مهمانی که چنگ به جان میزبان می زند/۵۴ روز آلودگی ناشی از ریزگزدها در لرستان

خبرگزاری شبستان: یافتن راهکارهای جدی برای کاهش مضررات ناشی از ریزگردها و آسیب های ناشی از آن ضروری است.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛ ورود مهمان ناخوانده ای به نام ریز گردهای که منشاء از دیگر بلاد می گیرند، در مناطق غربی و جنوب غربی کشور کم کم شکلی کاملا طبیعی به خود گرفته است.

 

هرگاه با  روشن شدن هوا از منزل برای حضور در محل کار خارج می شوی و ریز گردها را بر فراز آسمان شهر می بینی جزء آهی از سر درماندگی، چاره ای نمی ماند.

 

سال های دور اگر روزی هوا مهمانی به نام ریزگردها داشت، اعلام خطر می شد، مردم هم جز در ضرورت از منزل بیرون نمی آمدند و اندک عابرانی که در خیابان مشاهده می شد حتما ماسکی غیر استاندارد هم بود بر صورت داشتند و این نشان می داد که عموم از بیماری های ناشی از ریزگردها نگرانند.

 

 

اما هم اکنون با نگاهی سطحی به خیابان ها و کوچه ها خیل انبوه عابران بدون ماسک دیده می شود، حتی مادرانی کودکان خود را برای هوا خوری به پارک و بوستان های محله ای آورده اند، غافل از اینکه با دست خود  کودک بی گناه را در معرض آسیب های جدی قرار داده اند.

کهنسالان هم همچون دیگر اقشار جامعه گره به ابرو انداخته ودر کوچه ها و خیابان ها و حتی بوستان ها  دیده می شوند.

 

این مهمان ناخوانده که گاه و بی گاه خود را به ریه های مردم نزدیک می کند، دیگر مهمان محسوب نمی شود، گویا مردم تصور می کنند که ریز گردها هم بخشی از زندگی روز مره آنان است و با آن کنار آمده اند.

 

 

باید راهی برای مهار این ریزگردها اندیشیده شود وبه نظر می رسد جهت تحقق این مهم عزمی راسخ لازم است.

 

اما تا یافتن راهی برای مهار این معضلی که چنگ در گلوی انسان ها می اندازد و بستر هزاران بیماری است، یافتن راهکارهای جدی برای کاهش مضررات ناشی از این آسیب جدی است.

 

اینکه امروز ریزگردها هم جزء زندگی مردم شده است، می تواند نشان از کم کاری های باشد که در این زمینه اعمال شده است.

 

اطلاع رسانی درست در خصوص ورود ریزگردها، بهره گیری از ظرفیت های چون رسانه ملی و مطبوعات و خبرگزاری ها برای اطلاع رسانی گسترده در جامعه و بالا بردن میزان آگاهی عمومی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

استفاده از ظرفیت پزشکان متخصص برای اطلاع رسانی به مردم در جهت کاهش آسیب های ناشی از ریز گردها از دیگر مواردی است که باید به صورت جدی مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گیرد.

 

مهرداد فتحی بیرانوند، مدیرکل محیط زیست استان لرستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 54 روز هوای استان لرستان به دلیل ریزگردها آلوده بوده است.

 

 

وی با اشاره به میزان آلودگی هوای استان لرستان، افزود: هم اکنون میزان ذرات ریز و درشت آلاینده هوای استان به ترتیب98و130میکروگرم بر متر مکعب است.

 

فتحی بیرانوند، بیان کرد: میزان غلظت ذرات ریز (2.5 میکرون) و درشت (10 میکرون) در هوا به ترتیب 35 و 150 میکروگرم بر مترمکعب می باشد.

 

وی با اشاره به اینکه هوای استان لرستان در وضعیت نا سالم قرار دارد، گفت: در این وضعیت افراد بیمار بویژه بیماران قلبی و کلیوی ،زنان باردار، کودکان و کهنسالان بهتر است جز در موارد ضرورت از منزل خارج نشوند و فعالیت سنگین در خارج از منزل نداشته باشند.


بیشتر آسیب های ناشی از ریزگردها مربوط به سیستم تنفسی و ریه ها، سیستم ایمنی، قلب و همچنین سیستم بینایی افراد می شود.

 

 

گرچه ریزگردهای خود یکی از عامل های زوال جنگل های زاگرس هستند، اما  توجه به امر جنگل کاری و صیانت از جنگل ها  و بیابان زدایی می تواند در کاهش حمله ریزگردها موثرباشد.

کد خبر 572830

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha