آغاز صدور آزمایشی ویزای الکترونیکی/رونق طبیعت گردی در ایران

خبرگزاری شبستان:معاون رییس جمهوری از آغاز صدور ویزای الکترونیکی خبر داد و گفت: صدور ویزای الکترونیکی آزمایشی با کمک وزارت خارجه، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و وزارت کشور آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مسعود سلطانی فر، معاون رییس جمهور در نشست خبری امروز با گرامیداشت هفته دولت، گزارشی از عملکرد و کارنامه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بخش های همکار با این سازمان ارایه کرد.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تقدیر از همکاری و همراهی رسانه ها و خبرنگاران و تعامل سازنده در این حوزه خاطرنشان کرد: در آستانه هفته دولت قرار داریم و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر را گرامی می داریم و امیدواریم رهروان خوبی برای شهدای انقلاب اسلامی و ائمه اطهار باشیم.

 

وی با اشاره به گزارشی از اقدامات شاخص و تاثیرگذار در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: حفظ میراث ارزشمند فرهنگی ملموس و ناملموس در عرصه های مختلف یکی از مهمترین دستاوردهای سه سال گذشته در بخش میراث فرهنگی است.

 

سلطانی فر خاطرنشان کرد: در این مدت توانستیم مسئولان در رده های مختلف را به این باور برسانیم که برای حفاظت از میراث فرهنگی دغدغه و مسئولیت داشته باشند.

 

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه امروز شهرداران، فرمانداران و استانداران برای حفاظت از اماکن و بناهای تاریخی تعهد بیشتری دارند، اظهار داشت: به طوری که مسئولان استانی در بسیاری از استان ها برای حفظ هویت تاریخی و تمدنی کشور کوشا هستند و این موضوع به یک رقابت میان مسئولان تبدیل شده است.

 

سلطانی فر با بیان اینکه بسیاری از نمایندگان مجلس پیگیر تصویب لوایح برای حفاظت از میراث فرهنگی هستند، خاطرنشان کرد: از همراهی خوب دفتر مقام معظم رهبری، قوه قضاییه، تشخیص مصلحت نظام و مجلس با میراث فرهنگی در این مدت تقدیر و تشکر می کنم.

 

وی با اشاره به دستاورد دیگری در حوزه میراث فرهنگی تصریح کرد: استرداد 4 محموله بزرگ اشیای تاریخی، فرهنگی به کشور که شامل 73 قطعه گل نوشته خشتی، 109 شی تاریخی چغامیش، 30 قطعه اشیای قاچاق که با همکاری پلیس میراث فرهنگی ایتالیا به کشور برگردانیم و آثار تاریخی خوردین است.

 

سلطانی فر با اشاره به حکم بازگشت الواح هخامنشی افزود: بزرگترین محموله اشیای تاریخی فرهنگی که شامل الواح هخامنشی است در 1314 با تصویب دولت وقت به موسسه شرق شناسی شیکاگو برای انجام مطالعه رفته بود.

 

وی ادامه داد: الواح هخامنشی که شامل 30 هزار قطعه بود قرار بود طی سه سال قرائت و پس از آن به ایران بازگردانده شود که این اتفاق عملی نشد.

 

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: بخشی از این الواح هخامنشی در سال 1327 به کشور برگردانده شد بخشی از سال 1350 و حدود 300 قطعه نیز در سال 83 به ایران برگشت.

 

سلطانی فر افزود: روند بازگشت و استرداد الواح هخامنشی ادامه داشت تا اینکه با ادعای گروهی از بازماندگان حادثه تروریستی در بیت المقدس متوقف شد.

 

معاون رییس جمهوری خاطرنشان کرد: بازماندگان این حادثه تروریستی ادعا کرده بودند گروه اسلامی مورد حمایت ایران عامل این حادثه بوده است بنابراین تقاضای توقیف باقیمانده این الواح را کرده بودند که از محل فروش این اشیای تاریخی غرامت به بازماندگان حادثه پرداخت شود.

 

سلطانی فر تصریح کرد: در سه دادگاه مختلف موفق شدیم تا با همکاری سازمان میراث فرهنگی و معاونت حقوقی وزارت امور خارجه حکم بازگردان این الواح را بگیریم در این حکم که 29 تیرماه صادر شد اعلام شده است که الواح هخامنشی جنبه فرهنگی دارد و قابل فروش نیست و همچنین ادعای بازماندگان مبنی بر دخالت و نفوذ ایران در حادثه تروریستی را رد کرده است.

 

وی با اشاره به همکاری موسسه شرق شناسی شیکاگو برای صدور حکم به نفع ایران تصریح کرد: در صورت عدم تجدیدنظر توسط مدعیان پرونده باقیمانده الواح هخامنشی که بزرگترین گنجینه ما در آمریکاست به کشور بازگردانده می شود.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به امضای دهها تفاهم نامه همکاری پژوهشی با نهادهای مختلف تصریح کرد: 285 موزه خصوصی کوچک در طی این سه سال راه اندازی شده است. همچنین موزه ملی ایران شامل بخش پیش از تاریخ و دوران اسلامی نیز بعد از سالها به بهره برداری رسید.

 

سلطانی فر از راه اندازی موزه بزرگ منطقه خراسان خبر داد و گفت: در این سه سال 50 مورد آثار ثبتی ملی غیرمنقول داشته ایم. همچنین 120 مورد اثر ثبتی معقول، 127 اثر ثبتی میراث طبیعی و 200 اثر ملموس از دستاوردهای این سه سال بوده است.

 

وی با اشاره به ثبت 21 اثر و یادمان در بخش میراث ناملموس مربوط به دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: مراسم سوگواری و اربعین را به صورت میراث ناملوس ثبت ملی کرده ایم و تلاش می کنیم تا به عنوان میراث جهانی مشترک ایران و عراق به ثبت جهانی برسانیم.

 

معاون رییس جمهوری مراسم سوگواری اربعین و راهپیمایی اربعین را یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی مذهبی در دنیا عنوان کرد و گفت: ثبت 5 اثر در یونسکو به عنوان میراث جهانی از دیگر موفقیت های ما بود.

 

سلطانی فر شهر سوخته زابل، منظر فرهنگی میمند، 11 قنات ایرانی و کویر لوت را از جمله میراثی عنوان کرد که به عنوان میراث جهانی در یونسکو ثبت شده است.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به مشارکت های گسترده در مرمت خانه های تاریخی ادامه داد: 550 مشارکت در مرمت خانه های تاریخی، راه اندازی هیئت امنای پایگاه میراث جهانی برای استفاده از ظرفیت موجود مردمی، پژوهشگران و کارشناسان استانی از دیگر اقدامات در حوزه میراث فرهنگی در این سه سال بوده است.

 

وی با اشاره به تشکیل 20 هیئت امنای پایگاه میراث فرهنگی اظهار داشت: با این اقدام شرایط خوبی فراهم می شود تا با استفاده از ظرفیت های محلی میراث تاریخی و فرهنگی به خوبی نگهداری شود.

 

سلطانی فر با اشاره به ایجاد انجمن های مردمی میراث فرهنگی افزود: 32 هزار بنای تاریخی و فرهنگی ثبت کرده ایم که برای حفاظت از آنها امکانات محدودی داریم بنابراین به سراغ مردم رفتیم و در سطح استان ها و شهرستان ها انجمن های مردمی میراث فرهنگی را تشکیل دادیم.

 

معاون رییس جمهوری از راه اندازی سطوح بخشی و روستایی انجمن های مردمی میراث فرهنگی تا پایان سال 95 خبر داد و گفت: در قالب این طرح مجموعه 120 هزار نفری کار حفاظت و حراست از میراث فرهنگی را بر عهده خواهد داشت.

 

سلطانی فر با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی گفت: 4 شهر ایران به عنوان شهرهای جهانی به تصویب شورای جهانی صنایع دستی رسیده است.

 

وی با بیان اینکه در دنیا 19 شهر جهانی صنایع دستی داریم، تصریح کرد: ایران در این بخش رتبه دوم دنیا را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر تبریز شهر جهانی فرش، اصفهان شهر جهانی صنایع دستی، لاله جین همدان شهر جهانی سفال و مشهد شهر جهانی صنایع دستی گوهرسنگ ها انتخاب شده اند.

 

سلطانی فر گفت: صدور 58 هزار پروانه تولید انفرادی، 2200 پروانه کارگاهی صنایع دستی، 1500 بازارچه فروش صنایع دستی، برگزاری 41 نمایشگاه داخلی و سراسری صنایع دستی از دیگر اقدامات انجام شده در بخش صنایع دستی است.

 

معاون رییس جمهوری با اشاره به صادرات 440 میلیون دلاری صنایع دستی تصریح کرد: ظرفیت صادرات در بخش صنایع دستی بیش از یک میلیارد دلار است بنابراین برای رسیدن به این سطح از صادرات باید بیشتر تلاش کنیم.

 

سلطانی فر تاکید کرد: ظرفیت صادرات در بخش فرش نیز بین یک و نیم تا 2 میلیارد دلار برآورد شده است که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی از برگزاری اجلاس صنایع دستی در اصفهان خبر داد و گفت: این اجلاس جهانی با حضور 100 کشور مهرماه سال جاری برگزار می شود.

 

وی بازارچه های فروش و بازرگانی را مهمترین مشکل بخش صنایع دستی عنوان کرد و افزود: برای راه اندازی فروشگاه های اینترنتی صنایع دستی اقدامات خوبی انجام شد به طوری که سه سال پیش فقط 7 فروشگاه اینترنتی صنایع دستی داشتیم که امروز به 200 فروشگاه اینترنتی افزایش یافته است.

 

سلطانی فر با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش گردشگری گفت: فراهم کردن امکانات برای گردشگران خارجی و سرمایه گذاری در این بخش دستاوردهای خوبی داشته است.

 

وی با اشاره به صدور ویزای فرودگاهی خاطرنشان کرد: مدت ویزای فرودگاهی ابتدا از دو هفته به یک ماه و سپس به سه ماه افزایش دادیم که در حال حاضر در 9 فرودگاه کشور برای مسافران و گردشگران 190 کشور ویزای فرودگاهی صادر می شود که به مدت 2 هفته نیز قابل تمدید می باشد.

 

سلطانی فر با بیان اینکه تلاش می کنیم تا صدور ویزای فرودگاهی را به 13 فرودگاه کشور افزایش دهیم، گفت: تا پایان سال 95 ویزای الکترونیکی نیز صادر خواهد شد و در حال حاضر با کمک وزارت خارجه، وزارت اطلاعات و وزارت کشور و نیروی انتظامی صدور ویزای الکترونیکی آزمایشی آغاز شده است.

 

وی با اشاره به لغو روادید با برخی کشورها گفت: لغو روادید بین ایران، گرجستان و ارمنستان انجام شده است و در ماه های آینده با تعدادی از کشورها لغو روادید را خواهیم داشت.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه ورود گردشگران خارجی در سال 94 در مقایسه با مدت مشابه سال 93 حدود 29 درصد افزایش داشته است، اظهار داشت: در این بخش میانگین ورود گردشگران به ایران 9 درصد رشد داشته ایم که 2 و نیم برابر دنیا است و این روند خوبی می باشد.

 

سلطانی فر با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا 1404، 20 میلیون گردشگر را محقق کنیم، اذعان داشت: در 10 سال اول این چشم انداز باید به 9 میلیون گردشگر خارجی می رسیدیم در حالی که اکنون 5 میلیون و 200 هزار گردشگر خارجی داریم.

 

وی تاکید کرد: در این سه سال تلاش کردیم مقداری از کمبودها را جبران کنیم و اگر با نرخ رشد 10 درصدی در حوزه گردشگری حرکت کنیم تا حدودی می توانیم عقب ماندگی ها را جبران کنیم.

 

سلطانی فر با اشاره به گسترش امکانات بوم گردی در مناطق روستایی ادامه داد: در بخش گردشگری طبیعت گردی تعداد گروه گردی رسمی به بیش از 300 مورد افزایش یافته است که رشد هفت برابری داشته ایم و در حال حاضر حدود 500 تا 600 بوم گردی ایجاد شده در انتظار دریافت مجوز هستند.

 

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه استفاده از بوم گردی ها و اقامتگاه ها و خانه های روستایی از طرف گردشگران داخلی و خارجی مورد استقبال قرار گرفته است، تصریح کرد: در حال حاضر نمایندگان اطلاع رسانی ایران در بخش گردشگری در 19 کشور مستقر هستند و تا پایان سال 95 تلاش می کنیم 25 نماینده اطلاع رسانی برای جذب گردشگران خارجی بیفزاییم.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: نمایندگی اطلاع رسانی در کشورهای خارجی را با استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی ایجاد کرده ایم که این اقدام حدود 90 درصد در هزینه ها صرفه جویی ایجاد کرده است.

 

سلطانی فر گفت: 500 روستا به عنوان روستای هدف منتخب صنایع دستی و گردشگری انتخاب شده است که توسعه صنایع دستی و گسترش امکانات گردشگری را در این مناطق داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه کمیته توسعه صنایع دستی و گردشگری عشایر به تصویب رسیده است و به زودی فعالیت خود را آغاز می کند، خاطرنشان کرد: یک میلیون و 200 هزار عشایر داریم که می توانیم از این ظرفیت در راستای گسترش و توسعه صنایع دستی و گردشگری استفاده کنیم.

 

سلطانی فر از راه اندازی کانون ملی هماهنگی گردشگری خبر داد و گفت: در قالب این کانون نمایندگان 40 دستگاه دولتی و بخش خصوصی در زمینه گردشگری داخلی و خارجی به همکاری می پردازند که بستر قانونی خوبی برای همگرایی در بخش گردشگری است.

 

وی از تهیه شورای راهبردی گردشگری برای برنامه جامع گردشگری کشور خبر داد و گفت: تبریز 9 شهریورماه میزبان اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفت و گوهای آسیایی است.

 

سلطانی فر با اشاره به برگزاری همایش بین المللی سرمایه گذاری گردشگری در مهرماه سال جاری تصریح کرد: بهمن ماه نیز اجلاس جهانی راهنماییان گردشگری با حضور 500 تور لیدر در ایران برگزار می شود.

 

معاون رییس جمهوری با اشاره به اینکه 35 هتل با استفاده از 800 میلیارد تومان اعتبار صندوق توسعه ملی به بهره برداری رسیده است، گفت: در حال حاضر 1752 پروژه بخش گردشگری توسط بخش خصوصی اجرا می شود که از این تعداد 820 هتل و هتل آپارتمان بین یک تا 4 ستاره و 170 هتل 4 و 5 ستاره می باشد و تلاش می کنیم تا پایان دولت تدبیر و امید 170 هتل را به اتمام برسانیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 567715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha