حجتالاسلام علیرضا امینی، استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه قبل از پیروزی انقلاب توسط امام خمینی (ره) مطرح شد به خبرنگار شبستان گفت: بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران در یکی از پیامهای تاریخی، روحانیون و دانشگاهیان را به عنوان دو بازوی انقلاب خواندند و این موضوع در مناسبتهای مختلف مطرح میشد در نتیجه روز شهادت دکتر مفتح به عنوان روز وحدت میان حوزه و دانشگاه نامگذاری شد.
وی با بیان اینکه جامعه به هر دو علوم دانشگاهی و حوزوی نیازمند است، گفت: وحدت میان حوزه و دانشگاه به معنای گرفتن کارکرد هر یک از این دو نهاد از آنها نیست بلکه حوزه و دانشگاه با اهداف مشترکی که دارند میتوانند نقش برجستهای در توسعه علم و فناوری در کشور داشته باشند.
حجتالاسلام امینی به نقش حوزه در تبیین جایگاه علوم انسانی اشاره و تصریح کرد: حوزه و دانشگاه دو بال علمی کشور هستند که میتوانند در تولید برنامه و نرمافزار در بحث علوم انسانی مؤثر واقع شوند.
حجتالاسلام امینی تجدیدنظر در ساختار قوانین حوزه و دانشگاه را خواستار شد و خاطرنشان کرد: اتحاد حوزه و دانشگاه در حد شعار نیست و نباید فقط به سخنرانی ختم شود بلکه باید موانع در کنار هم قرار نگرفتن علوم حوزوی و دانشگاهی و همچنین مقتضیات قرار گرفتن این دو نهاد در کنار یکدیگر مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی و خلاء علوم انسانی افزود: دانشجویان و حوزویان باید تحلیل درستی از جایگاه حوزه و دانشگاه داشته باشند و فقط به مطالب قبلی پیرامون اتحاد این دو نهاد اکتفا نکنند، از سوی دیگر مسئولان نیز با ارزیابی موانع نسبت به چرایی قرار گرفتن علوم انسانی در نقطه شروع اقدام کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه به موانع وحدت میان حوزه و دانشگاه اشاره و اظهار کرد: هر عاملی که مانع از کنار هم قرار گرفتن نیروهای مؤثر حوزه و دانشگاه میشود باید برداشته شود. این عوامل ممکن است سازمانی، نهادی، مالی، فرهنگی و یا اجتماعی باشند و مانع از برخورداری هر یک از این دو نهاد از فضای مطلوب شود.
پایان پیام/
نظر شما