سینمای ما بلد نیست از انگشت اشاره‌اش استفاده کند/ تاکید بر بسترسازی نمایش مشترکات انسانی

خبرگزاری شبستان: الماسی گفت: همه جای دنیا حداقل کاری که سینما و هنر نمایش می تواند انجام دهد، بسترسازی برای نمایش تعقل، تفهیم، اشتیاق فهم و درک مشترکات انسانی از جمله آینده مشترک است.

جهانگیر الماسی، بازیگر سینما و تلویزیون در پاسخ به سوال خبرنگار ادبیات شبستان درباره اینکه در فیلم‌های ما هیچ نمونه‌ای از مراجعه به کتاب وجود ندارد این در حالی است که سینما می‌تواند در این خصوص ذائقه‌سازی کند که آدم‌ها در مشکلات شان به کتاب مراجعه کنند. نظر شما در این خصوص چیست و آیا پیشنهادی در این مورد دارید؟ گفت: این مورد دلایل مختلفی دارد و تنها در حوزه کتاب نیز صادق نیست، چراکه سینمای ما اصلاً بلد نیست از انگشت اشاره‌اش استفاده کند و همیشه در حال نشان دادن خودش است و همه چیز مکنون در خود سینما است. برای سینما نیز تنها ذاتی که قائل شده‌اند، ذات سرگرمی آن است، در حالی که همه جای دنیا حداقل کاری که سینما و هنر نمایش می تواند انجام دهد، بسترسازی برای نمایش تعقل، تفهیم، اشتیاق فهم و درک مشترکات انسانی از جمله آینده مشترک است که شاید ناخواسته این وجه از سینما و تلویزیون بریده شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: سیاست‌مداران فکر می‌کنند می‌توانند تنها با به کارگیری ابزاری از سینما و رسانه، به مدیریت فرهنگ بپردازند، اما باید بدانند که فرهنگ مدیریت پذیر نیست و سینما، هم فرهنگ پذیر هست و هم نیست.

 

الماسی بیان کرد: موارد مذکور وقتی کارا است که بدانیم برای چه با هم زندگی می کنیم و چرا همدیگر را دوست داریم و برای فردایمان چه نقشه ای داریم و چگونه لذت مشترک داشته باشیم. این فرصت را انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به ما اعطا کرد و اثبات تاریخی شد که اگر ملت ایران یکدیگر را دوست داشته باشند و کنار هم بایستند، هم نظامی کهنه را بهم بریزند و هم نظامی کارا ایجاد کنند. همچنان که جوانان ما توانستند با دست خالی جلوی ارتش تا موی سر مسلح بایستند و به خاک سیاه بنشانند.

 

وی، دلاوری، ایثار و شهادت ملت ایران را  زاییده فرهنگ دانست و تصریح کرد: کتاب از این منظر که انتقال‌دهنده همه داشته های یک فرهنگ است مهمترین منبعی است که می تواند مورد علاقه نسل نو واقع شود هم به عنوان یک حافظه تاریخی قدرتمند و هم به عنوان مرجع تحلیلی حسابی.

 

بازیگر سریال تلویزیونی «در چشم باد» گفت: من در حد خودم می توانم تبلیغ کتاب کنم تا جوانان کتاب بخوانند و نتیجه خوانده هایشان را به هم منتقل کنند. خاطرم است در زمان بچگی، روزنامه فروشی بود که کتاب هم می فروخت اما به بچه ها و جوانان کتاب به اجاره می‌داد که ناچیز بود به شرطی که وقتی کتاب را پس می آوردیم باید خلاصه ای برای او می نوشتیم.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که سینمای ایران به جایی برسد که به نمایش کتابخوانی و کتاب نیز اهمیت دهد.

 

 

گفت‌وگو: محمد صالح حجت الاسلامی

 

کد خبر 580651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha