اقتصاد فروپاشیده و کشوری ویران، ارمغان یک سال و نیم تجاوز وحشیانه آل سعود به یمن

خبرگزاری شبستان: مردم «یمن» پس از گذشت یک سال و نیم از جنگ وحشیانه ائتلاف سعودی علیه خود، با سرزمینی روبه رو هستند که همه چیز در آن ویران شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ "روسیا الیوم" در مقاله ای به قلم "محمد الاحمد" نوشت: مردم «یمن» پس از گذشت یک سال و نیم از جنگ وحشیانه ائتلاف سعودی علیه خود، با میهنی روبه رو هستند که همه چیز در آن ویران شده است.

«یمن» از همان ابتدا بر اثر وخامت اوضاع اقتصادی و گسترش فقر و بیکاری  از یک بحران انسانی رنج می برد، اما جنگ جنون آمیزی که عربستان سعودی و مزدوران آن در این کشور به پا کرده است، رنج آنها را تشدید نموده و میلیون ها نفر را به لیست نیازمندان غذا در میان وخامت وحشتناک خدمات بهداشتی و آموزشی و نیز سقوط اقتصادی بی سابقه افزوده است.

با توجه به گزارش های ارائه شده از سوی سازمان های بین المللی، زیر ساخت ها به طور کامل تخریب شده اند؛ به گونه ای که 1671 مدرسه در 20 استان آسیب دیده و نیاز به بازسازی اساسی دارند. 544 مدرسه دیگر نیز برای اسکان آوارگان اختصاص داده شده است. 33 مدرسه نیز در اشغال گروه های مسلح است. 900 مرکز واکسیناسیون از آغاز سال جاری از کار افتاده است که بر اثر آن 206 کودک زیر 15 سال درمعرض ابتلا به سرخک قرار دارند.

بر اساس گزارش سازمان های بین المللی نگرانی های جدی نسبت به فروپاشی قریب الوقوع نظام سلامت همزمان با اعلام وزارت بهداشت در عدم توانایی خود برای ارائه هزینه های عملیاتی بیمارستان ها و امکانات بهداشتی در سراسر کشور وجود دارد که پس از کاهش بسیاری از بودجه ها به عنوان عواقب ناشی از جنگ فعلی و کاهش شدید منابع مالی در سطح ملی روی داده است.

 گزارشها نشان می دهند که دولت «یمن»مسئول خرید واکسن های روزانه و ارائه رایگان آن به میلیون ها کودک است اما در حال حاضر قادر به انجام این کار نیست. مشکل فقط به اینجا ختم نمی شود بلکه نگهداری واکسن ها نیز مسأله ساز شده است زیرا به یخچال احتیاج داشته و به دلیل قطع برق باید سوخت دیگری ارائه شود که سازمان یونیسف و بهداشت جهانی این مسئولیت را به عهده گرفته اند.

هر چند که وضعیت بهداشت این کشور قبل از جنگ نیز خوب نبود اما اکنون در معرض شوک های بزرگی قرار دارد. بر اساس گزارش سازمان های بهداشت جهانی حدود 15 میلیون نفر از شهروندان که نیمی از آنها کودک هستند، در حال حاضر به خدمات بهداشتی اولیه نیاز داشته و یا از دسترسی به آن محرومند که یا به دلیل فقدان امنیت و تداوم جنگ و یا به دلیل بمباران مراکز بهداشتی درمانی و یا اشغال آنها توسط گروه های درگیر و یا مهاجرت کارکنان پزشکی و یا کمبود دارو اتفاق افتاده است.

گزارشها نشان می دهد که مهاجرت مردم از مناطق جنگ زده، مراکز خدمات بهداشتی، شهرهای میزبان را تحت فشار قرار داده است. علاوه بر آن میانگین بیکاری و هزینه حمل و نقل به دلیل افزایش قیمت سوخت بالا رفته و خانواده ها را برای تأمین غذا قبل ازتهیه دارو دچار مشکل کرده است.

«یونیسف» به همراه گروه کاری بخش بهداشت و درمان و سازمان بهداشت جهانی و تعدادی از سازمان های بین المللی و محلی و وزارت بهداشت برآورد کرده اند که نزدیک به 10 هزار کودک در سال 2015 به دلیل بیماری هایی جان سپردند که امکان پیشگیری از آنها وجود داشت، دلیل اصلی بروز این فاجعه تداوم جنگ است که باعث آسیب های جدی به نظام بهداشت این کشور به عنوان یکی از مهم ترین ارگان های ملی آن شده است.

بر اساس گزارش گروه های بین المللی بحران سوء تغذیه ممکن است به مرگ کودکان منجر شود. طبق آمارها تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه وخیم بر اثر استمرار بحران نظام بهداشت در مقایسه با آمار سال 2015 قبل از بین المللی شدن جنگ موجود به بیش از دوبرابر افزایش یافته است.

با وجود ادامه این جنگ و اختلاف احزاب در مورد راه حلهای سیاسی اما میلیون ها یمنی در انتظار توافق سیاستمداران یمن بر سر راه حل های سریع و فوری برای پایان دادن به جنگ و بروز فرصت برای رهایی از وضع موجود هستند.

اما با شرایط فعلی امری ناممکن به نظر می رسد و اوضاع بحرانی تشدید می شود و عناصر بقاء زندگی از بین می برد.

کد خبر 566714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha