حجت الاسلام والمسلمین نصرت الله هاتفی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی شبستان اظهارداشت: امام راحل (ره) در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی بر تشکیل ستادی مبنی بر احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر تاکید داشتند.
مسئول حوزه علمیه سجادیه افزود: در آن دوره این سوال مطرح بود ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر که تشکیل شد باید زیرمجموعه کدام یک از قوای سه گانه قرار بگیرد تا بتواند بر امور همه نهادها نظارت کند و آنها را امر به معروف و نهی از منکر کند.
وی یادآور شد: اما متاسفانه سبک امر به معروف را برای اینکه جامعه ما از مردم سلب کرده یعنی مردم شهامت و جرات اینکه بخواهند امر به معروف و نهی از منکر انجام دهند را ندارند چراکه گاهی مواقع اقدام به انجام این دو فریضه به درگیری هایی منجر می شود و قوه قضاییه نیز به گونه ای برخورد می کند که آمر به معروف و ناهی از منکر دچار مشکل می شود.
فعالیت ناملموس ناهیان از منکر در جامعه
استاد حوزه ادامه داد: گروهی نیز برای اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شده اند در سطح کشور به ویژه در پایتخت حضور ملموسی ندارد بنابراین مشاهده می کنیم که جامعه از نظر ارزشی بی نهایت در شرف سقوط ارزش های اخلاقی، دینی، فرهنگی، عبادی و حتی سیاسی است.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین باید مسئولان براساس همان نظر امام خمینی (ره) برنامه ریزی کنند و طرحی ارائه دهند که گروه امر به معروف و نهی از منکر بتوانند در همه جا حضور داشته باشند و فعالیت شان برای تمام سیستم اداری ما اعم از قوه مجریه، قوه قضاییه و قوه مغننه آشکار باشد تا بتواند از این همه انحرافات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اخلاقی و حتی عبادی مردم را نجات بدهد.
حجت الاسلام والمسلمین هاتفی تصریح کرد: در ایام محرم در برخی جاها هر هیات هم چه هزینه هایی برای مداحان پرداخت می کنند و به عزاداری می پردازند البته نفس عزادارای برای ائمه اطهار (ع) بسیار خوب است است اما نباید در عزاداری ها از اهداف و سیره ائمه اطهار (ع) غفلت کنیم درحالیکه در مجامع عزاداری شاهد هستیم ارزش های دینی و فرهنگی اهل بیت (ع) که در فرهنگ عاشورا نهفته شده همه تحت الشعاع قرار می گیرد.
وی اذعان داشت: امام حسین (ع) می فرمایند: من قیام کردم که دین را زنده کنم و در زیارت عاشورا می خوانیم خدایا حیات ما را حیات حسینی قرار بده در حالیکه امروز ارزش ها همه تحت الشعاع قرار گرفته اند و با چشم و هم چشمی و هزینه رقم های کلان در برگزاری عزاداری ها و اهدافی که در ارزش های دینی قرار دارد حتی در رابطه با محرم نیز تحت الشعاع قرار گرفته است بنابراین اگر مسئولان در این رابطه چاره اندیشه نکنند ضربه سنگینی از این ناحیه خواهیم خورد.
استفاده نکردن از کلام اهل بیت در برخی هیئات
حجت الاسلام هاتفی با اشاره به برگزاری عزاداری ساده و بی ریا در محضر امام راحل (ره) در حسینیه جماران، خاطرنشان کرد: امروز کار به جایی می رسد که حتی در برخی از مجالس از حضور علما، احادیث و روایات استفاده نمی کنند و اکتفا به مداحی می کنند که این امر بیانگر آن است که فرهنگ دینی ما کم کم تحت الشعاع قرار می گیرد.
استاد حوزه تصریح کرد: هیچ بعید نیست این طرحی که برای ما پیاده می شود و اگر مجامعی تشکیل شود که اینها را ریشه یابی و بررسی کنند چه بسا به این نتیجه برسیم که این اقدامات و رویکردها از اهداف استعماری برای ضربه زدن به اسلام است.
وی ادامه داد: مسئولان در فکر بیفتند و گروه هایی را تشکیل دهند که اهداف حضرت امام حسین (ع) یعنی احیای امر به معروف و نهی از منکر و زنده نگه داشتن اسلام را مورد توجه قرار دهند. حاکمیت معنوی اسلام را باید زنده نگه داریم در مقابل اهداف شوم بنی امیه که امروز در اهداف شوم استعمار و در قالب گروه های تروریستی نظیر داعش و آل سعود برای تضعیف و نابودی اسلام تبلور یافته است که همه در جهت همان کنگره های صهیونیستی، انگلیسی و آمریکا شکل گرفته اند تا مسیر اسلام را به انحراف می کشانند، بنابراین وظیفه همه ما این است که تفکر و اندیشه امام راحل (ره) درباره احیای امر به معروف و نهی از منکر را مورد توجه قرار دهیم.
تخلفات مسئولان مانع اجرای امر به معروف و نهی از منکر شده است
حجت الاسلام والمسلمین هاتفی با بیان اینکه پذیرش امر به معروف و نهی از منکر بیشتر به سیره عملی مسئولان نظام برمی گردد، تصریح کرد: وقتی تخلفاتی در سیستم اداری کشور و توسط مسئولان انجام می شود و موجی درست می شود چه در فضای مجازی، چه در محاکم قضایی و رسانه ها منعکس و مطرح می شود و برخوردی با آنها نمی شود و این بر بدنه جامعه تاثیر می گذارد.
استاد حوزه تاکید کرد: وقتی همه مسئولان تصمیم بگیرند که سیره ای انتخاب کنند که مورد پذیرش حق و اهل بیت (ع) است و در آن راه گام بردارند مسلما بر عموم جامعه تاثیر مثبت خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه زمانیکه با احترام و اخلاق با مردم رفتار کنیم، امر به معروف و نهی از منکر مورد پذیرش قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: اما زمانیکه در امر به معروف و نهی از منکر با تحکم برخورد شود ثمر و نتیجه ای نخواهد داشت و این درحالی است که اکثر آمران به معروف و ناهیان از منکر به صورت سیستماتیک کار می کنند و به دنبال انجام ماموریت خود هستند بنابراین آنگونه که باید اثرگذار نخواهند بود.
حجت الاسلام والمسلمین هاتفی با بیان اینکه اگر انسان های معتقد درست عمل کنند، تاثیرپذیری امر به معروف و نهی از منکر در جامعه افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: نوع برخورد، نوع بیان و نوع عمل در امر به معروف و نهی از منکر تاثیر می گذارد.
ناهیان از منکر کارمند نباشند
وی با بیان اینکه اگر ما واقعا یک برنامه ریزی اساسی داشته باشیم طبیعی است امر به معروف و نهی از منکر اثرگذار خواهد بود، تصریح کرد: امکان عملی امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد منتها راهش این است که آمران به معروف و نهی از منکر خودشان معتقد باشند و نه اینکه به عنوان یک کارمند حقوق بگیری که به صرف انجام ماموریت به موضوع بنگرد، بیان مناسب و خوب داشته باشد و در زندگی فردی و اجتماعی خود الگو باشند که این موارد در اثرپذیری امر به معروف و نهی از منکر بسیار موثر است.
استاد حوزه افزود: مردم براساس دین حکامشان هستند بنابراین مردم باید به زندگی مراجع و علما بنگرند و به سبک، زندگی، اخلاق و رفتارشان توجه کنند و از آنها الگو بگیرند.
وی با بیان اینکه امت عمل می خواهد، اذعان داشت: امروز 20 شبکه و ساعت ها آنتن در اختیار داریم اما چون دنبال جناح بندی و گروه بندی و اهداف غیر الهی هستند و اکثر افراد بیشتر به دنبال تحکیم قدرت، باند و گروه خود هستند بنابراین پذیرش امر به معروف و نهی از منکر از بین می رود.
غفلت از ظرفیت اسلام در مبارزه با تهاجم فرهنگی
استاد حوزه تصریح کرد: دشمنان اسلام برای تغذیه، نوع پوشش، آموزش، ازدواج و خانواده و همه ابعاد زندگی مان برنامه ریزی می کنند و طرح و برنامه دارند درحالیکه از ظرفیت عظیمی که در اسلام وجود دارد غفلت کرده ایم و از فرصت اجتماعات محرم و صفر برای برنامه ریزی جهت مقابله با هجمه های فرهنگی دشمن آنگونه که باید استفاده نمی کنیم و متاسفانه به یک مسائل سطحی می پردازیم.
حجت الاسلام والمسلمین هاتفی یادآور شد: قوه قضاییه هم با کسانی که باید برخورد کند به صورت قاطعانه برخورد نمی کند و حدود و احکام الهی اجرا نمی شود بنابراین نتیجه آن منفی می شود.
نظر شما