توصیه های مراجع عظام تقلید به رئیس رسانه ملی

خبرگزاری شبستان: مراجع عظام تقلید در دیدار با رئیس رسانه ملی بر گسترش مسائل دینی و انتقال پیام انقلاب در جهان تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، عبدالعلی علی عسکری روز پنجشنبه (11 شهریور) با حضور در قم با علما و مراجع عظام تقلید در این شهر دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدارها علی عسکری به تشریح برنامه ها و اقدامات صدا و سیما و همچنین اقدامات فرهنگی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر و آینده پرداخت.

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله صافی گلپایگانی این مرجع تقلید در دیدار با رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به سابقه رسانه ملی بعد از انقلاب، گفت: اینجانب از روز اول که صدا و سیمای نظام اسلامی تأسیس شد در جریان کار بودم و واقعاً امیدوار بودیم و نظر داشتیم که به وسیله این رسانه، همه مطالب اصلاح می‌شود و همه عزیزانی که آن روز در جریان کار بودند، آرزومند داشتیم ان‌شاءالله کیفیتی که با این رسانه پیش می‌آید، به خیر اسلام و دین و مملکت باشد.

وی افزود: الان هم همین انتظار و امید از شما و همکارانتان است که سعی و تلاش کنید در همان راه پیش بروید و به اهداف والای اسلامی در این رسانه جامه عمل بپوشانید و ان‌شاء الله با نیّت خیری که دارید در این راه موفق شوید.

استاد برجسته حوزه در قسمت دیگری از توصیه‌های خود، اصلاح صدا و سیما را اصلاح جامعه خواند و گفت: مسئولیتی که شما بر عهده گرفته‌اید، مسئولیت بسیار بزرگ و خطیری است؛ مسئولیتی وسیع الاطراف با جوانب متعدد که با جای جای مملکت ما ارتباط دارد و اگر این نهاد اصلاح شود، همه کشور اصلاح می‌شود و چناچه کوتاهی کنیم و آن طوری که مطلوب امام زمان(ع) است عمل نشود، جامعه فاسد می‌شود.

وی ضمن بر شمردن ویژگی‌های یک رسانه اسلامی، هدف اصلی صدا و سیما را اسلامی‌شدن تمام برنامه‌هایش خوانده و بیان کرد: باید مراقب بود که صدا و سیمای ما، اسلامی به تمام معنا باشد. خدا می‌داند در بدو تأسیس نظام اسلامی، هدف همه همین بود که این رسانه، تشکگیلاتی باشد که همه‌اش دینی و انقلابی شود.

آیت الله صافی خطاب به رئیس رسانه ملی تأکید کرد: در تمام برنامه‌های این رسانه، باید اسلام دیده شود. الحمدلله شما که اکنون در صدر این کار قرار گرفته‌اید، مسلمان، متدین و بزرگوارید که باید همین مقصد را دنبال کنید.

وی در قسمت دیگری از سخنان خود، انتخاب مسئولان متدین در قسمت‌های مختلف صدا وسیما را مهم برشمرد و گفت: افرادی را که در قسمت‌های مختلف این سازمان انتخاب می‌کنید، مراقب باشید اشخاصی باشند دارای سوابق خوب و تدین که اگر در انتخاب این عزیزان دقت شود، بسیاری از امور در آن بخش اصلاح می‌شود. کسانی را انتخاب کنید که هدفشان دین و ترویج اسلام باشد و نسبت به اهمیت این جایگاه، آگاهی داشته باشند.

این مفسر قرآن کریم در ادامه این دیدار، با اشاره به برنامه‌های کارشناسی صدا و سیما، اظهار داشت: در انتخاب وعاظ، سخنرانان و کارشناسان، دقت زیادی داشته باشید که دارای حُسن سابقه باشند و علما به آنها حسن ظن داشته باشند که اگر این طور شد، حرف و نصایح در مخاطبان آنها اثر خوب خواهد گذشت.

وی در بخش دیگری از توصیه‌های خود، اهداف صدا و سیمای اسلامی را اهدافی بین المللی خواند و افزود: در تمامی برنامه‌هایی که دارید، با همان مقصد اسلامی، نگاه برون‌مرزی داشته باشید؛ یعنی بدانید که می‌خواهید روی دنیا تأثیر بگذارید و قصدتان این باشد که معارف نورانی و نجات‌بخش اسلام عزیز را به گوش همه دنیا برسانید، مخصوصاً مسلمانان و نیازهای آنان در سرتاسر عالم را شناسایی کنید و با توجه به نیازهای آنان هم برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشید.

توجه به اخلاق و رعایت حدود شرعی در رسانه ملی، توصیه بعدی آیت الله صافی به رئیس سازمان صدا و سیما بود.

وی افزود: مطلب دیگری که بیان آن لازم است، مسئله اخلاقیات در صدا و سیما است. باید همه جهات اخلاقی در همه برنامه‌های این رسانه، رعایت شود. احکام شرعی باید به دقت مراعات شود، مانند حجاب و عدم اختلاط محرم و نامحرم و جهات مهم دیگری که یک انسان مسلمان و متدین باید رعایت نماید و البته این، انتظار همه مردم از رسانه است؛ آن‌ها توقع دارند صدا و سیما به عنوان رسانه نظام اسلامی، همه‌اش اسلامی و در مسیر احکام و حدود شرع باشد و با برنامه‌های دینی، موجب قوت اسلام و عزت نظام اسلامی شود.

مرجع تقلید شیعیان همچنین با اشاره به این‌که همه مردم با نیت خیر می‌خواهند به اسلام و انقلاب خدمت کنند، افزود: صدا و سیما باید متعلق به همه مردم و جناح‌ها باشد و تعلق به جناح خاصی نداشته باشد؛ اینکه همه آمده‌اند و می‌خواهند خدمت کنند و اسلام عزیز را عزت بدهند، مسئله مهم و قابل توجهی است. جداً از جناح‌بندی در رسانه ملی پرهیز کنید.

مسئله دیگری که آیت الله صافی گلپایگانی به آن پرداختند، رادیوی معارف بود. وی خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما گفت: یکی از کارهای مهم شما که باید به آن اهتمام داشته باشید، ارتقاء رادیوی معارف است. این رادیو و تأثیرگذاری آن را کم نگیرید؛ از همه نظر، چه جنبه‌های مادی و سازمانی و چه جنبه‌های معنوی را در این رادیو ارتقا دهید که بسیار مهم است.

وی تأکید کرد: اگر آن طور که باید باشد این رادیو پیشرفت کند، همه دنیا به ما غبطه خواهند خورد که چگونه یک رسانه می‌تواند از وجود دانشمندان خود به بهترین نحو استفاده کند و اهداف دینی را پیاده سازد. رادیو معارف را طوری ارتقا دهید که در سراسر کشور بتوانند از آن بهره ببرند و عمومیت داشته باشد.

آیت الله صافی گلپایگانی با تقدیر و تشکر از رئیس رسانه ملی و معاونان وی، برای آن‌ها از خداوند متعال توفیقات بیشتر مسئلت نمود و گفت: کاری بکنید که قلب مقدس حضرت بقیه الله الاعظم(عج) از شما راضی باشد که اولین کسی که از اقدامات خوب و اسلامی خوشحال می‌شوند آن حضرت هستند و اول کسی که از قصور و تقصیرها و خلاف‌شرع‌ها ناراحت می‌شوند، آن بزرگوار می‌باشند.

*رسانه ملی تبلیغات دشمنان معاند را خنثی کند

آیت‌الله نوری همدانی از دیگر مراجع عظام تقلید در قم نیز در دیدار با رئیس سازمان صدا و سیما وظیفه رسانه ملی را سنگین و مهم ارزیابی کرد و گفت: نقش صدا و سیما در حوزه فرهنگ بسیار جدی است و باید به فضاهایی که در موضوع فرهنگ اثرگذاری بیشتری دارند، بهای بیشتری دهید.

وی عنوان داشت: رسانه های معاند می کوشند تا همواره به اسلام ضربه بزنند و باید رسانه ملی در خنثی سازی توطئه دشمن ایستادگی کرده و اجازه ندهد که این تبلیغات معاند در جامعه اثر بخش باشد.

این مرجع تقلید گفت: رسانه ملی باید به موضوع حجاب توجه کند و این موضوع را باید بیش از گذشته در دستور کار قرار دهد پاسخگوی دشمنی ها باشد.

*صدا و سیما به موضوع گسترش اخلاق در جامعه توجه کند

علی‌عسکری همچنین در سفر به قم  با آیت‌الله مکارم شیرازی نیز دیدار کرد، این مرجع تقلید در این دیدار ابتدا به جایگاه مهم صدا و سیما اشاره کرد و گفت: رسانه ملی باید به اخلاقیات توجه بیشتری داشته باشد و باید این امر مستقیم و غیر مستقیم به مخاطب ارائه شود.

وی همچنین به فضای مجازی اشاره کرد و گفت: باید رسانه ملی با وزارت ارتباطات همکاری کرده تا شبکه های اجتماعی داخلی تقویت و مطالب مفید بر آنها ارائه شود.

*صدا و سیما به ارائه احکام اسلامی توجه کند

آیت الله موسوی اردبیلی نیز در دیدار با رئیس سازمان صدا و سیما گفت: باید صدا و سیما همواره توجه به ارائه احکام اسلامی داشته و برای مردم آن را بیان کند.

وی گفت: صدا و سیما باید برای عزت جامعه تلاش کند و در این راستا نیز نباید از هیچ تلاشی فروگذار کرده و کوتاهی داشته باشد.

*قدردانی به منظور تولید طنزهای فاخر

آیت الله سعیدی امام جمعه قم و تولیت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) نیز در دیدار با رئیس سازمان صدا و سیما گفت: صدا و سیما از جایگاه مهمی برخوردار است و محلی برای نشر آموزه های ناب انقلاب اسلامی است.

وی عنوان داشت: نباید در کارها و اقداماتی که انجام می دهیم نگران امپراطوری رسانه ای استکبار جهانی باشیم و این را همواره مد نظر داشته باشیم که وعده خداوند حق است و اگر با اخلاص کار کنیم قطعا جواب خواهیم گرفت.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: باید رسانه در انتشار مسائل دینی بکوشد و تا در بدنه رسانه افراد ناپاک باشند این امر محقق نخواهد شد.

آیت الله سعیدی افزود: تولید برنامه های طنز که مدتی است از سوی صدا و سیما بخش می شود مناسب است چرا که فاخر بوده و بدون توهین و تمسخر کسی صورت می گیرد.

وی بیان داشت: در گذشته شاهد بودیم که افرادی به عنوان طنزپرداز شناخته می‌شدند که قومیت‌ها، زبان‌ها و مردم مناطق مختلف را مسخره می کردند و این مناسب نبود.

*217 شبکه بر علیه جمهوری اسلامی فعالیت می کند

رئیس سازمان صدا و سیما نیز در این دیدارها ضن قدرانی از مراجع عظام تقلید و ابراز محبت و نگاهی که به رسانه ملی دارند گفت: 217 شبکه بر علیه نظام اسلامی فعالیت می کنند که رسانه ملی تلاش می کند علاوه بر شبکه های برون مرزی و داخلی با بهره گیری از ظرفیت رادیوهای اینترنتی، پیام انقلاب را گسترش دهد.

عبدالعلی علی‌عسکری افزود: رسانه ملی و برنامه های آن برای گسترش روحیه امید و آگاهی بخشی به جامعه است و به منظور معرفی تولیدات داخلی قرار است شبکه ایران کالا برای معرفی رایگان تولیدات داخلی راه‌اندازی شود.

وی بیان داشت: رسانه ملی به فضای مجازی نیز ورود کرده است و برنامه ای برای راه اندازی شبکه تعاملی IPTV داریم که در همین راستا پیام رسان سروش را نیز راه اندازی کردیم.

کد خبر 570836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha