به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام اسماعیل کعبه ای، امام جماعت کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین ساری، امروز (13 مهر) در مراسم دومین روز ماه محرم در نمازخانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در جمع کارکنان گفت: در جامعه کنونی به ویژه فضاهای مجازی بین نوجوانان و حتی کودکان، شبهه چرا با وجود اینکه امام حسین(علیه السلام) می دانست، کشته می شود به صحرای کربلا رفت را گسترش داده اند.
وی افزود: در سوره بقره آمده که « با دست خود، خود را به هلاکت نیندازید» و با این نکته مهم که در قرآن از سوی خدا، نازل شده برخی افراد، خود را به ورطه نابودی می اندازند که تامل بر آن باید صورت گیرد.
حجت الاسلام کعبه ای با اشاره به اینکه منظور هلاکت، مهم محسوب می شود که به معنای نابودی و فنا و یا به معنای دیگر است، اظهار کرد: این شبهه در زمان سیدالشهدا اول یعنی حمزه، عموی پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) وارد شده که در رکاب آن حضرت، کلاه پود، زره و ابزارآلات جنگی را کنار گذاشت و باید به این مهم، عنایت داشت.
وی بیان کرد: جواب حمزه این بود که قبل از مبعوث شدن پیامبر، کشته شدن در جنگ، مرگ فناپذیر بود اما با ظهور اسلام، معنای مرگ فناناپذیر به خود می گیرد.
حجت الاسلام کعبه ای ابراز کرد: در آیه 110 سوره توبه آمده که اگر من، کشته شوم، بزرگ ترین فیض و افتخار برای من حمزه(علیه السلام) است و شهادت، در ورود خود را به روی همگان، گشوده است.
وی با بیان اینکه تعدادی از انسان ها، منتظر شهادت هستند و شهادت به معنای نثار جان در راه خدا است، گفت: در زمان تولد اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، اسم آن حضرت از سوی خدای منان به پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم)، داده شد که اسم فرزند دوم هارون را برگزیند.
حجت الاسلام کعبه ای اظهار کرد: بعد از مدت کمی، خبر آورده شد که بعد از رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)، حسین(علیه السلام) از سوی ظالم ترین افراد، کشته می شود اما به راستی دلیل رفتن به جنگ، مهم و مورد سوال است.
وی بیان کرد: معاویه قبل از فوت به فرزند خود، یزید گفت که باید با چهار نفر، مدارا کنی و بیعت بگیری یا آنها را بکشی و از سر راهت، برداری که اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، یکی از آن، چهار تن بود.
حجت الاسلام کعبه ای ابراز کرد: یزید، حلال را حرام و حرام را حلال کرد که به عقیده ثارالله(علیه السلام) نباید با چنین کسی، بیعت نمود و کشته شدن برای مقابله با یزید را سعادت، بیان کرد بنابرین آن حضرت، وارد جنگ شد تا پاسخی باشد به سوال برخی ها که شهادت در این راه و بر ضد ستم، جزء پیروزی قلمداد نمی شود.
وی گفت: امام حسین(علیه السلام) با اشاره نیزه خود به زمین، آب را برای وهب و خانواده اش جاری و ساری کرد بنابراین حرکت آن حضرت و تشنگی در صحرای کربلا، دلایل و اهداف خاص خود را داشت.
حجت الاسلام کعبه ای اظهار کرد: اگر راه و حرکت سید و سالار شهیدان(علیه السلام) اشتباه بود، افراد دیگری نظیر وهب، حبیب بن مظاهر و ... پا به رکاب آن حضرت به صحرای تفتیده نینوا نمی رفتند و واقعه عظیم و مهم عاشورا، اتفاف نمی افتاد.
به گزارش شبستان، مراسم قرائت زیارت عاشورا همراه با مداحی و سخنرانی از یکم تا هشتم ماه محرم در نماز خانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود که در دومین روز این ماه، کاکوئی مداح اهل بيت(عليهم السلام) به ذکر مصیبت و خواندن زیارت عاشورا پرداخت.
نظر شما