به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، تعبیر «کُلُّ یَومٍ عاشورا و کُلُّ أرضٍ کَربَلا» ثابت می کند که عاشورا محصور در زمان و مکان نیست و دربرگیری آن دامنه ای به درازای تاریخ دارد، از این رو، توجه به وجوه آینده نگرانه این واقعه تاریخ ساز ضرورتی انکارناپذیر است.
بنابر این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین رحیم کارگر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشگر و کارشناس مهدوی در کانال تلگرامی خود درباره «آیندهنگری در فرهنگنامه عاشورا» می نویسد:
به یقین بیشتر معارف و آموزههای عاشورایی، برخاسته از وجود فرهنگساز و تعالیبخش حسینی است؛ فرهنگی برخاسته از منبع لایزال الهی و سرچشمه وحیانی که افقهای روشنی از حقایق زندگی فراروی بشر باز میکند.
بر این اساس، آیندهسازی و توجه به آینده یکی از فرازهای مهم و سرنوشتساز روز عاشوراست. امروزه دانش آیندهپژوهی بشدت بر این مساله پای میفشرد که به جای تلاش در جهت آیندهبینی، باید در جهت ساختن و هدایت آینده کوشید. در این رابطه خلق چشمانداز جایگاه مهمی در آیندهپژوهی دارد. چشمانداز به زبان ساده یعنی تابلویی از آینده مطلوب. بدون داشتن اطلاعات کافی از آینده، چشماندازها در هر سطحی نمیتوانند قابل اتکاء و اعتماد باشند؛ بنابراین ضرورت آیندهشناسی و آیندهپژوهی بهمنظور جهتدهی به فرهنگ، فناوری، نیروی انسانی و اتخاذ سیاستهای مناسب، بیش از پیش آشکار میشود.
گفتنی است، کانال تلگرامی حجت الاسلام کارگر به نشانی IranianForesight@ در دسترس کاربران است.
نظر شما