نقش بسزای کانونهای مساجد در گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی/ کنگره منطقه ای فرهنگ و هنر روستا شرایط بهتری برای هم اندیشی فراهم می کند

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مازندران گفت: برگزاری کنگره فرهنگ و هنر روستا به صورت منطقه ای با در نظر گرفتن اشترکات اقلیمی شرایط بهتری برای هم اندیشی فراهم می آورد.

محمد فوقی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مازندران در حاشیه برگزاری پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان در خصوص نقش روستائیان در توسعه فرهنگی کشور، گفت: با توجه به سکونت بیش از 31 درصد جمعیت کشور در مناطق روستایی و وجود توانمندی های فرهنگی، نوع و شیوه زندگی منحصر به فرد روستایی همچون خودکفایی و توانمندی، روستا نشینان قادرند ضمن ایجاد ثبات فرهنگی و منطقه ای در تحقق فرآیند توسعه فرهنگی کشور مساعدت کنند.

 

وی با اشاره به وظیفه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در عرصه گفتمان سازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در مناطق روستایی، افزود: اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد خودکفا، مولد، مستقل و شکوفایی که در برابر همه فشارها بتواند مقاومت کند و ستون های جامعه را به استواری محافظت کند. بنابراین، از مهمترین مولفه ها و شاخصه های اقتصاد مقاومتی باید از خودباوری و اعتماد جامعه دانست؛ از این جهت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با میزان بسیار بالای مخاطب نقش بسزایی در گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی خواهند داشت.

 

فوقی تصریح کرد: سبک زندگی روستایی در الگوی مصرف، قناعت، کارآفرینی و .. می تواند به عنوان الگو در گفتمان سازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بین کانونهای مساجد شهری عرضه شود.

 

وی در خصوص نقش ائمه جماعات و مدیران کانونها در احیاء هویت روستایی و فرهنگ بومی مناطق مختلف، اظهارداشت: ائمه جماعات و مدیران کانونهای فرهنگی می توانند با هم اندیشی با نخبگان محل سکونت و یاری جوانان مومن و پاک و دلبسته به فرهنگ و دین در احیا و تقویت فرهنگ بومی و اصیل گام موثری بردارند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مازندران ادامه داد: معرفی زنان  و مردان نخبه برخاسته از روستا و متعهد به فرهنگ روستا، احیای فرهنگ روستا از طریق برپایی تورهای روستاهای گردشگری، معرفی و حمایت از کارآفرینان روستایی، تاکید بر نهضت مطالعه مفید با فعالسازی کتابخانه مساجد می تواند از جمله اقداماتی باشد که توسط فعالین کانونهای فرهنگی و هنری مساجد روستایی انجام گیرد تا جوان هویت باخته ودلزده از فرهنگ روستا دست به دامن مهاجرت و حاشیه نشینی نشود که خود از جمله علل وقوع انواع آسیبهای اجتماعی چون بزه،اعتیاد و ..... خواهد بود.

 

وی افزود: فعالیت در کانونهای مساجد خود مدیریت جهادی محسوب می شود و لذا ائمه جماعات و مدیران کانونهای مساجد در این امر نقش مهم و اساسی را ایفا می کنند.

 

فوقی با بیان اینکه برگزاری کنگره فرهنگ و هنر روستا به صورت منطقه ای با در نظر گرفتن اشترکات اقلیمی شرایط بهتری برای هم اندیشی فراهم می آورد، اظهارامیدواری کرد: با این رویه به تمامی اهداف این کنگره دست یابیم.

 

وی در پایان تعداد کل کانونهای فرهنگی و هنری استان مازندران را یک هزار و 50 کانون عنوان کرد و گفت: از این تعداد 660 کانون روستایی و 392 کانون شهری هستند که 62 درصد کانونهای مساجد استان مازندران را کانون های روستایی تشکیل می دهند.

 

کد خبر 575712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha