به گزارش خبرگزاری شبشتان از آذربایجان شرقی، دکتر علی طریقت اسفنجانی امروز (15مرداد) در میزگرد «جوانب تغذیه ای روزه داری اسلامی»، سلامت تغذیه ای را از منافع ناچیز روزه برشمرد و گفت: صحت و سلامتی جسمی، روانی و اجتماعی افراد جامعه از منافع عمده روزه داری اسلامی است.
وی نتیجه اصلی روزه داری را سلامتی خواند و تاکید کرد: گرسنگی مستمر، و محدودیت های تغذیه ای همچون روزه، از نظر علمی باعث تجدید ساختار پایه ای و سلولی بدن شده و عاملی مهم در افزایش ضریب ایمنی بدن در مقابل سرطان به شمار می رود.
وی افزود: احساس گرسنگی و شرایط مساوی اغنیا با فقرا، از دیگر تاثیرات معنوی روزه داری است.
وی با اشاره به توصیه های تغذیه ای جهانی در سال 2010 ، توجه به اضافه وزن، چاقی و کنترل دریافتی کالری را از مهمترین توصیه ها خواند و تصریح کرد: سوختن چربی ها در وقت گرسنگی، کاهش میزان آب بدن به عنوان عامل اصلی چاقی و نیز محدودیت متوسط و کوتاه مدت دریافت کالری از فواید روزه داری به شمار می رود.
علی طریقت، با تبیین اصول کلی تغذیه سالم، با تاکید بر لزوم رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی، بیان کرد: مصرف روغن نباتی جامد، نوشابه های گازدار، نمک، چربی ها و کلسترول، غلات سبوس گرفته،قندهای افزوده شده باید در زمان روزه داری حذف یا کاهش یابد.
این پزشک تغذیه در خصوص نوع تغذیه مناسب در ماه رمضان، خاطر نشان کرد: آب، چای ولرم، آب میوه، خرما، سوپ یا آش کم چرب، آجیل، سبزیجات، میوه، لبنیات و غلات و نیز پرهیز از پرخوری، اجتناب از مصرف غذاهای شور و پرچرب در طول روزه داری توصیه می شود.
پایان پیام/
نظر شما