سید مهیار موسوی کاشانی،کارشناس حقوقی و مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه وضعیت طلاق در دادگاه های خانواده بسیار بغرنج است، گفت: آمار و ارقامی که دفاتر از طلاق ارایه می دهند بیشتر از ثبت ازدواج ها می باشد.
وی با بیان اینکه علت اصلی طلاق مال حرامی است که بر سر سفره ها قرار می گیرد، بیان کرد: پیامبر اسلام طلاق را منفورترین حلال خداوند نامیدند، طبق روایت پیامبر اکرم (ص) هیچ خطبه طلاقی را در طول زندگی خود نخوانده است.طلاق هایی که در حال حاضر صورت می گیرد بیشتر بر اساس خلق مبالات است، خلق مبالات (عدم امکان سازش) یعنی اینکه زن در زندگی منزجر شده و در نهایت اقدام به طلاق کرده است.
این مشاور خانواده با اشاره به وقوع طلاق در خانواده های مذهبی خاطرنشان کرد: جامعه ما در حال وارد شدن از دوران سنتی به دوران مدرنیته است لذا نگاه خانواده های مذهبی بسیار متفاوت است با نگاه دخترانشان که در خانه ماهواره، تلفن و شبکه های مجازی دارند لذا با توجه به احاطه ای که والدین بر دختر خود دارند فلان پسر را به عنوان یک کیس مناسب برای دخترشان در نظر می گیرند و دختر نیز با انتخاب آنها موافقت می کند و احساس می کند که وارد فضای بهتری خواهد شد ولی وقتی این زوج زیر یک سقف قرار می گیرند،دختر متوجه می شود که از مدینه فاضله ای که برای خود ساخته بود، خبری نیست و اصرار از آنجا شروع می شود که دختر به پسر می گوید تو 100 سال از زندگی عقب هستی و این مسئله چیزی است که امروزه ما در خانواده ها شاهد آن می باشیم.
موسوی با بیان اینکه شکاف نسلی یکی از اساسی ترین افزایش طلاق در جامعه می باشد، اظهار کرد: مسئله دیگری که امروزه ما در جامعه شاهد آن هستیم این است که دختران و پسران تفاوت عشق و هوس را نمی دانند و چشم های خود را بر روی بسیاری از مسایل می بندند، نمی دانند که این عشق زودگذر است یا پایدار، می ماند یا نمی ماند و همچنین نمی توانند تصمیم گیری کند، در واقع جوانان امروز عاقلانه ازدواج نمی کنند بلکه عاشقانه اقدام می کند. هرچند وجود عشق هم می تواند پایه های زندگی را مستحکم کند ولی متاسفانه این عشق هم در زندگی های امروزی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه عشق پدر و مادرهای ما در قدیم با عشق های امروزی قابل قیاس نیست، بیان کرد: امروزه میانگین سنی طلاق از 17 تا 26 سال است.
وی با بیان اینکه ما در تهران 13 هزار دانشجوی کارشناسی و کارشناسی ارشد حقوق و فقه حقوق داریم، افزود: این افراد مایل هستند در شورای حل اختلاف کار کنند و ماهانه 100 هزار تومان حقوق دریافت کنند لذا این افراد می توانند با راه اندازی دفاتر مشاوره های قبل از ازدواج هم اشتغالزایی کنند و هم حرام خدا را به حلال تبدیل کنند.
وی افزود: عدم تربیت درست و صحیح خانواده ها نقش بسیار مهمی دارد به ویژه اینکه امروز فرزندسالاری به یک معضل بزرگی در جامعه ما تبدیل شده است.
موسوی ادامه داد: امروزه قران کریم در خانواده های ما روی پستو قرار گرفته و خانواده ها فقط در لحظه سال تحویل قرآن می خوانند به همین دلیل در خانواده ای که قرآن تلاوت نشود ،تربیت صحیح هم صورت نمی گیرد، دروغ و خیانت هم افزایش می یابد.
این مشاور ادامه داد: ما 500 آیات الاحکام در قرآن کریم داریم که به زنان و مردان رفتار درست را ارایه می دهد. آیات الاحکام آیاتی هستند که ما اصلا آنها را به فرزندان خود تعلیم ندادیم. در واقع می توان گفت مراکز مشاوره و تربیتی که بتواند آیین اسلامی درست را به جوانان آموزش دهد، نداریم.
وی با بیان اینکه بسیاری از جوانان ما هنوز شیوه صحیح غسل کردن را بلد نیستند، افزود: ولی جوانان امروز تمام فوتبالیست های جهان و خوانندگان معروف خارجی را می شناسند ولی احکام پایه ای خود را نمی دانند.
وی با بیان اینکه اعتقادات دینی در وجود خانواده های ایرانی وجود دارد ولی فقط شدت و ضعف دارد، افزود: با رفتن به مساجد و نماز جمعه، اعتقادات دینی فرزندان تقویت می شود. ما می توانیم با بردن سالانه یکبار فرزندان خود به نماز جمعه ،بسیاری از مسایل دینی را در آنها تقویت کنیم. در حال حاضر بحث های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دینی زیادی در نماز جمعه صورت می گیرد که می تواند نقش مهمی در تربیت دینی فرزندان داشته باشد.
وی با اشاره به آموزش والدین اظهار کرد: در حال حاضر والدینی وجود دارند که نوع گویش شان اصلا با فرزندانشان درست نیست ولی با تحت آموزش قرار دادن خانواده می توان این مشکلات را از بین برد.
موسوی با بیان اینکه من حاضرم به صورت رایگان کلاس های مشاوره قبل از ازدواج برای زوج ها برگزار کنم، افزود: من حتی برای اختصاص مکانی جهت مشاوره رایگان زوج ها قبل از ازدواج با شهرداری صحبت کردم ولی شهرداری قبول نکرد. وزارت ارشاد می تواند در این زمینه نقش مهمی را ایفا کند. سوال اینجاست وزارت ارشاد چکار می کند؟ سفیر فرهنگی به کشورهای دیگر می فرستد در حالی که خود ما از لحاظ فرهنگی عقب هستیم و مشکل داریم.
وی با بیان اینکه سازمان سیا سالانه میلیاردها تومان برای تخریب فرهنگ ما هزینه می کند، افزود: آنها با شبکه های اجتماعی ما را بمباران فرهنگی می کنند.
وی با اشاره به شورای سیاستگذاری در صدا و سیما گفت: این شورا به صدا و سیما سفت و سخت می گیرد لذا رو آوردن جوانان به ماهواره و فیلم های آن یک امر طبیعی است.بسیاری از پرونده های دادگستری مربوط به فیلم های ترکیه ای ماهواره ها است.
نظر شما