به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مدیر کل مسکن و شهرسازی آذربایجان شرقی در جمع متخصصان فرهنگی و صاحبنظران شهرسازی اسلامی، ترویج معماری اسلامی را از دغدغه های این سازمان برشمرد و با اشاره به مزیت های معماری اسلامی، گفت: این معماری منطبق بر آب وهوا و خصوصیات جغرافیایی منطقه است.
حسین خلیلی مرد با انتقاد از شهرسازی و معماری در شهرها، تاکید کرد: غفلت از معماری اسلامی علاوه بر فقر هویتی موجب مشکلات زندگی نیز می شود و عدم توجه به معماری اسلامی یکی از دغدغه های جدی است که در کشور احساس می شود.
وی بیان کرد: معماری اسلامی معنی و مفهوم خود را داشته و باید سبکی در معماری داشته باشیم که صد سال بعد بتوان از آن به عنوان سبک این دوره دفاع کرد.
مدیرکل مسکن و شهرسازی آذربایجان شرقی با انتقاد از معماری سازه ای بر پایه شیشه، گفت: این نوع معماری بیشتر درکشورهایی مرسوم است که از آفتاب بهره کمی دارند اما در کشورما که خورشید و نور آفتاب زیاد است این معماری پذیرفتنی نیست.
صمد بهاری، صاحب نظر معماری اسلامی و مولف مقالات علمی در زمینه معماری اسلامی نیز عدم رعایت معماری اسلامی رایک عادت زشت ناخواسته در میان جامعه معماری عنوان کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر کپی از غرب در میان معماران به یک امر عادی مبدل شده است.
وی ادامه داد: معماری اسلامی نیازمند ظرافت، دقت وحوصله است که برخی طراحان ساختمان بدان توجهی ندارند.
صاحب نظر معماری اسلامی، تکرار خسته کننده و عدم توجه به روح لطیف انسانی را از خصوصیات معماری کلان غرب دانست و گفت: در معماری اسلامی توجه خاصی به موضوع تنوع می شود به نحوی که بیننده با وجود ساعت ها نظاره بنا هرگز خسته نمی شود.
بهاری، تطابق با شرایط فرهنگی و اجتماعی زندگی را از دیگر خصوصیات معماری اسلامی بیان کرد و افزود: در معماری اسلامی تلاش می شود تا حد ممکن آرامش و حریم زندگی حفظ شود.
وی تاکید کرد: معماری اسلامی به معنای کپی برداری از معماری چند صده قبل نیست، بلکه باتوجه به الگوهای معماری اسلامی می توان برای امروز نیز برنامه ریزی کرد.
پایان پیام/
نظر شما