خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فرودگاه بینالمللی امام خمینی در ۳۰ کیلومتری جنوب تهران میان بزرگراه تهران-قم و بزرگراه تهران-ساوه و در یک سایت ۱۴ هزار هکتاری قرار گرفتهاست. این فرودگاه بعنوان جایگزین فرودگاه بینالمللی مهر آباد طراحی گردید که اکنون در داخل بافت شهر تهران قرار گرفته است. فرودگاه امام توسط شرکت فرودگاههای کشور اداره میشود و مرکز فعالیت شرکتهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، ماهان، آسمان، قشم، کاسپین، تابان و زاگرس میباشد. تا اوت ۲۰۱۴ فرودگاه امام خمینی میزبان بیش از ۴۰ ایرلاین بوده که با بیش از ۷۰۰ پرواز هفتگی تهران را به شهرهایی در بیش از ۳۰ کشور جهان متصل میکنند.
بنابراین گزارش، در طرح توسعه فرودگاه بینالمللی امام پهنه ۱۴ هزار هکتاری فرودگاه به دو بخش هوایی و غیر هوایی تقسیم شده است. بخش هوایی شامل ۴۰۰۰ هکتار از اراضی فرودگاه است که به چهار فاز تقسیم شده، فاز اول این پروژه شامل ترمینال مسافری شماره یک و تأسیسات و ساختمانهای جانبی آن با ظرفیت جابجایی حدود ۶/۵ میلیون مسافر در سال است که در حال حاضر سالانه به ۵ میلیون مسافر سرویس میدهد. فاز دوم شامل ترمینال مسافری شماره دو و تأسیسات و ساختمانهای جانبی آن با ظرفیت جابجایی حدود ۲۰ میلیون مسافر در سال در حال حاضر در حال ساخت میباشد، هزینه احداث و تکمیل فاز دوم طرح توسعه فرودگاه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
فاز سوم شامل ترمینال مسافری شماره سه و تأسیسات و ساختمانهای جانبی آن خواهد بود که از لحاظ معماری و ظرفیت دقیقاً مشابه ترمینال مسافری شماره دو است. در فاز چهارم طرح توسعه این فرودگاه که فاز نهایی بخش هوایی است برای افزایش ظرفیت فرودگاه تا ۹۰ میلیون مسافر در سال برنامهریزی شده است. بخش غیرهوایی طرح توسعه فرودگاه (شهر فرودگاهی) حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی فرودگاه را به خود اختصاص میدهد که شامل ۱۵۰۰ هکتار منطقه آزاد تجاری، ۲۵۰۰ هکتار منطقه ویژه اقتصادی و حدود ۶۰۰۰ هکتار با کاربریهای متفاوت است.
این گزارش می افزاید: در راستای توسعه این فرودگاه که عملیات اجرایی ساخت و تکمیل ترمینال سلام به صورت جدی در حال انجام است و این پروژه در فرودگاه امام(ره) تا آخر امسال تکمیل می شود. پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از محمود نویدی، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در این باره نوشته بود: "همه تلاش ما این است که پروژه ترمینال سلام در این فرودگاه تا آخر امسال به بهرهبرداری برسد. سال گذشته رقمی حدود 700 میلیارد ریال(70 میلیارد تومان) بودجه دولتی داشتیم که تنها 200 میلیارد ریال (20 میلیارد تومان) آن محقق شد و امسال هم 280 میلیارد ریال (28میلیارد تومان) آن محقق شد که به طور قطع کفاف پیمانکار را هم نمیدهد."
بنابراین گزارش، حال تسنیم به نقل از محمود نویدی، مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) خبر داده است: "مذاکره با 3 سرمایهگذار خصوصی برای ساخت و تکمیل ترمینال سلام انجام شده است و تا پایان شهریور نتایج مذاکرات با این سرمایهگذاران داخلی مشخص و با یکی از آنها به تفاهم نهایی میرسیم. در صورت تامین منابع، ترمینال سلام شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) تا 9 ماه آینده به بهرهبرداری میرسد که با تکمیل آن 3 تا 5 میلیون نفر به ظرفیت مسافری فرودگاه اضافه میشود. اعتبار سالانه 20 میلیاردی برای ساخت و تکمیل ترمینال سلام کافی نیست و همه ساخت و سازهای ترمینال سلام با درآمد فرودگاه و شرکت فرودگاهها انجام شده است. بزرگترین مشکل ما برای جذب سرمایه تضمین مالی است و برای همین نمیتوانیم به سراغ سرمایهگذار خارجی برویم."
یادآور می شود: فرودگاه امام با جابجایی نزدیک به ۵ میلیون مسافر در سال ۱۳۹۲ یازدهمین فرودگاه خاور میانه از نظر جابجایی مسافر است این آمار در ۱۱ ماهه سال ۹۳ به ۵٬۸۴۴٬۰۹۰ مسافر رسید. فرودگاه امام همچنین با جابجایی نزدیک به ۹۹ هزار تن بار در سال یکی از فرودگاههای مهم منطقه در زمینه حمل بار نیز میباشد.
نظر شما