۱۴۲۴۶بی سواد در گیلان/سرانه تحصیلی به کودکان کار و بی سرپرست پرداخت می شود

خبرگزاری شبستان: معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان با بیان اینکه دولت برای کودکان بدسرپرست، بی سرپرست و کودکان کار سرانه تحصیلی قرارداده است، گفت: گیلان دارای ۱۴ هزار و ۲۴۶ نفر بی‌سواد ۱۰ الی ۴۹ سال است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، نوراله اکبری، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان ظهر امروز(24مهر) در جلسه شورای سوادآموزی فومن در دفتر فرمانداری این شهرستان اظهار داشت: بی‌سوادی جز معضلات جامعه و ریشه بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی است.

 

وی با بیان اینکه قدر مطلق بی‌سوادی جامعه ما تغییر نکرده است، افزود: در سال 57 اگر قدر مطلق جامعه بی‌سوادی ما عدد  N بود امروز هم همین عدد و هیچ تغییری نکرده است.

 

معاون سوادآموزی اداره کل اموزش و پرورش گیلان با بیان اینکه در ساختار آموزش و پرورش با دو مشکل عمده مواجه هستیم، گفت: در وهله اول افراد بازمانده از تحصیل داریم و هر سال نرخ پوشش تحصیلی 100درصد نیست وتعدادی از کودکان ازتعلیم باز می‌مانند.

 

بازماندن 400کودک واجب‌التعلیم گیلانی از تحصیل در سال94
اکبری با بیان اینکه سال گذشته 400 نفر در گیلان از تحصیل بازماندند، تصریح کرد:باید جلوی بازماندگی تحصیل به دلیل فقر کودکان، بدسرپرست و بی‌سرپرست وراه‌های صعب‌العبور و ... گرفته شود.

 

وی با بیان اینکه نرخ پوشش تحصیلی در گیلان 98درصد است و 2 درصد از کودکان واجب‌التعلیم بازمانده از تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: برخی از  کودکان قبل از یازده سال از فرایند آموزش و پرورش خارج می‌شوند که بی سواد تلقی می‌شوند.

 

معاون سوادآموزی اداره کل اموزش و پرورش گیلان، قوانین جمهوری اسلامی را قوانین بسیار محکمی دانست و اظهار داشت: اگر والدینی به هر دلیلی جلوی تحصیل فرزند خود را بگیرد می‌توان از طرف آموزش و پرورش آن اولیا را به دادگستری معرفی کرد که به عنوان جرم اطلاق می‌شود.

 

پرداخت سرانه تحصیلی برای کودکان بدسرپرست، بی سرپرست و کار
اکبری با بیان اینکه بر اساس قوانینی که در اداره کار و رفاه اجتماعی وجود دارد، دولت برای کودکان بدسرپرست، بی سرپرست و کودکان کار بودجه‌ای قرارداده است، افزود: اگر در شهرستان فومن چنین کودکی وجود دارد باید معرفی شود تا سرانه تحصیلش داده شود.

 

وی با بیان اینکه تعداد بی‌سوادان استان گیلان مربوط به سرشماری سال 90 است، گفت: هم اکنون در سرشماری سال 95 به سر می‌بریم و بحث ثبت نام اینترنتی داریم که متاسفانه جایگاه استان گیلان در ثبت نام اینترنتی در کل کشور جایگاه خوبی نیست.

 

معاون سوادآموزی اداره کل اموزش و پرورش گیلان با بیان اینکه قرن 21 قرن فناوری اطلاعات و انقلاب الکترونیک است، تصریح کرد: فومن از شانزده شهرستان گیلان در سرشماری جایگاه پنجم دارد که به نرم کشوری نزدیک است.

 

اکبری با بیان اینکه بر اساس آمار سال 90، استان گیلان نرخ هفتم رتبه باسوادی با 95 و یک دهم درصد با سوادی را در کل کشور دارد، خاطرنشان کرد: حدود 4.9دهم جمعیت استان گیلان بی‌سواد هستند.

 

14هزار و 246 نفر بی‌سواد در گیلان وجود دارد
وی با بیان اینکه به ظاهر عدد نرخ بی‌سوادی در گیلان زیاد نیست اما وقتی درصد ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی این 4درصد بی‌سوادی در سطح استان بررسی می‌شود، این عدد زیاد است، اظهار داشت: از سال 94، جمعیت 10 الی 49 سال گیلان، 14 هزار و 246 نفر بی‌سواد است.

 

معاون سوادآموزی اداره کل اموزش و پرورش گیلان افزود: باید در سال 95، هفت هزار و 125 بی‌سوا درا جذب و به آنها آموزش سواد داده شود.

 

اکبری با بیان اینکه تا کنون در شش ماهه نخست سال 3 هزار و 713 نفر بی‌سواد جذب شده است، گفت: این نشان می‌دهد که بر اساس دستور استاندار، وضعیت نهضت سوادآموزی خوب است.

 

وی با بیان اینکه هیچ وقت استان گیلان رتبه سوم کشوری را نداشت اما امروز این رتبه را در سطح کشور کسب کرده‌ایم، تصریح کرد: این موضوع نشان از پیگیری‌های مجدانه مسئولان استانی و شهرستانی است.

 

رشد 177 درصدی علکرد آموزش و پرورش گیلان نسبت به مدت مشابه سال 94
معاون سوادآموزی اداره کل اموزش و پرورش گیلان خاطرنشان کرد: عملکرد آموزش و پرورش استان گیلان 177 برابر نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است، زیرا یک هم افزایی در استان ایجاد شده است.

 

اکبری با بیان اینکه فومن از 33 منطقه کل استان جایگاه هفدهم را دارد، اظهار داشت: در سال گذشته رتبه 22 بود که با تلاش‌های مسئولان مربوطه این جایگاه به دست آمده که با تلاش بیشتر رتبه بهتری کسب خواهد کرد.

 

وی با بیان اینکه کمیته امداد و بهزیستی کمک زیادی می‌تواند به نهضت سوادآموزی نماید، افزود: ما نباید ولی دانش‌اموز بی‌سواد داشته باشیم .

 

در ادامه  میرشمس مومنی‌زاده، فرماندار فومن اظهار داشت: فومن در سطح کشور به عنوان یک شهرستان انقلابی، مذهبی، فرهنگی با سوابق تاریخی مطرح است.

 

وی با بیان اینکه بخشداران ودهیاران موظفند در زمینه سوادآموزی همکاری کنند، افزود: امروزه در نظام بین المللی موضوع سواد دار کردن افراد بی سواد که نهال آن را حضرت امام خمینی(ره) در جامعه کاشتند به عنوان یک الگو برای سایر کشورها مطرح شده است.

 

فرماندار فومن گفت: ریشه کنی بیسوادی از جامعه نیازمند عزم جدی و مشارکت جمعی است و در این عرصه همه باید پشتیبان و همراه آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی باشند.

کد خبر 580667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha