فاطمه حاتمی با اشاره به آثار امر به معروف و نهی از منکر در جامعه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر آداب و مراتبی دارد که با رعایت آنها می توانیم آثار و نتایج مثبتی در جامعه مشاهده کنیم.
کارشناس مذهبی با اشاره به شیوه های امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: یکی از مسایل مهم درباره امر به معروف و نهی از منکر، توجه به نحوه اجرای آن و آگاهی از ظرافت های این اقدام حساس است.
وی تصریح کرد: در مواقعی مشاهده می کنیم فرد یا افرادی با انگیزه مثبت به امر به معروف و نهی از منکر می پردازند اما به دلیل عدم آگاهی و اطلاعات کافی، از این اقدام خود نتیجه منفی می گیرند.
حاتمی با اشاره به شیوه های تاثیرگذار در امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: شخصیت دادن و توجه به کرامت انسان، زمینه سازی، رعایت ادب در گفتار و رفتار، همزبانی و تذکر خصوصی برخی شیوه های اثرگذار در امر به معروف و نهی از منکر هستند.
وی افزود: وقتی در هنگام امر به معروف و نهی از منکر به کرامت انسانی و شخصیت مخاطب توجه می کنیم، زمینه برای آگاهی فرد مهیا می شود و گفتار ما برایش قابل پذیرش خواهد شد.
حاتمی ادامه داد: باید به این موضوع نیز توجه داشته باشیم که بسیاری از تذکرهای بدون مقدمه اثری نخواهد داشت، بنابراین باید برای پذیرش امر به معروف و نهی از منکر در مخاطب آمادگی فکری و روحی ایجاد کنیم.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه نوع گفتار و لحن بیان در تاثیرگذاری امر به معروف و نهی از منکر بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: بدزبانی، هتاکی، بیان تند و تحقیرآمیز نه تنها اثر امر به معروف و نهی از منکر را از بین می برد بلکه باعث می شود فرد بر تداوم کار خود اصرار کند.
وی با بیان اینکه وقتی فردی امر به معروف و نهی از منکر انجام می دهد خود نیز عامل به آن باشد، نفوذ کلام و سخنش تاثیرگذارتر خواهد بود، تصریح کرد: تذکر خصوصی و دوستانه باعث می شود تا امر به معروف و نهی از منکر تاثیر بیشتری بر مخاطب داشته باشد.
نظر شما