خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط ایران و استرالیا از سال ۱۹۵۶ پایهریزی شد و تا امروز ادامه یافته است. این روابط از ابتدا بر محوریت برقراری تجارت و روابط اقتصادی شکل گرفته است و عامل اقتصادی همواره مهمترین رکن ادامه این رابطه به حساب میآمده است. علیرغم اینکه دو کشور بعد از انقلاب اسلامی ایران اختلاف نظرهای اساسی در خصوص دیپلماسی خارجی پیدا کردهاند، ولی دو طرف به موجب منفعتی که از ادامه تجارت دوجانبه نصیبشان میشد، همواره سعی کردند مرزهایی بین روابط سیاسی و اقتصادی شکل دهند. استرالیا به ایران به چشم یک بازار فروش بزرگ گندم، فراوردهای دامی و تولیدات خود مینگریسته و ایران نیز همواره از کیفیت کالاهای وارداتی استرالیا رضایتمند بوده است. هر دو کشور مبادلات تجاری و اقتصادی بسیاری با یکدیگر داشته و دارند و در حال حاضر دولتمردان استرالیا به دنبال توسعه مناسبات خود با ایران هستند.
بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از هون استیون سیوبو، وزیر تجارت و سرمایه گذاری استرالیا وزیر تجارت و سرمایه گذاری استرالیا در تارنمای این وزارتخانه نوشته است: "دفتر کمیسیون تجارت خارجی استرالیا (آسترید) در تهران که از سال 2010 میلادی تعطیل شده بود؛ بازگشایی می شود. این دفتر نقش مهمی در کمک به افزایش مناسبات تجاری استرالیا و بازاریابی بازی می کند. تعامل دوباره با ایران فرصت های زیادی به اقتصاد جهانی ارائه می دهد. شرکت های استرالیایی در بخش سلامت، مدیریت آب، محصولات کشاورزی و مواد غذایی، معدن، آموزش و پرورش و آموزش آماده همکاری با ایران هستند. این بخش ها مکمل های قوی بین نیازهای ایران و تخصص استرالیا است."
یادآور می شود: استرالیا 12 اسفند ماه سال گذشته به طور رسمی پس از اجرایی شدن برجام، تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران را لغو و اعلام کرد تجار و بازرگانان این کشور برای معاملات بالای 20 هزار دلار استرالیا (معادل 14 هزار و 436 دلار آمریکا) نیازی به مجوز ندارند و این شامل تجار ایرانی نیز می شود. تجار استرالیایی علاقه زیادی به تجارت با ایران دارند، اما وجود برخی موانع که ریشه در قوانین بین المللی نهادهای مالی و موسسات بانکی این کشور دارد، آنها را از توسعه همه جانبه روابط تجاری با ایران باز داشته و همین امر نارضایتی برخی از تجار این کشور را به دنبال داشته است.
تجار استرالیایی که در سال های تحریم ایران از سوی قدرت های غربی رقم بسیار پایین 350 میلیون دلاری را در تجارت با کشورمان تجربه کرده اند، اکنون پس از لغو تحریم ها مصمم هستند با استفاده از ظرفیت های بازار ایران با جمعیت بیش از 80 میلیون نفر، ارزش تجارت خود را افزایش دهند.
نظر شما