رویکرد کتابخوانی بعد از جشنواره ادامه یابد/ جشنواره رضوی روشی قابل توجه در ترویج مطالعه

خبرگزاری شبستان: محسن پرویز گفت: کتابخوانی مفید یعنی اینکه افرادی که با مطالعه این کتاب‌ها در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کرده‌اند، دری به روی آنها باز شود تا پس از پایان این جشنواره به دنبال تکمیل دانش خود بروند.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، جشنواره کتابخوانی رضوی هر سال همزمان با میلاد حضرت امام رضا (ع) و و حضرت فاطمه معصومه‌(س) و مصادف با دهه کرامت برگزار می‌شود اما این جشنواره امسال برای اولین بار توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همکاری بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. هدف از برگزاری این جشنواره رشد فرهنگ مذهبی و کتابخوانی، اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی، گسترش فعالیت‌های فرهنگی مرتبط با حضرت امام رضا(ع) و شناسایی، معرفی و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر مرتبط با فرهنگ رضوی و کمک به تولید گسترده این آثار است. علاوه بر این اهداف، نهاد کتابخانه‌های عمومی برپایی این جشنواره را در راستای هدف نهایی خود مبنی بر ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور قلمداد می‌کند.

 

* جشنواره کتابخوانی رضوی همسو با هدف نهایی نهاد کتابخانه‌ها

«محمد اله‌یاری» معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌ها در این ارتباط با بیان اینکه مسابقه کتابخوانی رضوی همسو با هدف نهایی نهاد مبنی بر ترویج فرهنگ کتابخوانی است، درباره تمایز این دوره جشنواره با دوره‌های پیشین می‌گوید: ویژگی‌های شاخص این دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، مشارکت خانوادگی، دقت در انتخاب منابع و خلاقیت در اجرا است. همراهی دلنشین تمامی اعضای خانواده، دقت در انتخاب منابع، گزینش سؤالات و خلاقیت نهاد در اجرای این جشنواره را از عوامل بهبود کیفیت این دور از جشنواره رضوی بود.

 

* رویکرد کتابخوانی بعد از جشنواره رضوی ادامه یابد

یکی از اهداف و نتایج برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات کتابخوانی در کشور، ترویج فرهنگ کتابخوانی بین سنین مختلف و رسیدن به سرانه مطالعه مطلوب در کشور است که البته بعد از رسیدن به این مهم، سطح دانش افراد جامعه بالا رود. ششمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی نشان داد که اگر کتابی به خوبی برای مردم معرفی و سوالات کیفی‌ و مناسبی برای مسابقه طراحی شود، اقبال عمومی به خواندن کتاب بالا می‌رود که این روند در این دوره جشنواره کتابخوانی رضوی محقق شد.

در این زمینه، «محسن پرویز» عضو اتاق فکر ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی درباره راهکارهای رونق کتابخوانی در جامعه می‌گوید: باید فرزندان‌مان را از کودکی به کتاب و کتابخوانی عادت دهیم و به همین دلیل دوستان در نهاد کتابخانه‌های عمومی در جهت تقویت بخش کودک و نوجوان تلاش کردند و امیدوار هستیم تا مجموع این اقدامات با همکاری وزارت آموزش و پرورش به رونق کتابخوانی در جامعه برسیم. اگر می‌خواهیم کتابخوانی در کشور را رونق دهیم، باید کتابخوانی مفید در جامعه را گسترش دهیم و کتابخوانی مفید یعنی اینکه افرادی که با مطالعه این کتاب‌ها در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کرده‌اند، دری به روی آنها باز شود تا پس از پایان این جشنواره به دنبال تکمیل دانش خود در این حوزه بروند و این نکته‌ای است که در اتاق فکر این جشنواره به آن فکر شده بود.

 

* جشنواره رضوی روشی قابل توجه در ترویج مطالعه

در این خصوص «حمیدرضا شاه آبادی» نویسنده نظری دیگر دارد. وی می‌گوید: فراهم آوردن کتاب‌های خوب، بهترین راهکار ترویج کتابخوانی در جامعه است و اگر مردم، لذت کتابخوانی را درک کنند، هرگز آن را کنار نمی گذارند. لذت کتابخوانی در این است که کتاب خوب در دسترس باشد، خواندن آن برای مخاطب جذاب باشد و درهای آگاهی را به‌روی خواننده باز کند. برگزاری مسابقات و جشنوارهای کتابخوانی نظیر کتابخوانی رضوی، روشی قابل توجه در ترویج فرهنگ مطالعه است و امیدوارم مخاطبان علاوه بر شرکت در جشنواره‌ها در امر مطالعه کتاب، تعمق و تأملی ویژه داشته باشند و نهادهای مربوط نیز با برنامه‌های گسترده‌، زمینه توسعه فضای کتابخوانی در جامعه را فراهم کنند.

 

* کتابخوانی رضوی بهترین روش انتقال فرهنگ اهل بیت(ع) است

«مجید ملامحمدی» نویسنده کتاب «دوست مهربان کبوترها» نیز در این مورد اظهار می‌کند: اگر جشنواره کتابخوانی رضوی بتواند مخاطب و نیازهای مخاطب را به خوبی بشناسد و به او پاسخی مناسب بدهد، بهترین روش انتقال فرهنگ اهل بیت(ع) خواهد بود. وی همچنین به اهمیت رعایت ویژگی‌هایی برای جذب کودک و نوجوان به مطالعه می‌گوید: سادگی و قابل فهم بودن محتوای کتاب، حجم متناسب با حوصله مخاطب، تصاویر جذاب و دیدنی، شکل بصری و فرم هنری کتاب از مهم‌ترین ویژگی‌های جذب مخاطب کودک و نوجوان به کتابخوانی است.

 

* انتقال فرهنگ به‌ صورت جمعی بهتر صورت می‌گیرد

ترویج فرهنگ رضوی از دیگر اهداف جشنواره کتابخوانی رضوی است. در این ارتباط حتی می‌توان با کمک کتاب‌های منتخب در جشنواره کتابخوانی رضوی، به ترویج سبک زندگی امام رضا (ع) و ائمه اطهار و آداب و سنن اسلامی نیز پرداخت.

 

«حجت‌الاسلام سید محمد جعفری» معاون فرهنگی نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در استان فارس در این خصوص می‌گوید: گاهی به نظر می‌آید که الگوهای زندگی امام رضا (ع) غریب مانده است و برگزاری چنین همایش‌هایی سبب می‌شود که ضمن ترویج کتاب‌خوانی سبک زندگی این امام معصوم در جامعه ترویج یابد. نهاد خانواده و آموزش‌ و پرورش نقش مهمی در ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی دارد و این امر باید از کودکی در افراد نهادینه شود چراکه انتقال فرهنگ به‌ صورت جمعی بهتر صورت می‌گیرد. جشنواره‌ها نیز نوعی هشدار محسوب می‌شوند و به ‌تنهایی نمی‌توانند جریان‌ساز باشند و با برگزاری این همایش‌ها در بوستان‌ها و اماکن عمومی می‌توان فرهنگ کتابخوانی و سبک زندگی دینی را به توده‌های مردم انتقال داد.

 

 

محمدصالح حجت الاسلامی

 

 

کد خبر 566668

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha