به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، «آنتون پاولوویچ چخوف» نویسنده ی شهیر روسی است که در سال 1860 دیده به جهان گشود. وی تحصیلکرده رشته ی پزشکی است و پس از ثبت نام در دانشکده ی پزشکی و آغاز تحصیلش به کار نویسندگی نیز پرداخت به گونه ای که پس از پایان دانشکده، نویسندگی حرفه ی او شده بود. وی معتقد بود که تحصیلش در رشته ی پزشکی اثر بسزایی بر آثار ادبی اش داشته و سبب تقویت نیروی مشاهده اش شده و اطلاعات و دانش او را نسبت به جهان و مردم غنی کرده است.
نخستین اثر چخوف در یک روزنامه ی فکاهی به نام «استروکوزا» انتشار یافت و او در مدتی که به تحصیل طب اشتغال داشت بیش از چهارصد اثر مختلف، از رمان و داستان، یادداشت و مقاله و ... انتشار داد که از معروف ترین آن ها می توان به «دکتر بی مریض» ، «مرد زودرنج» و «برادرم» اشاره کرد.
داستان های او که امروزه با گذشت یک قرن هنوز همان قدر بدیع هستند، غالبا پایانی باز دارند و عموما مسائل تکان دهنده ی زندگی و موارد سخت در امر قضاوت را به تصویر می کشند.
مجموعه داستان دشمنان نوشته آنتوان چخوف و با ترجمه سيمين دانشور، مشتمل بر داستان هایی چون ؛ "جيرجيرك"، "دشمنان"، "فراري"،" يك اتفاق ناچيز"،" راهب سياهپوش"، "تيفوس" و... می باشد و در داستان دشمنان خواننده پس از خواندن داستان به بيهودگي و غيراخلاقي بودن انديشهها و اعمال تند و خشني كه در زندگي روزمره نيز جاري است پي ميبرد.
آنچه كه در آثار چخوف بيشتر به چشم ميخورد ناچيزي زندگي روزمره است. اين احساس، بهواقع مضمون اساسي داستانهاي چخوف است. و داستان دشمنان در واقع به این سوال پاسخ می دهد که در دنیایی که اتفاقات ناگوار همواره قسمت جدایی ناپذیر زندگی آدمی بوده و رهایی دائمی از غم و ناراحتی تقریبا ناممکن به نظر می رسد، اندوه انسان ها را به هم نزدیک می کند یا از هم دور می سازد.
گفتنی است چاپ نهم کتاب دشمنان را انتشارات امیرکبیر در قطع رقعی و جلد شومیز و بهای 9 هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما