژیک تهران و عبور جمهوری اسلامی از شرایط سخت تحریم است. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران که آشکارا درباره راهبرد خطرناک عربستان در برخورد با ایران هشدار می‌دهد، معتقد است کارهایی که امروز دولت سعودی انجام می‌دهد کارهایی نیست که یک دولت عاقل انجام دهد، چون آل‌سعود تصور نمی‌کرد یک روزی ایران بتواند از این شرایط عبور کند؛ بنابراین از همه ابزارشان استفاده می‌کنند و هدفشان این است که شرایط را به گذشته بازگردانند. او گفت عربستان برجام را راهبردی دیده و به‌دنبال تدارک و پاسخ راهبردی است.

موضوعی که پیش‌تر خبرگزاری «رویترز» از آن پرده برداری کرده و نوشته بود عربستان سعودی در حال گسترش راهبرد ضدایرانی خود است و تلاش دارد کشورهای فراتر از خاورمیانه را علیه تهران متحد کند. به گزارش خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف در بخشی از دیدار با اصحاب رسانه که به مناسبت روز خبرنگار صورت گرفت اما اخیرا منتشر شده‌است گفت: «اگر شرایط گذشته خیلی خوب بود اینقدر دشمنان ما سعی نمی‌کردند به گذشته برگردند. اگر خیلی خوب بود، چرا اینقدر سعودی‌ها و اسرائیلی‌ها و منافقان و دشمنان ما عصبانی هستند؟» او با بیان اینکه برخی می‌گویند این جرات پیدا کردن دولت سعودی است، پرسید: «این چه جرات پیدا کردنی است؟ جرات است که انور عشقی را به اسرائیل می‌فرستند که با اسرائیلی‌ها متحد شوند و بعد اعلام می‌کنند ما کسی را نفرستاده‌ایم. اگر جرات داشتند اعلام می‌کردند فرستادیم.» وزیر امور خارجه گفت: «ترکی الفیصل را کنار مریم رجوی می‌فرستند و بعد اعلام می‌کنند ترکی الفیصل در موقعیت شخصی بوده نه موقعیت دولتی، اگر جرات داشتند که اعلام می‌کردند.»

او با بیان اینکه آنها وحشت کردند و مضطرب شده و دست و پا می‌زنند، تاکید کرد: «تصوری که من دارم این است که اگر شما به صحبت دیگران در خارج به‌خصوص کسانی که با ما بد هستند، توجه کنید تصوری که در دنیا هست، این است که یک تحول راهبردی اتفاق افتاده است.»

کد خبر 565602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha