به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از دبیرخانه دائمی همایش برندینگ، محمدحسین روشنک رئیس اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان خراسان رضوی با اشاره به سوءاستفاده برخی افراد از فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر قبول نداشتن برند اظهار کرد: فرمایش مقام معظم رهبری ناظر بر برندهای خارجی است و ایشان می فرمایند که برندهای خارجی مردم را ترغیب به خرید کالا می کنند و این فرمایش رهبری هیچ ارتباطی با برند یا همان نام و نشان تجاری کالاهای ایرانی ندارد و ایشان نمی گویند که کالا نباید عنوان تجاری داشته باشد و همانطور که تمام ما دیده ایم، مقام معظم رهبری در همه سخنرانی های خود همواره از تولید ملی حمایت کرده اند و دلسوز تجارت داخلی هستند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی در ارتباط با وضعیت تولیدات ایرانی در رقابت با کالاهای خارجی عنوان کرد: به جزء برخی صنایع مادر، بهترین تولیدات با کیفیت عالی را در داخل کشور تولید و سپس صادر می کنیم به عنوان مثال سیمان، کاشی، سرامیک، چینی، لبنیات، مرغ و تخم مرغ و میوه از جمله تولیدات داخلی بوده که از نظر کیفیت با کالاهای خارجی کاملا قابل رقابت هستند که اگر در بازارهای بین المللی برای صادرات کالای خود با مشکل مواجه می شویم به دلیل نداشتن کیفیت نیست بلکه چون قیمت تمام شده کالا بالا است باعث شده تا در رقابت با کالاهای سایر کشورها مشکل داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه نیاز امروز ما برای ورود به رقابت های جهانی و توسعه اقتصادداخلی «انقلاب اقتصادی» است، گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق کسب و کار باید اقتصاد کشور را به سمت و سویی ببریم که قیمت تمام شده کالا کاهش پیدا کند، چون در غیر این صورت از صادرات بازمی مانیم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا برندهای معروف زیادی در کشور نداریم، اظهار کرد: یکی از اصلی ترین دلایلی که ما را از برندینگ دور کرد، این بود که تا ۱۰ سال پیش اقتصاد کوپنی بود به طوری که با حواله یک نوع از کالا مثلا روغن در تمامی شرکت ها با یک قیمت عرضه می شد و این موضوع مانع برندسازی و انگیزه صاحبان کالا برای ارتقای تولیدات خود می شد.
روشنک همچنین در ارتباط با اینکه چگونه می توان در برندسازی به موفقیت دست یافت، تصریح کرد: برای حضور در بازارهای جهانی و همچنین ترغیب خرید مردم به تولید داخلی باید به دنبال ساخت نام و نشان تجاری رفت، اما زمانی می توانیم برند خوبی را خلق کنیم که دقت و کیفیت، سرعت و قیمت و همچنین محافظت از کیفیت و قیمت را مد نظر قرار دهیم.
وی افزود: به عنوان مثال یک برند موفق در پوشاک کشور اداریم و حاصل این موفقیت ناشی از تلاشی بوده که همزمان برای ارتقای کیفیت و نوآوری با جلوگیری از افزایش زیاد قیمت صورت گرفته و توانسته از این طریق اعتماد مشتری خود را حفظ کند.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه کشورهای هدف صادراتی تا چه میزان با برندهای ایرانی آشنایی دارند، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل کم کاری در حوزه برندینگ و تحریم هایی که طی ۱۰ سال اخیر متحمل شدیم برندهای زیادی در بازارهای هدف صادراتی نداریم به گونه ای که تعداد برندهای ایرانی نام آشنا در کشورهای مقصد بسیار اندک است.
روشنک اظهار داشت: تحریم ها اقتصاد کشور را به عنوان یک اقتصاد درونزا به نابودی کشاند و ما نتوانستیم تولیداتی خوب که بتوان به عنوان برند به آنها بالید ایجاد و در کشورهای صادراتی معرفی کنیم.
وی یکی از چالش های حوزه برندینگ را سوءاستفاده های صورت گرفته از مطرح شدن این موضوع دانست و گفت: از زمانی که موضوع برندینگ در اقتصاد کشور مطرح شد برخی با برگزاری همایش و یا تبلیغاتی مبنی بر ثبت برندها برای خود منبع درآمد ایجاد کردند بدون اینکه بخواهند قدمی برای موفقیت تجار بردارند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی افزود: از چهار سال پیش در انجمن مدیران صنایع خراسان دبیرخانه دائمی همایش برندینگ تشکیل شد که با هدف ارتقای سطح دانش فعالان اقتصادی در حوزه برندسازی بدون دریافت وجه آغاز به کار کرد و در این راستا اتاق بازرگانی و اتحادیه صادرکنندگان و برخی از تشکل های دیگر نیز به یاری انجمن آمدند و خوشبختانه امروز شاهد عملکرد مثبت این همایش بوده ایم.
نظر شما