مبارک در قفس محاکمه... دیکتاتورهای دیگر ببینند !

حسنی مبارک، رئیس جمهوری مخلوع مصر با دو پسر و چد نفر از همراهان دیگرش در زیر دوربین های خبری با حالتی از ترس و وحشت وارد قفس محاکمه شدند.

خبرگزاری شبستان: حدود 6 ماه از انقلاب مردمی مصر می گذرد، امروز چهارشنبه (12 مرداد) حسنی مبارک، رئیس جمهوری مخلوع مصر در سایه تدابیر امنیتی برای حضور در دادگاه وارد سالن بزرگ دانشکده پلیس در شهر قاهره شد.
در حالی که به دلیل نامساعد بودن وضعیت جسمی مبارک، معلوم نبود که جلسه دادگاه برگزار می شود یا نه، حسنی مبارک به همراه همدستانش از هواپیمای کوچکی که حدود 20 سرنشین داشت، پیاده شدند تا نخستین جلسه دادگاهی خود را پشت سر بگذارند.
وکیل مبارک تاکید داشت که حال موکل او به قدری نامساعد است که نمی تواند در دادگاه حاضر شود، در حالی که وزیر بهداشت اعلام کرد: حال مبارک به گونه ای نسیت که قادر نباشد در داگاه حاضر شود.
مبارک در حالی که بر روی یک تخت بیمارستانی خوابیده بود، به قفس آهنی ساخته شده منتقل شد.
خبرنگار الجزیره گزارش داد: مبارک با یک آمبولانس سفید رنگ و به همراه یک تیم پزشکی از محل فرود بالگرد به ساختمان دادگاه در داخل دانشگاه پلیس منتقل شد.
تلویزیون الجزیره تصاویر مستقیمی از دادگاه نشان داد و مبارک هم اکنون در قفس مورد نظر قرار گرفت.
قراراست مبارک به همراه دو پسرش علاء و جمال و حبیب العادلی، وزیر سابق کشور و شش نفر از مسئولان دیگر امنیتی مورد محاکمه قرار گیرند.
مبارک در حالی که در قفس اتهام بود، وارد دادگاه شد و پسران مبارک سعی می کردند خود را از دوربین های فیلمبرداری مخفی کنند و دیده نشوند در حالی که این امر امکان پذیر نبود و حالتی از وحشت و نگرانی در چهره آنان نمایان بود.
قاضی دادگاه «احمد رفعت» است و حسنی مبارک قرار است به اتهامهای فراوانی از جمله کشتار تظاهر کنندگان انقلاب 25 ژانویه، صدور گاز مصر به اسرائیل و فساد و اختلاس محاکمه شود.
بیش از یک هزار نیروی امنیتی در ساختمان دانشگاه پلیس حاضر هستند تا جریان محاکمه انجام شود. همچنین به 600 نفر از جمله وکیلان و خانواده های قربانیان و روزنامه نگاران اجازه داده شده است در جلسه محاکمه حضور داشته باشند.
با این وجود، مقامات به دلایل غیر معلوم از ورود برخی از خبرنگاران جلوگیری به عمل آورده اند.
سازمان عفو بین الملل همچنین، برگزاری دادگاه شفاف را برای مبارک خواستار شده است.
سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای اعلام کرد: این محاکمه فرصت تاریخی را برای مصر فراهم کرده است تا به حساب رئیس جمهور مخلوع خود که جنایتهای بسیاری را در حق مردم مرتکب شده است، برسند.
حسنی مبارک، 11 فوریه 2011 میلادی پس از تظاهرات مردمی از قدرت کناره گیری کرد و شورای عالی نظامی مصر حکومت را به صورت موقت به دست گرفت.
نظام دیکتاتوری مصر پس از انقلاب مردم تونس که رئیس جمهوری مخلوع آن نیز باید مورد محاکمه قرار گیرد، با تظاهرات مردم سقوط کرد.
مردم و احزاب مصر برای محاکمه مبارک و کنار گذاشتن وزرای سابق بارها دست به تظاهرات زدند و امروز نیز با نشستن پای تلویزیون مصر آماده هستند تا محاکمه حسنی مبارک، دو فرزند و همراهانش را ببینند.
مردم مصر از اینکه موفق شدند تا حسنی مبارک را کنار بگذارند خوشحال هستند و می خواهند تا خون شهدای ریخته شده پایمال نشود.
انقلاب مردمی در دیگر کشورها همچون بحرین، یمن و لیبی در حال انجام است، مقامات دیکتاتور این کشورها نیز باید از دیدن صحنه های فلاکت بار محاکمه حسنی مبارک درس بگیرند و هر چه زودتر یا به اصلاحات پرداخته یا کناره گیری کنند.
ممحمد حسنی مبارک (زاده 4 مه 1928) چهارمین رئیس جمهوری جمهوری عربی مصر بود. او در سال 1981 پس از ترور محمد انور سادات به ریاست‌جمهوری مصر رسید. وی در طول سی سال ریاست‌ جمهوری خود، «حالت فوق‌العاده» را که از زمان جنگ شش روزه برقرار شده‌بود را حفظ کرد و سیاست خارجی انور سادات در رابطه با «صلح با اسرائیل» را ادامه داد.
حسنی مبارک از تاریخ 14 اکتبر 1981 که به مقام ریاست‌جمهوری مصر رسید، سه بار در انتخابات ریاست‌جمهوری، بدون این که رقیبی در برابرش باشد به پیروزی رسید. در سال 2005 میلادی، برای چهارمین دوره پی‌در‌پی به ریاست‌جمهوری انتخاب شد. طبق قانون سال 1971 مصر، حسنی مبارک کنترل کشور را می‌بایست تا سپتامبر 2011 عهده‌دار می‌بود، اما با توجه به شرایط دشوار کشورش، در تاریخ 11 فوریه 2011 میلادی، از مقام ریاست‌جمهوری استعفا و قدرت را به «شورای عالی نیروهای مسلح مصر» واگذار کرد.
پایان پیام/
 

کد خبر 56647

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha