افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت خام به ۲۸ میلیون بشکه رسید

خبرگزاری شبستان: معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت گفت :ایران از هر تصمیمی برای ایجاد تعادل در بازار نفت حمایت می کند و جمهوری اسلامی زمانی می تواند در این زمینه همکاری کند که به سهمیه پیش از تحریم ها برسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در خبری در پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت آمده است: مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران اعلام کرد: ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در منطقه خلیج فارس ایران به ٢٨ میلیون بشکه افزایش یافت و ذخیره سازی نفت خام در بزرگترین پایانه نفتی ایران، قدرت چانه زنی فروش نفت خام کشور را در پی دارد.

ذخیره سازی نفت خام در مخازن رو زمینی و در پایانه های نفتی از ابزاری است که قدرت مانور کشورهای صادرکننده نفت را افزایش می دهد.

درصورت نبود، مخازن ذخیره سازی، کشورهای تولیدکننده ناچار هستند نفت تولیدی را هر چه سریعتر و با هر قیمتی که شده به نفتکش ها منتقل کنند و در این میان، خریداران که به ناتوانی ذخیره سازی تولیدکننده واقف هستند، سوءاستفاده کرد و با بهای کمتری، نفت را خریداری می کنند.

بر این اساس، ایران طرح های متعدد ذخیره سازی نفت خام را در مخازن رو زمینی اجرا کرده و حتی قصد دارد در آینده مخازن زیرزمینی را نیز راه اندازی کند.

سید پیروز موسوری شتاب در بارگیری و صادرات نفت خام را یادآور شد و افزود: با کاهش زمان پهلو گیری نفتکش ها در پایانه نفتی خارک، هیچگونه نفت خامی از سوی ایران روی نفتکش ها در اطراف پایانه های نفتی کشور در خلیج فارس ذخیره سازی نشده است.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران به وضعیت صدور نفت خام از پایانه نفتی خارگ را خاطرنشان کرد و گفت: ظرفیت پهلوگیری نفتکش ها در بزرگترین پایانه نفتی ایران در پایانه خارک افزایش یافته است و با اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی توان صادرات نفت در پایانه خارک افزایش و زمان توقف نفتکش برای بارگیری نفت به حداقل خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از افزایش ١٠ میلیون بشکه ای ظرفیت ذخیره سازی نفت در منطقه خلیج فارس خبر داد و گفت: بهره برداری از چهار مخزن ذخیره نفت خام در گناوه تا ٢٠ روز آینده، ظرفیت این مخازن در کشور ١٠ میلیون بشکه افزایش پیدا می کند.

موسوی افزود: ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در منطقه خلیج فارس ایران به ٢٨ میلیون بشکه افزایش پیدا می کند و رشد ذخیره سازی نفت خام در بزرگترین پایانه نفتی ایران در استان بوشهر، افزایش قدرت چانه زنی فروش نفت خام کشور را در پی خواهد داشت.

به گفته وی ظرفیت جدید ذخیره سازی نفت خام در استان بوشهر با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده و سرمایه گذاری مخازن جدید ذخیره سازی نفت در گناوه ازسوی بخش خصوصی انجام شده و همزمان با روند ساخت و تکمیل این مخازن جدید نفتی، ٤٠ کیلومتر خط انتقال نفت خام از گناوه به خارگ اجرا می شود.

موسوی افزود: بخشی از خطوط انتقال نفت گناوه به خارگ در خشکی و بخشی هم در زیر دریا بوسیله متخصصان صنعت نفت ایران ساخته می شود.

وی از برنامه های توسعه ای برای افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت خام خبرداد و گفت: پس از تکمیل مخازن جدید نفت در بندر گناوه، احداث مخازن جدید ذخیره سازی نفت در بندر جاسک در دستور کار صنعت نفت کشور قرار گرفته است.

به گزارش شبستان، این خبر در حالی منتشر شده است که پس از باز شدن درهای خارجی بر روی نفت ایران تولید و صادرات رشد شدیدی گرفت تا جایی که ایران در آخرین حرکت اقدام به حفر ۲۰ چاه جدید در میدان نفتی آزادگان کرده است.

بنابراین گزارش، قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از حفاری ٢٠ حلقه چاه جدید در بخش جنوبی میدان نفتی آزادگان در استان خوزستان خبر داد.

میدان آزادگان، یکی از بزرگترین میادین نفتی ایران است که در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از غرب اهواز و در منطقه دشت آزادگان واقع است؛ این میدان در سال ۱۳۷۶ در محدوده ای به وسعت ۲۰ در ۷۵ کیلومتر کشف شد.
حجم ذخیره در جای نفت خام این میدان بطور میانگین معادل ۳۳ میلیارد بشکه تخمین زده می شود.

«محمدرضا تاکایدی» درباره عملیات حفاری در این میدان گفت: حفاری و تکمیل این چاه ها به دنبال این شرکت در مناقصه برگزار شده از سوی شرکت مهندسی و توسعه نفت انجام می گیرد.

وی افزود: حفاری این چاه ها در قالب پروژه به صورت کلید در دست (EPDS) انجام می شود و اجرای پروژه ١٠٠ در صد بر عهده شرکت ملی حفاری ایران است.

تاکایدی با بیان این که مدت اجرای این پروژه ٢٤ ماه تعیین شده است، اظهار کرد: این شرکت اکنون در میدان آزادگان جنوبی در حال تکمیل ٤٠ حلقه چاه نفتی است که پیش بینی می شود تا آبان ماه امسال به اتمام برسد و تحویل کارفرما شود.

قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: به موازات تکمیل این پروژه با هماهنگی کارفرما و کاربست دکل ها و تجهیزات مستقر در منطقه عملیاتی آزادگان جنوبی، پروژه حفاری ٢٠ حلقه چاه کلید می خورد.

بر اساس اعلام شرکت ملی حفاری ایران، وی پروژه حفاری ٤٠ حلقه چاه در بخش جنوبی میدان نفتی آزادگان را از شمار پروژه های موفق این شرکت برشمرد که با همکاری و هم افزایی میان شرکت متن به عنوان مجری طرح توسعه میادین غرب کارون، منطبق با برنامه تعریف شده از سوی کارفرما اجرا می شود.

تاکایدی پیشرفت این پروژه را افزون بر 85 درصد عنوان کرد و گفت: اکنون هشت دکل حفاری سنگین شرکت در این موقعیت استقرار و تاکنون حفاری ١٨ حلقه چاه به طور کامل انجام و در اختیار کارفرما قرار گرفته و تکمیل نهایی ١٦ حلقه چاه دیگر در مراحل اجرا، پنج حلقه در دست حفاری و حفر آخرین حلقه چاه در برنامه است.

قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران یادآور شد: این شرکت اکنون علاوه بر میدان نفتی آزادگان جنوبی در میدان های نفتی آذر و یاران جنوبی و میدان گازی کیش و فاز ١٤ طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی، حفاری بیش از ٦٠ حلقه چاه را در دست اجرا دارد.

این اخبار درحالی منتشر شده که طبق ترجمه خبرگزاری فارس، رویترز اعلام کرد: صادرات نفت ایران به 4 خریدار بزرگ آسیایی در آسیا در ماه جولای 61.1 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت. این افزایش بیشترین درصد افزایش از آوریل 2014 به شمار می رود.

ایران در حال بازپس گرفتن سهم خود از بازار است و یک مقام ارشد ایرانی گفته است که این کشور تا پایان امسال 4 میلیون نفت تولید خواهد کرد.

آمارهای دولتی و رهیابی کشتی‌ها نشان داد چهار کشور کره‌جنوبی، ژاپن، چین و هند در ماه جولای 1.64 میلیون بشکه در روز از ایران نفت خریدند.

وزارت بازرگانی ژاپن روز چهارشنبه آمارهای رسمی خود را منتشر کرد و این آمارها نشان داد که واردات نفت این کشور از ایران ماه گذشته 61.8 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است و به 256.651 میلیون بشکه در روز رسیده است.

همچنین واردات کره جنوبی نیز نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از 4 برابر شده و به 291 هزار و 97 بشکه نفت در روز رسیده است؛ درحالی‌که خرید نفت هند از ایران بیش از 2 برابر شده و به 523 هزار و 100 بشکه در روز رسیده است.

این درحالی است که صادرات نفت ایران به چین در ماه جولای نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.7 درصد کاهش یافته و به 566 هزار و 191 بشکه در روز رسیده است.

کد خبر 571252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha