خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کاربرد گاز طبيعي به عنوان سوخت حرارتي تنها قسمتي از موارد متنوع کارآيي اين ماده گرانقدر به شمار مي رود. اهميت اصلي و واقعي گاز طبيعي با توجه به ارزش افزوده فراوان و قابليت تبديل به هزاران نوع کالاي با ارزش اقتصادي در بخش صنعت صنعت و پتروشيمي ظاهر مي شود. ایران از نظر تولید گاز در جهان پس از روسیه، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و کانادا پنجمین تولید کننده گاز طبیعی میباشد و یک رتبه بالاتر از کشور قطر قرار دارد. در رابطه با میزان ذخایر کشف شده گاز طبیعی، ایران پس از روسیه، و بالاتر از قطر دومین کشور از لحاظ دارا بودن ذخایر گازی میباشد، میزان ذخایر گازی اثبات شده ایران تا سال ۲۰۰۵، ۵/۲۷ تریلیون متر مکعب بوده است که معادل ۱۶ درصد کل ذخایر جهان میباشد. هماکنون ایران بیشتر از ۴۲۴ میلیون متر مکعب گاز در روز برای واحدهای پتروشیمی، نیروگاهها، صنایع داخلی، تزریق به چاههای نفت، مصارف خانگی و صادرکردن به کشورهای همسایه و بازارهای بینالمللی تولید میکند.
بنابراین گزارش، نياز روزافزون به گاز براي تامين انرژي و سوخت و همينطور ارز حاصل از فروش و صادرات براي سرمايه گذاري و راه اندازي صنايع مادر و زيربنايي در کشور، انديشه تمرکز بخشيدن فعاليت هاي مرتبط با صنعت گاز را تقويت کرد و در اين رابطه طبق اساسنامه قانوني، شرکت ملي گاز ايران به عنوان يکي از چهار شرکت اصلي وابسته به وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران با سرمايه اوليه 25 ميليارد ريال در سال 1344 هجري خورشيدي مطابق با 1965 ميلادي تاسيس شد.
این گزارش می افزاید: اين شرکت از بدو تشکيل تا کنون متناسب با روند توسعه اقتصادي و اجتماعي کشور و بهره گيري از گاز به عنوان يکي از منابع مهم در تامين سوخت و توليد انرژي و تحصيل بخشي از ارز مورد نياز تدريجا با قابليتها و توانمندي ها و منابع و امکانات مختلفي از جمله نيروي انساني متخصص و کارآمد با دانش و بينش علمي و نظري و نيز ابزارآلات، تجهيزات و ماشين آلات و کارگاه هاي متعدد و متنوع پيشرفته و مدرن براي اجراي عمليات شرکت دست يافته، به طوري که امروز قادر است کليه امور مربوط را مطابق با استانداردهاي معتبر بين المللي قابل قبول راسا انجام دهد. در حال حاضر برای خدمات رسانی بهتر و کارآمدتر؛ شرکت ملی گاز ایران در حوزه رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچاسیی) با شرکتهای بین المللی صاحب نام این حوزه همکاری می کند.
شانا در این زمینه به نقل از محمدرضا یوسفی پور، رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران نوشته است: "این شرکت با بهره گیری از دانش روز دنیا فعالیتهای قابل توجهی در حوزه اچاسیی داشته است. با توجه به حساسیت بالای صنعت گاز، افزون بر بهره گیری از توان شرکت های داخلی از توان شرکت های بین المللی دارای دانش فنی و صاحب نام این حوزه نیز استفاده می شود. این شرکت با شرکتهایی از فرانسه، سوئد، انگلیس، استرالیا و هلند در حوزه اچاسیی همکاری می کند. تاکنون بازدیدهایی از سوی این شرکتها از بخشهای مختلف صنعت گاز انجام شده و پیشنهادهای آنها برای ارتقای سطح اچاسیی این شرکت ها ارائه شده است."
یادآور می شود: HSE حرف اول كلمات Health (بهداشت)، Safety (ايمني) و Environment (محيط زيست) است كه متولي و عهده دار كليه مسائل مربوط به بهداشت كار، صنعتي و محيط، ايمني و آتش نشاني و محيط زيست است. فلسفه HSE در صنعت نفت درراستاي توسعه پايدار و کرامت انسان از طريق نگاهي سيستماتيک و مرتبط با عوامل مختلف بهداشت، ايمني و محيط زيست صنعت نفت در زندگي انسان رشد و توسعه همه جانبه کشور اهميت ويژه اي را ايفا مي کند. اين فلسفه و نگرش، استراتژي به حداقل رساندن اثرات نامطلوب صنعت بر محيط و افزايش اثرات مطلوب آنها با تأمين ايمني همه جانبه کليه کارکنان و همکاران سازمان، تجهيزات و تاسيسات، به صفر رساندن حوادث و آسيبها از طريق حذف شرايط نا ايمن و ارتقاء سلامت افراد، ايمني و محيط زيست در کليه سطوح سازمان و حفاظت از محيط زيست به عنوان سرمايه بشريت را دنبال مي کند.
نظر شما