تا کنون از ۳ درصد ظرفیت و کارکردهای مساجد استفاده شده است/مرکز کادرسازی انقلاب اسلامی تأسیس می‌شود

خبرگزاری شبستان: امام جمعه پردیسان گفت: تا کنون از ۳ درصد ظرفیت و کارکردهای مساجد استفاده شده است و امروز مساجد بسیاری از کارکردهای خود را از دست داده‌اند، کادرسازی باید در برنامه‌های ما باشد تا به وسیله آن کارکردهای مسجد را شناسایی و بازیابی کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین سیدصمصام الدین قوامی، امام جمعه پردیسان امروز (31 مرداد) در نشست علمی «بررسی جایگاه مسجد مطلوب در شهر مدرن» که در ساختمان اداری مسجد مقدس جمکران برگزار شد، عنوان کرد: خاتم الانبیاء که پیامبرگرامی اسلام (ص) و خاتم الأوصیاء که حضرت ابراهیم (ع) هستند، هر دو از مسجد شروع کردند.

 

غیرمسلمانان هم به دنبال مدینه فاضله هستند

 

امام جمعه پردیسان اظهار داشت: چشم انداز نشان می‌دهد که مدینه فاضله قبلی، مدینه النبی بود و مدینه فاضله بعدی مدینه مهدی است؛ بدون مسجد، امکان تمدن اسلامی وجود ندارد، مدنیت مدینه به مسجد بود و مسجد النبی باعث مدنیت مدینه شد.

 

حجت الاسلام و المسلمین قوامی یادآور شد: ما مسجد و مدینه داریم، در مدینه تمدن اسلامی وجود دارد، حتی غیرمسلمانان به دنبال مدینه و منتظر مدینه فاضله هستند.

 

تمام اختیارات مدیریتی پیامبر به امام جماعت می‌رسد

 

وی تصریح کرد: تمام اختیارات مدیریتی پیامبر به امام جماعت می‌رسد و این اولین اصل است، مدیریت ابتدا به فقیه، بعد امام جمعه و در نهایت به امام جماعت و مسجد می‌رسد و این سلسله مراتب همواره وجود دارد.

 

امام جمعه پردیسان گفت: در مدینه اسلامی، مساجد مسلسل و منظم و کدبندی شد و ائمه مساجد هم مسلسل، منظم و کدبندی شدند؛ امام یک شخصیت حقوقی است که وظایفی برای او تعریف شده است که فرقی بین او و امام معصوم ندارد، در رأس مسجد امام است، محله مسجد همان مدینه است.

 

حجت الاسلام والمسلمین قوامی با اشاره به این که مدینه پیامبر (ص) 10 هزار نفر جمعیت داشت، افزود: مرکز ثقل مدینه مسجد بود، وقتی انسان به خانه خدا برود، خدا کمک می‌کند، در غیر این صورت، مدنیت انسان اسلامی نیست.

 

ائمه جماعات مساجد هم باید دارای سه شأن پیامبر گرامی اسلام (ص) باشند

 

وی بیان داشت: پیامبرگرامی اسلام (ص) دارای سه شأن است، از جمله شأن قضا که شیخ انصاری و امام خمینی (ره) به آن اشاره کرده اند، پیامبر شأن تبیین و سیاستگذاری احکام را داشته است؛ همچنین شأن سوم پیامبر، شأن اجرا و تنفیذ است.

 

امام جمعه پردیسان ادامه داد: امام علی (ع) نیز دارای سه شأن اجرا، قضا و تبیین بودند، این سه شأن به ولی فقیه زمان می‌رسد و این سه شأن میراث و تراث است که به صورت سلسله مراتبی به جانشینان می‌رسد، بنابراین امام خمینی (ره) بر اساس همین مسأله سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه را تشکیل داد.

 

وی اضافه کرد: این سه قوه به امام جمعه استان می‌رسد و امام جمعه استان دارای سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه است، اگر نظام اسلامی باشد، مدیریت نیز باید اسلامی باشد، در مسجد امام جماعت هم دارای سه شأن اجرا، قضا و تبیین است.

 

حجت الاسلام و المسلمین قوامی یادآور شد: امام خمینی (ره) فرمودند که تمام اختیارات پیامبر گرامی اسلام (ص) به ولایت فقیه می‌رسد؛ کسی که امام جماعت و یا امام جمعه یک شهر می‌شود، باید مدیریت شهر یا مسجد را به عهده بگیرد و سیاستگذاری صحیح در مسجد داشته باشد و مسائل قضایی مردم منطقه را باید مورد بررسی قرار دهد و به حل اختلافات مردمی بپردازد.

 

وی عنوان کرد: در نامه امام علی (ع) به مالک اشتر که امام جمعه بود، شأن اجرا، قضا و تقنین را می‌توان مشاهده کرد، این نامه جزء اسناد رسمی سازمان ملل است که در ژاپن تدریس می‌شود؛ وحدت بین امارت و امامت در نامه امام علی (ع) به مالک اشتر مشاهده می‌شود، به طوری که مالک اشتر در عین این که امام جمعه شهر است، استاندار شهر نیز هست.

 

طرح اتحاد امامت و امارت در پردیسان اجرا می‌شود/ مرکز کادرسازی انقلاب اسلامی تأسیس می‌شود

 

امام جمعه پردیسان با بیان این که طرح اتحاد امامت و امارت در پردیسان اجرا می‌شود، اظهارداشت: در این طرح، مرکز کادرسازی انقلاب اسلامی تأسیس می‌شود، در این طرح شبستانی با مساحت یک هکتار تأسیس می‌شود و 4 هکتار مربوط به کادرسازی در نظر گرفته شده است که تحت عنوان مدیریت اسلامی، می‌توان امام جمعه، امام جماعت و ... تربیت کرد و کادرسازی کرد.

 

وی با بیان این که همه احزاب کادرسازی می‌کنند، تصریح کرد: تا کنون از 3 درصد ظرفیت و کارکرد مساجد استفاده شده است و امروز مساجد بسیاری از کارکردهای خود را از دست داده اند، کادرسازی باید در برنامه‌های ما باشد تا به وسیله آن کارکردهای مسجد را شناسایی و بازیابی کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین قوامی تأکید کرد: مسجد مرده هیچ جاذبه ای ندارد، اگر مسجد را به جایگاه اصلی برگردانیم در این صورت ما تفکیک کارکردی در مسجد نداریم.

 

وی با بیان این که پردیسان دارای 150 هزار نفر جمعیت است، گفت: امروز پردیسان منطقه علم است، ما اتاق فکر باحضور 60 نفر از ساکنین پردیسان داریم که تمام موانع را مورد بررسی قرار می‌دهند.

 

طرح «اتحاد امامت و امارت» تراثی از دین است

 

نویسنده «نظریه خدمت» بیان داشت: طرح «اتحاد امامت و امارت» از جمله طرح‌هایی است که به صورت پایلوت در پردیسان اجرا می‌شود، این طرح فطری، خودجوش، تراثی از دین است و مدل دارد که از طریق اجتهاد کشف شده است و مجرب است.

 

وی افزود: در طرح اتحاد امامت و امارت، مسجد الزهرا واقع در پردیسان به عنوان ستاد مرکزی است، سه ناحیه داریم که هر سه ناحیه یک امام دارد که نماینده امام جمعه هستند، امام محله و امام مجتمع در این طرح وجود دارد.

 

ما باید لذت را در مسجد قرار دهیم

 

امام جمعه پردیسان یادآور شد: مقام معظم رهبری (مدظله) چهار مرحله برای تمدن اسلامی وجود دارد، از جمله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، جامعه اسلامی و دولت اسلامی مراحلی است که باید تا تمدن اسلامی شکل بگیرد که این طرح می‌تواند تأمین کننده تمدن اسلامی باشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین قوامی در پایان تصریح کرد: ما باید لذت را در مسجد قرار دهیم، در این صورت همه اقشار مردم در مسجد حضور می‌یابند و می‌توانند در این نهاد رشد پیدا کنند.

 

کد خبر 567675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha