دوهزار کتاب درباره حضرت فاطمه(س) مو به مو از هم کپی شده اند

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده با اشاره به اینکه دو هزار کتاب در مورد حضرت فاطمه نوشته شده که مو به مو از هم کپی شده است، گفت: نتوانستم در هیچ یک از این کتاب ها مطلبی در مورد کودکی حضرت فاطمه (س) پیدا کنم.

به گزارش خبرنگار شبستان، سوسن طاقدیس، نویسنده کودک و نوجوان در نشست نقد و بررسی مجموعه شش جلدی ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه که عصر دیروز در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: در چاپ جدید این مجموعه یک ویرایش مختصر داشتیم اما کاش ویرایش بیشتری روی آن انجام شده بود. قصه خاله سوسکه و آقا موشه بعد از 30 سال مورد توجه مخاطبان است و این نشان می دهد که قصه آنی داشته است که امروز رویش نقد و بررسی انجام می شود. کاش ما زودتر از اینها و بیشتر از اینها توجه می کردیم، کاش می توانستیم بگوییم که این مجموعه به تیراژ میلیونی رسیده است. با وجود اینکه این قصه کار پرتیراژی بوده است اما هنوز به تیراژ میلیونی نرسیده است.

 

طاقدیس در مورد بازنویسی و بازآفرینی در حوزه ادبیات کهن اظهار داشت: نویسندگان آنقدر ادبیات کهن ما را بازنویسی کردند که دیگر شورش را درآورده اند و بهتر است بازنویسی را کنار بگذاریم. بازآفرینی را دوست ندارم مگر اینکه ببینم می توانم خلاقیت یا کار جدیدی روی آن داشته باشم. کارهایی که فقط از خلاقیت و ذهنیت خودم سرچشمه گرفته را بیشتر دوست دارم. کسی که بازنویسی می کند به نظرم کاری نکرده است و یک کار را تکرار می کند. در جوامع خارجی آثاری که حرف تازه داشته باشند خیلی مورد توجه قرار می گیرند. متاسفانه در جامعه ما اگر کتابی کتاب سال شود خیلی ها از روی آن به شکل های مختلف کپی نویسی می کنند. به نظر من نویسنده ای نویسنده است که اثر تازه ای خلق کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: می خواستم زندگی حضرت فاطمه (س) را بنویسم، کتاب هایی را جمع آوری کردم، 2 هزار کتاب در مورد ایشان نوشته شده است که نکته به نکته و مو به مو از هم کپی شده است. در این کتاب ها به دنبال این بودم که مطلبی از کودکی حضرت فاطمه (س) پیدا کنم تا بتوانم ایشان را به عنوان الگوی بچه ها معرفی کنم اما مطلبی پیدا نکردم. بسیاری از نوجوانان از من سوال کردند که حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) در یک خانه با هم زندگی می کردند مگر نامحرم نبودند آنها چطور در یک خانه زندگی می کردند و من جوابی پیدا نکردم و در جایی هم در این مورد مطلبی پیدا نکردم که بتوانم پاسخگوی بچه ها باشم. اتفاقا این مسئله خیلی می تواند به نوجوانان ما کمک کند زیرا ممکن است برای بچه هایی پیش آید که مجبور شوند در یک خانه با نامحرم زندگی کنند.

 

طاقدیس با بیان اینکه از بچگی با قصه خاله سوسکه و آقا موشه بزرگ شدم، تصریح کرد: یک کار قوی از سوی شهر قصه در مورد خاله سوسکه و آقا موشه انجام شد. کار شهر قصه کاری بود برای بزرگسالان اما مجموعه ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه برای خردسال و کودک است. برای همین تصویرگر ما فضای شادتر ترسیم کرده است.

 

نویسنده کتاب هایی همچون قدم یازدهم، دخترک و فرشته اش، هزار سال نگار و جوراب سوراخ با بیان اینکه قصه خاله سوسکه و آقا موشه ظرفیت زیادی دارد، عنوان کرد: دنیای ما از موجودات قوی و ضعیف تشکیل شده است. خاله سوسکه می تواند نماد همه ضعفا در جامعه باشد و همچنین مدافع آنها هم باشد. پدر من نمی خواست من نویسنده شوم اما من این بال را داشتم و پریدم. قصه خاله سوسکه و آقا موشه لزوما در مورد ازدواج مطرح نیست این قصه ظرفیت بالایی دارد و می توان آن را نسبت به مسایل مختلف تعمیم داد. وظیفه خود می بینم که به بچه ها بگویم آنچه را که در توان دارم بهترین چیزی است که می توانند ارایه دهند و اگر دیگران توقع دیگری دارند اشتباه است حتی اگر آن دیگران پدر و مادر باشند.

 

طاقدیس خاطرنشان کرد: نویسنده کسی است که جامعه را از جایی که در آن منجمد شده است به جای بهتر و روان تری برساند. اگر دیدید در اثری چنین چیزی نیست بدانید آن اثر قطعا چیزی کم دارد. من این کار را 30 سال پیش انجام دادم و هنوز رها نکردم و دارم روی قصه های خاله سوسکه و آقا موشه کار می کنم و الان به جایی رسیدم که دارم دوران کود کی آنها را می نویسم.

 

کد خبر 581285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha