توسعه روابط تجاری با آلمان/امضا تفاهم نامه در حوزه قطعه سازی

خبرگزاری شبستان:سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران در راستای وظایف خود به تازگی تفاهمنامه پنج ساله همکاری مشترک با وزارت امور اقتصادی، کار و مسکن ایالت بادن وورتمبرگ آلمان در زمینه تبادل تجربه با اولویت صنایع قطعه سازی خودرو امضا کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران در سال 1347 تشکیل شد و هدف این سازمان توسعه صنایع کوچک و بهبود وضع آن و کمک به سرمایه گذاران مربوط بود. در دهه های 40 و 50، کوشش های زیادی برای ایجاد شهرکها و نواحی صنعتی بعمل آمد که از آن جمله می توان شهر صنعتی مشهد (طوس) ، اصفهان، همدان و اهواز را نام برد ولی در نهایت چهار شهرک صنعتی البرز، باختران، کاوه و رشت بترتیب در سالهای 47، 50، 52، 53 پیش از سایر نواحی و شهرک ها به ثمر رسید. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولات جدیدی در نظام سیاست گذاری و برنامه ریزی و اجرایی توسعه بخش صنعت و معدن بوجود آمد. با تصویب قانون حفاظت از توسعه صنایع بسیاری از صنایع، ملی اعلام شد و مدیریت بخش صنعت به سه وزارتخانه صنایع سنگین، معادن و فلزات و صنایع سپرده شد. سازمان صنایع  ملی شکل گرفت و برخی از واحدهای صنعتی، تحت پوشش بنیادها و نهادها قرار گرفت. وقوع جنگ تحمیلی، فرصت برنامه ریزی جامع و میان مدت را برای کشور از دست داد.

 

بنابراین گزارش، در سال 1362 پس از ایجاد تغییرات در نظام صنعتی کشور، سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران با کلیه وظایف در وزارت صنایع ادغام گردید و به منظور ایجاد هماهنگی و استفاده مطلوب از امکانات شهرک های صنعتی و ایجاد هر چه بیشتر امکانات زیربنایی و ارائه خدمات ضروری برای متقاضیان ایجاد واحدهای صنعتی، قانون" شرکت شهرکهای صنعتی ایران" به تصویب رسید. نزدیک به دو" دهه شرکت شهرکهای صنعتی" نسبت به ایجاد بیش از 400 شهرک صنعتی اقدام کرد و در ابتدای برنامه سوم پس از ادغام وزارتخانه های صنایع و معادن قبلی سازمان صنایع کوچک تشکیل گردید ولی در سال 84، وظایف اجرایی آن به شرکت شهرکهای صنعتی ایران سپرده شده و عملا" سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران" از شهریور 1384 فعالیت خود را آغاز کرد و در نهایت براساس مصوبه شماره 877/469 مورخ 17/1/1390 مجلس شورای اسلامی، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به عنوان سازمان توسعه‌ای تعیین شده است.

 

این گزارش می افزاید: این سازمان در راستای وظایف خود به تازگی تفاهمنامه پنج ساله همکاری مشترک با وزارت امور اقتصادی، کار و مسکن ایالت بادن وورتمبرگ آلمان در زمینه تبادل تجربه با اولویت صنایع قطعه سازی خودرو، شیمیایی، پلاستیک و... امضا کرده است.

 

روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در این باره به نقل از هارتموت ریچل، مدیر صنایع کوچک وزارت امور اقتصادی، کار و مسکن ایالت بادن وورتمبرگ نوشته است: "این تفاهمنامه را از صنایع قطعه سازی آغاز و در ادامه، در صنایع نفت وگاز و پتروشیمی فعالیت می کنیم. شرکت های صنعتی خودرویی، ماشین سازی و قطعه سازی در ایالت بادن وورتمبرگ (BW-i) موفق عمل کرده اند و صنایع موفقی نیز در زمینه نفت و گاز در این ایالت وجود دارد که در زمینه اطفای حریق تخصصی و سیستم های ایمنی در حال فعالیتند.

 

یادآور می شود: بادن وورتمبرگ یکی از 16 ایالت آلمان به پایتختی شهر اشتوتگارت است که با 35 هزار و ۷۵۲ کیلومتر مربع مساحت، سومین ایالت بزرگ آلمان به شمار می رود. گمرک جمهوری اسلامی ایران دوم شهریورماه اعلام کرد: میزان تجارت خارجی ایران از آغاز امسال تا پایان مردادماه به 35 میلیارد و 817 میلیون دلار رسید. در پنج ماهه امسال صادرات غیرنفتی کشور با 10.22 درصد افزایش در همسنجی با پارسال، به 19 میلیارد و 108 میلیون دلار رسید. ارزش واردات کشور در این مدت 16 میلیارد و 709 میلیون دلار شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 2.85 درصد کاهش نشان می دهد. آمار تجارت خارجی کشورمان در پنج ماهه ( منتهی به مرداد) ، افزایش واردات کالاهای ساخت کشور آلمان را نشان می دهد؛ صادرات آلمان به ایران در این مدت 29.23 درصد افزایش داشت و حجم واردات ایران از آلمان به 938 میلیون دلار رسید.

 

آلمان پنجمین صادرکننده بزرگ کالا به ایران به شمار می رود. رتبه های اول تا چهارم به ترتیب به کشورهای چین با سه میلیارد و 863 میلیون دلار، امارات متحده عربی با دو میلیارد و 862 میلیون دلار، کره جنوبی با یک میلیارد و 263 میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و 77 میلیون دلار اختصاص یافت. روند واردات کشورمان از بازارهای یاد شده کاهشی بوده و به ترتیب 11.51 درصد، 21.19 ، 18.75 و 16.32 درصد کاهش نشان می دهد.

کد خبر 575124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha