حشمتالله عسگری، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، صبح امروز(21 شهریور) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: نرخ بیکاری در استان ایلام نسبت به متوسط کشوری در حال کاهش است.
وی، بابیان اینکه نرخ بیکاری، تعریفی دارد که مربوط به مرکز آمار کشور است، ابراز کرد: استان ایلام در سال 92 با نرخ بیکاری 13.8 درصد تقریباً رتبه 28 کشور را داشته و بر اساس آمار مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان در سال گذشته 11.6 درصد بوده که رتبه 15 کشور را به خود اختصاص داده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، با اشاره به اختلاف میزان نرخ بیکاری استان ایلام با متوسط کشوری، یادآور شد: اختلاف استان با کشور در این بخش، در سال 92 با متوسط کشوری 3.4 درصد بوده و در سال 93 به 1 درصد و در سال 94 این میزان به 6 دهم درصد رسیده است.
دکتر عسگری، با اشاره به شاخصهای نرخ تورم در استان و اینکه استان ایلام استان گرانی است، یادآور شد: به دلایل مختلف، قیمت تمامشده در حوزههای مختلف در این استان بالاست و از طرفی شبکه توزیع ما هم ناقص است و باعث شده که خردهفروشی جای عمدهفروشی را بگیرد و قیمت کالاها بالا رود، اما روند افزایش قیمتها در استان نسبت به کشور در حال کاهش است.
وی، بابیان اینکه اختلاف تورم استان با متوسط کشوری در سال 92 به میزان 3.6 درصد بوده است، تصریح کرد: در سال 94 این میزان به 6 دهم درصد منفی رسیده به این معنا که رشد افزایش قیمتها 6 دهم درصد از متوسط کشور هم کمتر بوده است و در سال 95 این میزان به 1.4 درصد منفی رسیده و رشد افزایش قیمتها و نرخ تورم بهسرعت نسبت به متوسط کشوری در حال کاهش است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعداد بیمهشدههای رسمی مربوط تأمین اجتماعی که کارگاهی حق بیمه آنها واریز میشود، گفت: در سال 92 در حدود 86090 نفر بیمهشده داشتهایم که در سال 93 این میزان به 93163 نفر و در سال 94 این میزان به 98 هزار 297 افزایشیافته است و تقریباً جمعاً حدود 13 هزار نفر بیمهشده در استان داریم.
دکتر عسگری، با تأکید بر اینکه امروز مرز مهران نسبت به گذشته دارای چند مزیت مهم است، افزود: در 2 سال گذشته مرز مهران تنها صادراتی بوده و یکی از امنترین، بهترین و سالمترین مرزها بوده و مطلقاً چیزی بهعنوان قاچاق کالا در مرز مهران نداشتهایم که سازماندهی شده باشد ولی امروز مرز مهران دارای چند رویه گمرکی است.
وی، بیان کرد: مرز مهران، امروز مرزی با تنوع رویههای گمرکی است، در حال حاضر مرز ترانزیتی محسوب میشود و دارای مزیت حمل یکسره کالا بوده که خاص مهران است و در هیچ مرز غربی کشور، الآن حمل یکسره وجود ندارد، در حمل یکسره وسایل نقلیه باری ایرانی میتوانند بدون اینکه در مرز کار تخلیه را انجام دهند بار خود در مقصد تحویل و ماشینهای عراقی نیز میتوانند در مبدأ بارگیری کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، یکی دیگر از مزیتهای مرز مهران را ورود موقت عنوان کرد و گفت: در این رویه پیمانکاران میتوانند وسایل و ماشینآلات خود را برای انجام پروژه ها وارد کشور کرده و بعد از انجام کار عودت دهند که اینیک مزیت مهم مرز مهران در راستای انجام طرحهای عمرانی است.
دکتر عسگری، با اشاره به اینکه برنامهریزی بهمنظور حداقل دو برابر کردن ارزش صادرات در مرز مهران صورت گرفته است، تصریح کرد: سال گذشته 1.4 دهم میلیارد دلار ارزش صادرات مرز مهران بوده و خوشبختانه در 5 ماهه اول سال جاری 900 میلیون دلار صادرات از مرز مهران صورت گرفته و با این روند پیشبینی میشود که این تا 2 میلیون دلار افزایش پیدا کند و همچنین این میزان در 5 ماه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 88 درصد رشد نشان میدهد.
وی، در ادامه با اشاره به اینکه منطقه آزاد مهران یکی از موضوعاتی است که باعث افزایش تراز استان ایلام در کشور شده، یادآور شد: مرز مهران هیچگونه تهدیدی برای کشور ندارد چون هیچگونه وارداتی در این مرز صورت نمیگیرد و از طرفی با توجه به موقعیت جغرافیایی این مرز، هزینه حصار کشی و محصور کردن نداشته و هزینههای جانبی برای دولت ندارد و از طرف دیگر مالیاتی از جیب دولت نمیرود چونکه در حال حاضر مهران بر اساس قانون، خود مشمول معافیت مالیاتی بوده و از درآمد دولت کاسته نمیشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، در پایان بابیان اینکه مرز مهران و منطقه آزاد مهران، یک فرصت برای کشور و ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری در استان ایلام است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه یک اجماعی در مجلس محترم در خصوص منطقه آزاد مهران صورت گرفته و در حال حاضر نقشههای این منطقه آمادهشده و برای ارائه به مجلس ارسالشده است.
نظر شما