سفر معاون مرکل به تهران/ اوباما دو طرح ضد ایرانی را وتو می‌کند

خبرگزاری شبستان:سفر معاون مرکل به تهران،دریافت مجوز فروش بوئینگ به ایران،کویت بر روابط دوستانه با ایران تاکید کرد،مادرید از برجام حمایت می‌کند،اوباما طرح ممنوعیت پرداخت نقدی به ایران را وتو می‌کند ازجمله سرتیترهای اخبارایران درجهان درخبرگزاریها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سفر معاون مرکل به تهران، دریافت مجوز فروش بوئینگ به ایران، کویت بر روابط دوستانه با ایران تاکید کرد، مادرید از برجام حمایت می‌کند، اوباما طرح ممنوعیت پرداخت نقدی به ایران را وتو می‌کند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

کاخ سفید: اوباما طرح ممنوعیت پرداخت نقدی به ایران را وتو می‌کند

دولت آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که قصد دارد طرح ممنوعیت پرداخت نقدی به ایران را وتو کند، چراکه این طرح به دنبال حل مشکلی است که «وجود ندارد.»

کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه گذشته طرحی را تصویب کرد که هدف از آن جلوگیری از پرداخت‌های نقدی به ایران در آینده اعلام شده است.

این طرح را «اد رویس» عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان که ریاست کمیته امور خارجی را هم بر عهده دارد، پس از آن ارائه کرد که مشخص شد واشنگتن در فرآیند تبادل زندانیان با ایران، 1.7 میلیارد دلار مربوط به یک پرونده قضایی میان دو کشور را به صورت نقدی به تهران پرداخت کرده است.

نمایندگان جمهوری‌خواه با هدف تحت فشار قرار دادن دولت آمریکا، این اقدام را «باج‌دهی» به ایران توصیف کرده و قصد دارد با تصویب قوانین جدید از پرداخت نقدی یا تسویه بدهی‌های واشنگتن به تهران بدون نظارت کنگره، جلوگیری کنند.

در بخشی از طرح شماره 5931، موسوم به «قانون جلوگیری از باج‌دهی به ایران در آینده»، عنوان شده است که از این پس هرگونه پرداخت به ایران در ارتباط با دعاوی قضایی میان دو کشور، باید «به صورت مورد به مورد و بر اساس مجوز مشخصی که از سوی دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری صادر شده» انجام گیرد.

علاوه بر این، دولت باید فهرستی از پرداخت‌های انجام‌شده به ایران و همچنین مجموعه دعاوی ایران علیه آمریکا و ارزش تخمینی هریک از آن‌ها را به کنگره ارائه کند. هرگونه پرداختی به ایران هم باید از دستکم یک ماه قبل به اطلاع کنگره برسد.

به نوشته روزنامه «واشنگتن‌تایمز»، سخنگوی کاخ سفید در واکنش به تصویب اولیه این طرح، گفت: «ایالات متحده هیچ باجی برای بازگرداندن آمریکایی‌ها از ایران نداده است. این طرح به جای ایالات متحده، ایران را منتفع می‌کند.»

این بیانیه می‌افزاید: «این محدودیتی بی‌سابقه بر اختیارات رئیس‌جمهور برای تسویه دعاوی است، که بر توانایی ما برای حل و فصل اختلافات قضایی به نحوی که منافع مالیات‌دهندگان آمریکایی را تأمین کند، مانند آنچه در ماه ژانویه انجام شد، اثر منفی خواهد داشت.»

واشنگتن می‌گوید توافقی که همزمان با توافق هسته‌ای برای حل و فصل اختلاف در مورد عدم تحویل سفارش‌های نظامی ایران به دست آمد، موجب شد تا میلیون‌ها دلار در مبلغی که باید به ایران پرداخت می‌شد، صرفه‌جویی شود، چراکه ممکن بود دیوان بین‌المللی جریمه‌ای سنگین‌تر برای واشنگتن در نظر بگیرد.

موگرینی: با ظریف بحث مفصلی در مورد سوریه داشتم

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه پس از دیدار با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، گفت توافق هسته‌ای، اوضاع سوریه و مباحث دوجانبه از جمله موارد مطرح شده در این نشست بوده است.

در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: «فدریکا موگرینی نماینده عالی کمیسیون اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی امروز در حاشیه نشست وزارتی مجمع عمومی سازمان ملل و در آستانه نشست وزرای 1+5 با ایران در مورد اجرای برنامه جامع اقدام مشترک که فردا به ریاست نماینده عالی برگزار می‌شود، با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران دیدار کرد.»

این بیانیه می‌افزاید: «نماینده عالی و وزیر خارجه ایران که هر دو عضو گروه بین‌المللی حمایت از سوریه‌اند که فردا در نیویورک تشکیل جلسه می‌دهد، به تفصیل در مورد تحولات درگیری‌های سوریه بحث کردند. نهایتا هم فدریکا موگرینی و وزیر ظریف در مورد روابط دوجانبه اتحادیه اروپا و ایران به تبادل نظر پرداختند.»

وضعیت سوریه از اوایل هفته جاری با حمله جنگنده‌های آمریکایی به مواضع ارتش سوریه در دیرالزور و پس از آن انفجار محموله کمک‌های بشردوستانه در حلب، بار دیگر رو به وخامت گذاشته است. آتش‌بسی که از هفته گذشته در پی توافق مسکو-واشنگتن در سوریه برقرار شده بود، در پی این تحولات عملا شکست خورده است.

شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه برای بررسی وضعیت سوریه تشکیل جلسه داد. این جلسه صحنه حملات لفظی وزرای خارجه روسیه و آمریکا به یکدیگر بود و نتیجه ملموسی نداشت. قرار است گروه موسوم به حمایت از سوریه، متشکل از بیش از 20 کشور از جمله آمریکا، روسیه، ایران و عربستان، فردا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل تشکیل جلسه دهد.

معاون مرکل بار دیگر به تهران سفر می‌کند

نشریه «تاگس‌اشپیگل» روز چهارشنبه به نقل از یک سخنگوی وزارت امور اقتصادی آلمان نوشته است که «زیگمار گابریل» رئیس این وزارتخانه و معاون صدر اعظم آلمان به زودی به ایران سفر می‌کند.

بنا بر این گزارش، وزیر اقتصاد آلمان در این سفر که بین روزهای 2 تا 4 اکتبر (11 تا 13 مهر) انجام می‌شود، با مقامات دولتی و تجار ایرانی دیدار خواهد کرد.

از زمان حصول توافق هسته‌ای میان ایران و گروه موسوم به 1+5، این دومین سفر گابریل به تهران است. رسانه‌های آلمانی می‌گویند او که در دولت ائتلاف معاون «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان است، از توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ایران حمایت می‌کند.

این رویکرد، از سوی افرادی که ایران را به حمایت از تروریسم و تهدید اسرائیل متهم کرده‌اند، با انتقادی مواجه شده است.

با این حال، «رودریخ کیسوتر» عضو کمیته امور خارجی پارلمان آلمان می‌گویند ایجاد گفت‌وگوی مستقیم با تهران، امری «صحیح و ضروری» است.

تاگس اشپیگل نوشته است که مجمع یهودیان نیویورک از برنامه سفر گابریل به تهران انتقاد کرده و گفته است که ایران باید از تهدید اسرائیل دست بردارد.

تا پیش از اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران به بهانه برنامه هسته‌ای، آلمان یکی از بزرگترین شرکای اقتصادی ایران در اروپا به شمار می‌رفت.

بوئینگ هم مجوز فروش هواپیما به ایران را دریافت کرد

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه گزارش داد که شرکت «بوئینگ» از وزارت خزانه‌داری آمریکا مجوز لازم برای فروش هواپیما به ایران را دریافت کرده است.

این شرکت امروز اعلام کرده بود که انتظار دارد به زودی مجوز تحویل هواپیما به ایران را از دولت آمریکا دریافت کند.

ساعاتی قبل هم شرکت «ایرباس» فرانسه تائید کرده بود که مجوزهای لازم برای فروش 17 فروند هواپیمای مسافربری به ایران را دریافت کرده است.

هرچند ایرباس شرکتی فرانسوی و مستقر در اروپا است، اما به دلیل آنکه بسیاری از قطعات به کار رفته در هواپیماهای این شرکت آمریکایی هستند، پاریس برای فروش هواپیما به ایران نیازمند مجوز خزانه‌داری آمریکا بود.

هم ایرباس و هم بوئینگ بعد از توافق هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 با تهران تفاهمنامه فروش امضا کرده‌اند. ایران قصد دارد از هریک از این شرکت‌ها بیش از 100 هواپیما خریداری کند.

بر اساس یکی از بندهای توافق هسته‌ای، واشنگتن ملزم شده تحریم فروش هواپیما به ایران را رفع کند. با وجود آنکه نزدیک به یک سال از اجرایی شدن این توافق می‌گذرد، خزانه‌داری آمریکا تاکنون از صدور مجوز فروش هواپیما به ایران خودداری کرده بود.

مهر:

کویت بر روابط دوستانه با ایران تاکید کرد

شیخ «جابر المبارک الحمد الصباح» نخست وزیر کویت و نماینده امیر این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر روابط دوستانه و همکاری با ایران بر اساس تفاهم و احترام متقابل تاکید کرد.

نخست وزیر کویت در سخنرانی روز چهارشنبه خود در هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بر توسعه روابط با ایران و اهمیت ایجاد بسترهای مناسب برای گفتگوهای سازنده بر اساس اصل حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی دیگران تاکید کرد.

این مقام کویتی در عین حال ادعاهای ولیعهد عربستان سعودی را تکرار کرده و واگذاری جزایر سه گانه را خواستار شد.

جابر المبارک الحمد الصباح همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود بر موضع کویت در حمایت از حل و فصل سیاسی بحران سوریه و یمن تحت نظارت سازمان ملل متحد تاکید نمود.

بن نایف خواستار رعایت حسن همجواری از سوی ایران شد

«محمد بن نایف» ولیعهد سعودی با نادیده گرفتن حمایت عربستان از گروه های تروریستی در منطقه و بویژه سوریه و عراق، طی سخنانی مدعی شد که کشورش تلاش زیادی برای مبارزه با تروریسم و برقراری صلح انجام می دهد.

بن نایف در سخنرانی روز چهارشنبه خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک اعلام کرد که عربستان از اولین کشورهایی بود که حملات ۱۱ سپتامبر را محکوم کرد و مقابله با تروریسم مسئولیت بین المللی مشترک است.

ولیعهد سعودی همچنین اعلام کرد که عربستان به بیش از ۱۲ توافقنامه بین المللی درخصوص مبارزه با تروریسم پیوسته و از سال ۱۹۹۲ در معرض بیش از ۱۰۰ حمله تروریستی قرار گرفته است. وی همچنین مدعی شد که یک کشور منطقه در حملات تروریستی علیه عربستان دست داشته است.

بن نایف بدون اشاره به فتواهای تکفیر صادرشده از سوی علمای وهابی عربستان و حمایت های این کشور از گروه های تکفیری تروریستی مدعی شد که هیات علمای عربستان فتوای تحریم تروریسم و حمایت مالی از آن را صادر کرده است.

ولیعهد سعودی که کشورش بیش از یک سال است مردم یمن را مورد بی رحمانه ترین حملات قرار داده است در بخش دیگری از سخنان خود بر تایید تلاش ها برای حل بحران یمن بر اساس قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت تاکید کرد.

وی که کشورش در حمایت از گروه های تروریستی و مانع تراشی بر سر حل و فصل سیاسی بحران سوریه نقش بسزایی دارد در ادامه گفت: وقت آن رسیده است که برای بحران سوریه راهکاری سیاسی بر اساس «ژنو۱» ایجاد شود.

بن نایف همچنین به تحولات عراق و لیبی اشاره کرده و گفت: از حفظ وحدت عراق حمایت و هرگونه خشونت فرقه ای در این کشور را محکوم می کنیم. همچنین از لیبی ها می خواهیم که تشکیل دولت را تکمیل و با تروریسم مقابله کنند.

این اظهارات ولیعهد سعودی در حالی است که عراق اخیرا به دلیل اظهارات مداخله جویانه و فرقه گرایانه «ثامر السبهان» سفیر سابق سعودی در بغداد از عربستان خواست سفیر خود را تغییر دهد.

ولیعهد سعودی همچنین با تکرار ادعاهای خصمانه سعودی ها علیه کشورمان مدعی شد که ایران باید به اصل حسن همجواری در منطقه احترام بگذارد و به وظایف خود در حفاظت از هیات های دیپلماتیک سعودی عمل نکرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

بلومبرگ: دیدار مقامات ایران و عربستان پیش از برگزاری نشست اوپک

یک هفته پیش از برگزاری نشست غیررسمی اوپک در الجزایر، مقامات ایران و عربستان سعودی در وین دیدار کردند.

بر اساس گفته‌های چند منبع آگاه، ایران، عربستان و قطر در مقر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین دیدار کردند. منابع اعلام کردند این سه کشور برای نشست غیررسمی آتی اوپک و روسیه که در الجزایر برگزار خواهد شد، در حال انجام آمادگی‌های لازم بوده اند.

ملاقات رو در رو میان مقامات ایران و عربستان – دو تولیدکننده بزرگ نفتی در اوپک و دو رقیب منطقه‌ای – نشان می‌دهد علی‌رغم تردید‌ها در بازار نفتی، تلاش‌های دیپلماتیک برای حصول توافقی مناسب در الجزایر همچنان ادامه دارد. به دلیل نگرانی از متعهد نبودن کشورها به سقف تولیدات مورد توافق، بهای نفت در ماه جاری میلادی بار دیگر کاهش یافت. از 23 تحلیلگر بازار که با بلومبرگ مصاحبه کرده‌اند، تنها 2 نفر به آینده صنعت نفت خوشبین بوده اند.

آخرین نشست اوپک برای حصول یک توافق – که روسیه هم در آن حضور داشت – در ماه آوریل سال جاری میلادی (30 روز منتهی به 11 اردیبهشت) بی‌نتیجه به پایان رسید. دلیل این مسئله، تاکید عربستان سعودی بر لزوم فریز نفتی به وسیله ایران بود. ایران این پیشنهاد را نپذیرفت؛ زیرا این کشور پس از حصول توافق هسته‌ای در حال بازگرداندن سطح تولیدات خود به زمان پیش از تحریم‌های اقتصادی بود.

مذاکرات روز چهارشنبه میان ایران، عربستان و قطر، تازه‌ترین اقدام در جهت پی‌گیری راهکارهای دیپلماتیک برای حل بحران بهای نفت بوده است. پیشتر مقامات کشورهای اوپک از پاریس تا مسکو و خاورمیانه با یکدیگرملاقات‌هایی داشته اند. "محمد بارکیندو" – دبیر کل اوپک – در ماه جاری میلادی به منظور ایجاد همفکری پیش از برگزاری نشست غیررسمی آتی اوپک در الجزایر، به ایران و قطر سفر کرد. ولادیمیر پوتین – رئیس جمهور روسیه – روز دوم سپتامبر (12 شهریور) گفت تولیدکنندگان نفت می‌توانند اختلافات خود را کنار بگذارند و به توافق برسند.

پادشاه اسپانیا: مادرید از برجام حمایت می‌کند

فلیپ ششم در هفتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که برجام چارچوب تجاری جدیدی را باز و ایجاد کرد و مادرید روابط و همکاری بازرگانی با تهران را دنبال می کند.

وی گفت :در حالی که نقشه جهان مملو از نقاط تاریک است، فضا هایی برای امید نیز به چشم می خورند.

پادشاه اسپانیا با اشاره به این که اختلافات از طریق اراده برای توافق و با احترام به قوانین قابل حل و فصل هستند، خواستار گفت و گو و احساس مسئولیت احزاب اسپانیا برای خارج شدن از 'وضعیت پیچیده' موجود در صحنه سیاست داخلی این کشور شد و بر لزوم تسریع احیای اقتصادی کشور تاکید کرد.

وی بخش اعظم سخنرانی خود در سازمان ملل را به وضعیت داخلی اسپانیا اختصاص داد زیرا بارها از سوی دولتمردان در خصوص وضعیت داخلی مورد پرسش قرار گرفته است.

پادشاه اسپانیا بر لزوم احساس مسوولیت همه احزاب و گروه های داخلی برای برون رفت از بحران سیاسی کشورش تاکید کرد.

ایرنا:

نخست وزیرکویت خواهان توسعه مناسبات با ایران شد

نخست وزیر کویت طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به علاقه مندی کشورش برای گسترش روابط با ایران اشاره کرد و خواستار تقویت مناسبات طرفین شد.

شیخ جابر المبارک الصباح، نخست وزیر کویت که به نمایندگی از امیر این کشور برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می برد، طی سخنانی اظهار داشت : 'جمهوری اسلامی ایران کشور برادر ما است و کویت خواستار توسعه مناسبات مشترک بر اساس احترام متقابل با این کشور است.

وی افزود: 'روابط دوستانه و همکاری های مشترک سیاستی است که کویت آنرا دنبال می کند و انجام گفت وگوهای سازنده با جمهوری اسلامی ایران جهت رسیدن به یک نقطه مشترک از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است.

نخست وزیر کویت تصریح کرد: کویت سیاست حسن همجواری و احترام به سیادت کشورها را امری مهم می داند و بر این اساس خواهان گسترش مناسبات با تهران است.

شیخ جابر المبارک در ادامه گفت : احترام به منشور و قوانین سازمان ملل و تلاش برای حفظ امنیت و ثبات منطقه از امور مهمی است که باید به آن توجه شود.

چندی پیش نیز مرزوق الغانم، رئیس مجلس امت کویت درمصاحبه ای ایران را شریک کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برشمرده و خواستار بهبود مناسبات با تهران شده بود.

به گفته کارشناسان، کویت همانند قطر و عمان خط مشی خود را از سیاست های خصمانه عربستان جدا کرده و بر روابط خوب با تهران تاکید دارند.

دراین راستا می توان به صحبت های امیر قطر، شیخ تمیم بن حمد ال خلیفه در تماس تلفنی با دکتر حسن روحانی، رئیس جمهمور کشورمان اشاره کرد که بر توسعه روابط سازنده شورای همکاری خلیج فارس با ایران تاکید کرده بود.

کد خبر 575449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha