عدم تطابق رفتار افراد با قوانین موجود باعث رد صلاحیت آنها می شود

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه تدابیر شورای نگهبان همان اختیارات قانونی است که در قانون انتخابات آمده است، گفت: قطعاً اگر رفتار افراد با قوانین موجود مطابقت نداشته باشد صلاحیت آنها تایید نمی شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز 15 مرداد خود ضمن عرض تبریک به مناسبت ماه مبارک رمضان و گرامیداشت روز خبرنگار در پاسخ به این سوال که با توجه به تشکیل شورای عالی حل اختلاف بین قوا از سوی مقام معظم رهبری آیا کارگروهی که به ریاست آیت الله جنتی تشکیل شده بود کارش منتفی می شود گفت: وظیفه این کارگروه با ارایه گزارش خدمت مقام معظم رهبری تمام شده است.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اخیراً برخی چهره های سیاسی مسائلی را مطرح کرده اند که برای ورود به عرصه انتخابات تضمین سلامت انتخابات را می خواهند، و آیا شورای نگهبان در این راستا اقداماتی را انجام خواهند داد گفت: شورای نگهبان براساس وظایف قانونی عمل می کند کما اینکه در انتخابات گذشته هم براساس این عمل کرده است و از سلامت انتخابات مطمئن بوده است و در آینده هم بر این اساس عمل می کند و اگر فعالان سیاسی صحبت هایی دارند این از برکات نظام سیاسی ماست ولی معلوم نیست که این صحبت ها صحت دارد یا نه؟

 

کدخدایی در ادامه در پاسخ به این سوال که برخی بزرگان نظام از صرف مبلغی از هدفمندکردن یارانه ها برای تبلیغات انتخاباتی برخی از مسئولان دولتی ابراز نگرانی کرده اند و آیا اگر معلوم شود که کاندیداهای از بیت المال استفاده کرده است شورای نگهبان اقدامی صورت خواهد دارد بیان کرد: از خود همان افرادی که چنین اظهارنظری می کنند سوال پرسید و ما در شورای نگهبان همانند گذشته و براساس وظایف قانونی عمل می کنیم و در آینده نیز نهایت تلاش خودمان را برای سلامت انتخابات خواهیم داشت.

 

وی در پاسخ به سوالی که به نحوه شرکت نمایندگان میان دوره ای مجلس هشتم در انتخابات مجلس نهم اشاره داشت: تصریح کرد: هر دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی براساس نص صریح قانون اساسی یک دوره چهار ساله است و کمتر از چهارسال یک دوره محسوب نمی شود.

 

این عضو حقوقدان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیت الله یزدی عضو شورای نگهبان از دست اندرکاران یکی از احزاب سیاسی است و آیا این موضوع این شائبه را ایجاد نمی کند که شورای نگهبان جناحی رفتار می کند، گفت: آیت الله یزدی برحسب سمتی که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دارند ممکن است اقداماتی را به صورت کلی انجام دهند ولی از جهت شخصیت حقوقی در شورای نگهبان هیچ دخالتی در انتخابات نخواهد داشت.

 

وی در پاسخ به سوالی که به تصمیم دولت برای ارایه لایحه دو فوریتی برای افزایش تعطیلات عیدفطر اشاره داشت خاطرنشان کرد: آینده را به آینده بسپارید.

 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که برخی دوستداران انقلاب از اینکه جریان فتنه و انحرافی چهره های سفید خود را برای انتخابات معرفی کنند ابراز نگرانی کرده اند تدابیر شورای نگهبان برای این امر چیست گفت: تدابیر شورای نگهبان همان اختیارات قانونی است که در قانون انتخابات آمده است و ما تلاش خواهیم کرد براساس قانونی رفتار افراد را با قوانین موجود تطبیق دهیم و قطعاً اگر رفتار آنها مغایرتی داشته باشد صلاحیت آنها تایید نمی شود.

 

وی در پاسخ به سوالی که به صحت خبر حضورآیت الله جنتی در کارگروه وحدت اصولگرایان اشاره داشت گفت: وی دخالتی در این کارگروه ندارند.

 

کدخدایی در پاسخ به این سوال که یکی از چهره های اصلاح طلب اعلام کرده است که ما با برداشتی که از قانون می شود در کشور مشکل داریم و آیا اینگونه است بیان کرد: موضع شورای نگهبان این است که براساس قانون کلی رفتار کند و برداشت مجریان براساس قانون و اصول کلی معتبر است.

 

وی در پاسخ به این سوال که اصلاح طلبان شرط حضور خود در انتخابات مجلس نهم را گذشتن از فیلتر شورای نگهبان عنوان کرده اند، گفت: این شرط مانند این است که فردی بگوید به شرطی به خیابان می روم که چراغ قرمز نباشد و اگر این شرط معقول است آن شرط هم معقول است.

 

کدخدایی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به مصوبات شورای نگهبان گفت: لایحه نظارت بر رفتار قضات علی رغم رفع ابهام به عمل آمده در این لایحه از سوی مجلس شورای اسلامی در ماده 44 اما تشکیل دادگاه عالی رسیدگی به صلاحیت قضات مغایر اصل 164 قانون اساسی است زیرا اگر رای این دادگاه مشورتی باشد اختیارات رییس قوه قضاییه را مقید می کند و اگر لازم الاجرا باشد خارج از دو طریق تعیین شده در اصل مذکور است.

 

وی با اشاره به تصویب طرح استفساریه ماده 281 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 78 و اصلاحات بعدی آن در شورای نگهبان خاطرنشان کرد: لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه بهداشت چه دام و دامپزشکی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری صربستان در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

 

وی با اشاره به بررسی طرح زکات بیان کرد: در تبصره ماده (1) این طرح، قرار دادن مصوبه شورای مذکور از سوی دولت در بودجه سالانه و تصویب آن در مجلس از این جهت که معلوم نیست آیا مراجع مذکور ملزم به این امر است یا خیر؟ ابهام دارد که پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.

 

 

این عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: تبصره 1 ماده 4 این طرح با متن مذکور در ماده 3 که اولویت های مصرف را منوط به نظر و اذن ولی فقیه کرده است مغایرت دارد که باید این مغایرت رفع شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 57216

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha