تداوم اجرای طرح تحول سلامت با وجود کمبود منابع/ مجمع خیران سلامت در جذب منابع عملکرد خوبی ندارد

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بر تداوم اجرای طرح تحول سلامت با وجود کمبود منابع مالی تاکید کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان آن گونه که باید در حوزه خیران سلامت و جذب منابع موفق نبوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر ابراهیم گلمکانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، امروز 30 مردادماه جاری در جمع خبرنگاران با گرامیداشت فرا رسیدن هفته دولت و روز پزشک، در پاسخ به سوال شبستان درباره طرح تحول سلامت عنوان کرد: این طرح از زمان تصویب تا کنون با قوت در حال اجرا است.

 

وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح با وجود کمبود مالی همچنان در حال تداوم است، افزود: اعتبار اجرای طرح از دو محل پیش بینی شده، که یک درصد ارزش افزوده که این اعتبار پایدار شده است و همچنین ۱۰ درصد هدفمندی یارانه ها که هنوز این اعتبار ماندگار و پایدار نشده است.

 

گلمکانی از تحقق 50 درصدی اعتبارات حوزه سلامت به طرح تحول سلامت در سال های 93 و 94 خبر داد و تصریح کرد: هنوز اعتبار معناداری از محل های پیش بینی شده برای تحول سلامت تخصیص نیافته است و با وجود محسوس بودن کمبود منابع مالی، طرح تحول سلامت به قوت خود در حال اجرا است و به طور حتم وزارت بهداشت در پی پایدار کردن منابع مالی آن است.

 

 

وی درباره ادعای افزایش سه برابری هزینه های بیمه ها با اجرای طرح تحول سلامت هم گفت: این اندازه افزایش به هیچ وجه وجود ندارد، از سویی نیز بیمه ها در چیدمان نخست طرح تحول حضور داشتند و با آگاهی از موضوع و برآورد منابع و اعتبارات طرح اجرایی شد و حال مشکل نقدینگی بیمه ها به خودشان مرتبط است که موفق به تامین منابع پیش بینی شده نشده اند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به مطالبه 60 میلیارد تومانی دانشگاه استان از بیمه ها اشاره کرد و افزود: تامین 5 هزار میلیارد تومان منابع از محل فروش اوراق برای بیمه سلامت و اتخاذ تصمیم هایی از سوی نوبخت، درباره اعتبارات بیمه تامین اجتماعی، از مواردی است که هفته گذشته برای تامین منابع بیمه ها و پرداخت مطالبات آنها به بیمارستان ها انجام شد.

 

گلمکانی درباره مشارکت خیران در طرح های بهداشتی درمانی استان هم اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان آن گونه که مورد انتظار است در حوزه خیران عملکرد قابل قبولی ندارد.

 

وی بیان کرد: دانشگاه، مجمع خیران و مشاور مشارکت های مردمی دارد اما در جذب منابع چندان موفق عمل نکرده است در حالیکه تقویت این بخش، کمک خوبی برای ارتقاء سطح آموزشی درمانی و بهداشتی استان خواهد بود.

 

وی به سفر معاون بهداشتی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به استان در 31 مردادماه جاری هم اشاره کرد و گفت: افتتاح 4 مرکز بهداشتی در راستای ارتقاء سلامت حاشیه نشینان، افتتاح سالن کنفرانس مرکز بهداشتی درمانی حر، بازدید از مرکز درمانی شهید مدنی و باقرخان و نیز کلنگ زنی چند پروژه بهداشتی از جمله برنامه هایی است که در سفر یک روزه دکتر سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت، فردا در استان انجام خواهد شد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان عنوان کرد: از ابتدای دولت تدبیر و امید در استان، 25 هزار متر مربع فضای عمرانی در حوزه بهداشت و درمان خراسان شمالی به بهره برداری رسیده است و اکنون نیز 62 هزار متر مربع فضای عمرانی در دست ساخت داریم که بیش از 50درصد آن تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

 

گلمکانی عنوان کرد: بیمارستان 320 تختخوابی بجنورد با 28 هزار متر مربع و 85 درصد پیشرفت فیزیکی و بیمارستان 200 تختخوابی شیروان از جمله پروژه هایی است که تا پایان سال 95 قابل بهره برداری خواهد بود.

 

بر اساس این گزارش؛ خراسان شمالی 234 پزشک متخصص و فوق تخصص، 420 پزشک عمومی، 137 پزشک خانواده، 123 داروساز، 34 پزشک عضو هیئت علمی، 85 داروخانه فعال و 123 متخصص دندانپزشکی دارد که بنا به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، تعداد پزشکان متخصص خراسان شمالی از میانگین کشوری بالاتر است.

 

کد خبر 567312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha