به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، امروز در «نشست هماهنگی بازرسین استانها» که در ساختمان ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت سالار شهیدان و 72 تن از یاران باوفای ایشان در حادثه کربلا، گفت: این حادثه در تاریخ بشریت، بی نظیر است؛ زیرا از یک سو یزید و یارانش با تمام زشتی، پلشتی، بدی و ستم و از سوی دیگر، امام و یارانش با تمام شکوه، محبت، ایثار و اقتدار حضور دارند.
حادثه کربلا، جنگ بین جنود عقل و جهل بود
وی افزود: حادثه بی نظیر کربلا، جنگ بین جنود عقل و جهل بود؛ جنگی که در طول تاریخ بوده و ادامه دارد و حادثه کربلا آن را برجسته تر کرد.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: اگر عاشورا زنده بماند اسلام حقیقی، زنده می ماند؛ بنابراین دشمنان برای حضور نیافتن زایران حسینی در سرزمین کربلا تلاش میکنند و در صورت شکست در این توطئه، دست به تخریب؛ کشتار و ترور میزنند اما اشتباه میکنند و به زودی پرچم حسینی در سرتا سر جهان و در دورترین نقاط عالم برافراشته میشود.
«بصیر»؛ تعبیر قرآن برای بازرسی
سلیمانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نظارت الهی، انبیاء (ع) و اولیا (ع) و از جمله آنان، ائمه معصومین (ع) بر اعمال انسانها، اضافه کرد: قرآن برای نظارت و ارزیابی اعمال و نیات، واژه «بصیر» را به کار میبرد؛ واژه ای که دنیایی از نکات ظریف و لطیف را در بر دارد.
وی بیان کرد: خداوند خود را بصیر و ناظر میداند و اعلام میکند اعمال انسانها از بین نمیرود بلکه از آنها ثبت و نگهداری میشود.
مصادیق بازرسی در قرآن کریم
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، با اشاره به مصادیق فراوان بحث بازرسی و نظارت در قرآن کریم، گفت: خداوند در دو آیه 110 سوره بقره «وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ وَ ما تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِکُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِما تَعْمَلُونَ بَصيرٌ»، و 112 سود هود «فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ »، با اشاره به واژه «بصیر» تاکید دارد هیچ یک از اعمال انسانها کم نمیشود و آنها باید مانند پیامبر (ص) در مسیر حق و دین استقامت ورزند.
سلیمانی ادامه داد: جایگاه اصلی نظارت و بازرسی، الهی است زیرا خدای تبارک و تعالی، فرشتگان، اولیا، انبیا و ائمه اطهار (علیهم السلام)، ملائکه و شهدا بر ما ناظر هستند و ما در محضر آنان هستیم؛ بنابراین باید خود را در مسیر این سلسله ببینیم.
ارج نهادن به کار در ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد
وی افزود: اگر هر یک از ما خود را تحت نظارت و بازرسی الهی بدانیم آنگاه کارهای مان رنگ و بوی دیگری می گیرند و حرکت ارزشمند فرهنگی در قالب کانون های فرهنگی هنری را ارج می نهیم و دقت می کنیم چکونه ما در ستاد عالی باید بر آن کانون ها نظارت داشته باشیم و حقوق آنها را ادا کنیم.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: از آن جایی که روش نظارتی خود را باید از اولیا، انبیا و ائمه اطهار (علیهم السلام) یاد بگیریم، باید به جای «مچ گیری» در اندیشه «دست گیری» باشیم.
توجه به اصول امر به معروف و نهی از منکر در بازرسیها
سلیمانی اضافه کرد: گاهی با گفتن یک جمله، کارها اصلاح می شوند و نیازی به تذکر و نوشتن مشکلات و برجسته کردن آنها نیست. ضمن اینکه نوع نظارت ها نیز متفاوت است؛ بنابراین باید مواظب بود که در نظارت ها و بررسی ها اصول امر به معروف و نهی از منکر را که شعار امام حسین (ع) برای حضور در کربلا است، مدنظر داشته باشیم.
وی تصریح کرد: سفر استانی هر بازرس از همان ابتدای حرکت باید برای خدا انجام شود و باید دانست که هنر انسان، اصلاح نیت است زیرا در کیفیت بخشی به کار اثر بسزایی دارد.
خداوند حامی نیکوکاران است
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: کسی که اهل نیکوکاری و خدمت به مردم شد خداوند تایید کننده او خواهد بود. بنابراین اگر فردی با این نیت پاک در راه خدمت به جامعه مسلمان از دنیا رفت، شهید محسوب می شود.
سلیمانی گفت: تفکرات دنیایی، انسان را عقب می اندازند و خداوند او را به حال خود رها می کند اما نیت الهی موجب دستگیری از او در همه حال می شود.
توجه به کانونیهای نمونه و شاخص در گزارش بازرسین
وی با بیان اینکه ارزیابی ها باید بر اساس شاخص ها، آهنگ کار جمعی و با رعایت آداب و ادب اسلامی باشند، خاطرنشان کرد: طرح های جالب و خلاقانه کانون های فرهنگی هنری استان ها باید به ستاد عالی معرفی شوند و نفرات برتر کانون ها در گزارش ها ذکر شوند.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد ادامه داد: گاهی برخی شخصیت ها یا قهرمانان ورزشی خود را عضو و مسئول کانون فرهنگی هنری معرفی می کنند اما ستاد عالی، خبرگزاری شبستان، معاونت ها و دبیرخانه های استانی از آن ها خبر ندارند و در این زمینه باید چاره اندیشی کرد و از نخبگان کانونها غفلت نورزید.
سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: نظارت و ارزیابی کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید بر اساس فرمهای مشخص، بهره برداری از امکانات روز و فناوریهای نو صورت گیرد.
نظر شما