به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سید ابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، امروز(27 مرداد) در سفر به استان خوزستان و بازدید از روستاهای بخش شعیبیه شوشتر، در جمع خبرنگاران، به مشکلات مردم مناطق محروم اشاره کرد و گفت: تامین آب شرب، جاده و فاضلاب از جمله مشکلات این مناطق است که می توانیم در این زمینه تسهیلات مورد نیاز را به این بخش اختصاص دهیم.
وی با بیان اینکه اگر روستائیان شرکت های تعاونی بالای 100 خانوار تشکیل دهند تا سقف 20 میلیارد ریال و به بالای 150 خانوار تا سقف 30 میلیارد ریال اعتبار داده می شود، افزود: با افزایش تعداد خانوارها، حمایت ها در این مناطق هم بیشتر می شود.
وی عدم گازکشی، قدیمی بودن مدارس، نداشتن بیمه کشاروزان و دامداران و... را جزء مشکلات در این بخش عنوان کرد و اذعان داشت: باید مشکل بیکاری جوانان تحصیل کرده روستاها در اولویت استانداری قرار بگیرد و همچنین نسبت به تشکیل تعاونی روستایی اقدام شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، از گازکشی تمامی روستاهای بالای 20 خانوار تا پایان امسال یا سال آینده خبر داد و اذعان داشت: آب شرب هم اگر منبع زمینی داشته باشیم چه شرکت تاسیس کنید چه نکنید تامین خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته از سوی رئیس جمهور یک هزار و 500 میلیارد تومان به روستاها اختصاص داد که در این راستا استاندار خوزستان باید در خصوص بررسی سهم استان اقدام کند، ادامه داد: پیگیر وضعیت رفع مشکل آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در روستاها هستیم.
رضوی، به پرداخت نشدن بخشی از خسارات سیل این منطقه که پنج ماه پیش رخ داد ابراز نارضایتی کرد و اذعان داشت: ابتدای هفته گزارش مشکلات و خسارت وارده به کشاورزان این منطقه را به معاون اول رئیس جمهوری ارائه کرده و به زودی قدم های موثری در این زمینه برمی داریم.
وی با بیان اینکه جهت حل مشکلات مردم در مناطق محروم هفت استان مرزی کشور از جمله خوزستان با سپاه پاسداران تفاهمنامه ای امضا کرده ایم، ادامه داد: بر اساس این تفاهنامه قرار است سهم آورده مردم به عنوان قرض چند ساله از سه برابر تا چند برابر با کارمزد صفر در اختیار مردم قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه برای روستاهای غیرمرزی هم این تسهیلات به میزان 60 درصد آورده آنها تا 80 درصد به آنها با کارمزد سه درصد تسهیلات ارائه می کنیم، یاد آور شد: با توانمند شدن مردم بحث مدرسه سازی، اصلاح شبکه آب شرب از محل درآمد خود آنها تامین می شود.
لازم به ذکر است، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از 36 روستای بخش شعیبه شوشتر و روستاهای مسیر دز بازدید شد و وضعیت فاضلاب روستاها، طرح هادی نیمه تمام در برخی روستاها، زمین های کشاورزی که بر اثر سیلاب محصولات خود را از دست دادند، وضعیت خدماترسانی در روستا و آسیبهای وارده به منازل روستاییان مورد بررسی قرار گرفت.
در جریان سیل فروردین ماه در استانهای غربی کشور، بسیاری از روستاها و مناطق خوزستان از جمله روستاهای حاشیه رودخانههای دز و کارون دچار آسیب و خسارت شدند.
نظر شما