به گزارش خبرگزاری شبستان، در دعوتنامهها ذکر شده است رأس ساعت در محل برگزاری مراسم حاضر شوید. ساعت 10 و 20 دقیقه است که به محل برگزاری مراسم میرسیم. خبرنگاران برای تحویل وسایل در محل مخصوص تحویل وسایل ایستادهاند. هوا خیلی گرم است، بالاخره تابستان است و 18 مرداد.
وسایل را تحویل میدهیم و با همکاران دیگر وارد حیاط مجلس قدیم میشویم اجازه بردن هیچگونه ضبط صوت و یا موبایل را نداشتیم، با قلم و کاغذ خبرنگاریمان وارد میشویم، سالن پر است، صندلیهای تکی در بعضی از جاهای صحن مجلس قدیم به چشم میخورد، با جستجوی چند دقیقه ای بالاخره صندلی برای نشستن پیدا می کنیم.
مدیرمسئولان روزنامهها و نشریات و همچنین مدیرعاملان چند خبرگزاری در ردیف جلو نشستهاند.
ساعت 10 و 55 دقیقه است و همچنان بر تعداد خبرنگاران افزوده میشود و خبری از شروع برنامهای که قرار بود ساعت 10 و 30 دقیقه آغاز شود، نیست.
طبقه بالای صحن نیز کمکم پر میشود.
رییسجمهور ساعت 11 و 5 دقیقه همراه سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجتالاسلام محمدرضا تاجالدینی معاون پارلمانی رییسجمهور وارد می شود در بدو ورود به مقام شهدای رسانه ادای احترام می کنند.
بلافاصله بعد از ورود رییسجمهور سرود جمهوری اسلامی ایران پخش میشود و حضار همگی و یکپارچه به پا میخیزند.
محمد حسین رنجبران به عنوان مجری برنامه در جایگاه قرار میگیرد و بعد از تبریک روز خبرنگار و ماه مبارک رمضان از ناصر صبوری به عنوان خبرنگار پیشکسوت دعوت میکند برای بیان سخنان کوتاه پشت تریبون قرار گیرد.
صبوری با اشاره به وظایف خبرنگاران گفت: ما میخواهیم در کنار قوه قضاییه، مقننه و قضاییه سعی کنیم در جهت اهداف جمهوری اسلامی ایران حرکت کنیم و باید در این راه بسترها برای خبرنگاران آماده باشد.
وی از مسئولان خواست تا خبرنگاران را امین خود بدانند و افزود: هدف ما خبرنگاران ایران اسلامی دفاع از نظام اسلامی است.
این خبرنگار پیشکسوت با اشاره به مشکلات خبرنگاران بیان کرد: بحث صنفی خبرنگاران را جدی بگیرید زیرا زشت است یک خبرنگار بچهاش مریض شود و بعد برای بستری کردن وی تقاضای کمک مالی کند.
دومین خبرنگاری که پشت تریبون قرار گرفت مریم مسعود بود که به عنوان جوانترین خبرنگار ضمن ارایه برخی مشکلات خبرنگاران از رییسجمهور و مسئولان خواست نظام جامع رسانهای را با توجه به الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت تهیه و تنظیم کنند.
مجری برنامه که بعد از صحبتهای جوانترین خبرنگار پشت تریبون قرار گرفت و با بیان اینکه با دیدن احمدینژاد یاد خاطرات اولین روزهایم ورود مبه حرفه خبرنگاری میافتم، خطاب به حضار گفت: میتوانم خاطرهای در این زمینه تعریف کنم که با" نه "جمع حاضر مواجه شد ولی به ذکر خاطره خود پرداخت.
خاطره رنجبران در مورد مصاحبه خود در ابتدای ورود به عرصه خبر در آغاز دولت نهم و در سفر به بم بود.
نفر بعدی که به ذکر مشکلات خبرنگاران پرداخت، فاخری سردبیر سیاسی واحد مرکزی خبر بود که وی از رییسجمهور خواست تا توجه بیشتری به خبرنگاران و حضور آنها همراه با ابزارهای خبریشان در برنامهها داشته باشند.
سیدنظامالدین موسوی، مدیرمسئول خبرگزاری فارس که به همراه بهداد ، معاون سیاسی دفتر ریاستجمهوری با تأخیری تقریبا 45 دقیقهای وارد سالن شدند و به دلیل پر شدن صندلیها و نبودن جا بر روی میزی در گوشه سالن نشسته بودند، نفر بعدی بود که پشت تریبون قرار گرفت.
مدیرمسئول خبرگزاری فارس با بیان اینکه پدر شهید محمود صارمی در بستر بیماری است و برای سلامتی وی صلواتی بفرستید، گفت: رییسجمهور یک رسانه است اما ما در سایر بخشهای دولت این رسانهای بودن را نمیبینیم.
وی بیان کرد: خبرنگاران به عنوان یک قشر فرهیخته نیاز به شأن اجتماعی دارند که امیدواریم اجزای دولت این شأن را رعایت کنند.
بعد از سخنان مدیرعامل خبرگزاری فارس، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایراد سخن پرداخت.
وی با بیان اینکه خبرنگاران مثل آینهای هستند که خودشان دیده نمیشوند، گفت: خبرنگاران بازتاب واقعیات جامعه هستند اما کمتر کسی به آنها توجه میکند.
وی با اشاره به مشکلاتی که از سوی خبرنگاران در این جلسه مطرح شده بود، بیان کرد: خوشبختانه مشکل آگهیها حل شده است و اینطور نیست که آگهی فقط در انحصار روزنامه ایران باشد و از رییسجمهور میخواهم نرخ تعرفهها را با توجه به اینکه از سال 83 این نرخ ثابت مانده است، تغییر دهند.
وی گفت: قرار بود این خبر را رییسجمهور امروز به شما خبرنگاران بدهد اما از من خواستند که من آن را بگوییم و آن این است که با دستوری که رییسجمهور دادهاند به زودی در شورای عالی مسکن به پنج هزار نفر از خبرنگاران داوطلب وام سی میلیون تومانی تعلق میگیرد که مشکل خبرنگاران در این حوزه حل شود.
وی سخنان خود را با این بیت شعر از فردوسی به اتمام رساند و از خبرنگاران خواست که قلمشان هم اینگونه باشد: سخن ما ند اندر جهان یادگار/ سخن بهتر از گوهر شاهوار.
رنجبران بعد از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و با بیان جملهای از عارفی بزرگ که" سخن رند و دل رند پذیر" از رییسجمهور درخواست کرد پشت تریبون قرار گیرد.
محمود احمدینژاد، رییسجمهوری کشورمان با قرار گرفتن پشت تریبون با اشاره به سخنان خبرنگاران گفت: خوب حرف زدند اما من به آقای حسینی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) گفتم اینکه همش خودمان شدیم، بهتر بود 17، 18 از این بچههای کف خیابان میآمدند و حرف میزدند زیرا آنها دارند کار اصلی را انجام میدهند و بچههای خبری هستند.
این سخنان احمدینژاد سکوت و خشکی فضا را شکست و باعث تشویق شدید خبرنگاران و حضار شد.
رییسجمهور با بیان اینکه ما همه یک خانواده هستیم، بیان کرد: به آقای صالحیمرام گفتم هدیه به خبرنگاران چی دادید ک وی گفت قرآن دیجیتال و یک حافظه که این علاوه بر پاداش سال گذشته است که باید تکرار شود.
اما خبرنگران با هم و به اتفاق گفتند: این هدیهها داده نشده است که صالحی مرام با صدای بلند گفت در همین جلسه داده میشود، نگران نباشید.
رییسجمهور با بیان اینکه عدالت، محبت و کرامت انسان را به تعالی میرساند با اشاره به برنامه تلویزیونی که شب گذشته از یکی از شبکهها پخش میشده است، گفت: در این برنامه فردی تعریف میکرد که روزی رفتگری مشغول رفتگری بوده است و عالمی مشغول مطالعه و این رفتگر وقتی از کنار این عالم رد میشود چندین بار سلام میدهد اما عالم جواب نمیدهد و وقتی به رفتگر گفته میشود آیا این رفتار به شما برخورد میگوید: قربون آقا برم اینقدر مشغول ذکر بود که متوجه من نشد، در واقع آن عالم، رفتگر را تحقیر کرد اما رفتگر وی را تکریم کرد و ما باید همین گونه رفتار کنیم یعنی افراد را تکریم کنیم.
احمدینژاد ارتباطات انسانی را همچون یک شبکه دانست و گفت: متأسفانه اندیشه مادی همه ارزشها را از انسان گرفت و کاری که باید صورت گیرد باید در راستای استقرار عدالت، تقویت، محبت و کرامت جمعی در جامعه باشد.
وی جامع خبری کشور را جزء پاکترین جوامع خبری دنیا دانست و گفت: جامعه خبری ما در بعضی لایهها خراب شده است که ما باید از آنها مراقبت کنیم.
رییسجمهور تأکید کرد: اگر ما عزت خودمان را در تخریب دیگران جستوجو کنیم این نقطه اول سقوط ماست.
وی با بیان اینکه خبرنگاران مرزبانان حرمت، کرامت انسانی، محبت و اندیشه هستند، خطاب به خبرنگاران گفت: میدانم سخت است ولی خوب مرزبانی کنید.
مردوخی، خبرنگار پیشکسوتی که تقریبا در هر محفل خبری با سؤالهای خود بیشتر مجالس را به حاشیه میبرد در این بین بلند شد و با حالتی اعتراضی خطاب به رییسجمهور گفت: بعضیها بر اساس منافع شخصی مانع از تحقق عدالت میِشوند، جلوی اینها را بگیرید و حق ما را از آنها بگیرید.
رییسجمهور که مدام به وی میگفت بنشینید، بنشینید و این خبرنگار توجه نمیکرد از وی خواست فریاد نزند.
تجلیل از خبرنگاران با دادن هدیه که شامل قرآن دیجیتال و یک حافظه بود به پایان رسید و همه خبرنگاران برای خروج از سالن باز هم گویی فضای دیگری از بحث شان اجتماعی آنها بود که سیدنظامالدین موسوی بر آن تأکید کرد.
طی کردن مسیر حیاط مجلس قدیم برای گرفتن وسایل در زیر گرمای تابستان و گپ و گفت با دوستان مطبوعاتی نیز پایان بخش ظهر یکی از گرمترین روزهای فصل سال برای آمدن به خبرگزاری بود.
پایان پیام/
نظر شما