حجت الاسلام سلیمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان اظهارداشت: سرشت انسان همواره میل به خوبی، نیکی و زیبایی دارد از طرفی انسان به دلیل اجتماعی بودنش، به جمعی نیاز دارد كه انیس او باشند، تا از غم ها و سختی ها رهایی یابد و استعدادهای نهفته اش را به فعلیت برساند بنابراین اجتماعاتی متفاوت را ایجاد می کند.
کارشناس مذهبی با بیان اینکه انسان ها در محیط و اجتماع سالم و پاک می توانند به رشد و تعالی دست یابند، خاطرنشان کرد: افراد اجتماع سالم مانند اعضای یک بدن در حیات اجتماعی و سازماندهی به زندگی صحیح انسانی سهیم هستند و نمی توانند خود را در قبال سود و زیان های اجتماعی اعضای دیگر جامعه بی تفاوت بدانند در چنین شرایطی است که موضوع امر به معروف و نهی از منکر ضرورت پیدا می کند.
وی اذعان داشت: « امر به معروف» به معنای خواستن چیزی است كه نفوس بشری با آن آرامش می یابد و خداوند انجام آن را واجب نموده و عقل نیز انسان را به انجام آن ترغیب می کند و «نهی از منکر» به معنای بازداشتن انسان از انجام کارهای زشت و نامعقول و جلوگیری از اموری است که انسان از آن ترس و نفرت دارد اما به واسطه جهل و غفلت گاه مرتکب آن می شوند و خداوند، از آن نهی فرموده و عقل، از انجام دادن آن كناره گیری می کند.
کارشناس مذهبی با اشاره به اهمیت دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر در آموزه های دینی، تصریح کرد: در دین مبین اسلام به احیا و اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بسیار تاکید شده است به طوریکه امر به معروف و نهی از منكر در فرهنگ اسلامی، مانند جریان خون در رگ های یك پیكر است و سهل انگاری در این باره، بی رنگ شدن دین و مرگ تدریجی امت اسلامی را در پی خواهد داشت.
حجت الاسلام سلیمی با اشاره به احادیث و روایات درباره اهمیت و جایگاه فریضه امر به معروف و نهی از منکر، افزود: خداوند در قرآن كریم، بهترین ویژگی امت اسلامی را انجام امر به معروف و نهی از منكر دانسته است چنان كه می فرماید «شما بهترین امت هستید كه به سود انسانها آفریده شدید (چه این كه) امر به معروف و نهی از منكر می كنید...» و آن دو را بر فریضه های دیگری چون، اقامه نماز و پرداختن زكات، مقدم داشته است و فرموده «مردان و زنان مؤمن، اولیای یكدیگرند كه امر به معروف و نهی از منكر می كنند و نماز را برپا می دارند و زكات می پردازند.» بنابراین امت اسلامی را ملزم به انجام آن دو فریضه بزرگ نموده و می فرماید «باید شما امتی باشید كه به اسلام می خوانید و امر به معروف و نهی از منكر می كنید.» همچنین ائمه معصومان (ع) نیز در ادای فریضه امر به معروف و نهی از منکر از هیچ تلاشی فروگذار نکرده اند.
حجت الاسلام سلیمی به نقش فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اشاره کرد و افزود: ایجاد امنیت، ضامن اجرای فرایض دیگر، عزت و سربلندی، کسب حلال از جمله آثار مثبت انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است.
وی امنیت را یکی از اساسی ترین نیازهای جامعه برشمرد و گفت: انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر باعث ایجاد امنیت برای افراد جامعه می شود و در سایه ایجاد امنیت، زمینه برای تجارت، علم آموزی و کسب علم و فعالیت های گوناگون فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه فراهم خواهد شد.
حجت الاسلام سلیمی تاکید کرد: جامعه ای كه خود را نسبت به تغییر و تحولات درونی مسئول بداند در برابر ضعف ها و كاستی ها عكس العمل نشان می دهد و برای آن چاره جویی می كند بنابراین باعث پویایی و تحرک جامعه خواهد شد.
این کارشناس مذهبی با اشاره به پیامدهای ترک فریضه امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: زوال نعمت های الهی، عدم اجابت دعا، گسترش زشتی و پلیدی در جامعه، عدم امنیت و نابودی و اضمحلال جامعه انسانی از جمله پیامدهای دوری از فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.
وی خاطرنشان کرد: طمع، تسامح و تساهل و بی اعتنایی، ترس، عزت طلبی به گمان خودسازی و فهم نادرست از جمله عواملی است که باعث می شود افراد نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر بی تفاوت شوند و به آن توجهی نداشته باشند.
حجت الاسلام سلیمی درباره وظایف مردم برای احیا و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه خاطرنشان کرد: همه مردم نسبت به انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر نیز وظیفه دارند چراکه اجرای این تکلیف با هدف اصلاح جامعه از بدی ها و رواج نیکی در جامعه انجام می شود بنابراین به قشر خاصی محدود نمی شود.
نظر شما