افزایش سالانه۹۰هزار بیمار سرطانی درکشور/کاهش۳۵۰هزار تنی مصرف روغن پالم درصنایع غذایی

خبرگزاری شبستان: معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت و درمان با بیان اینکه سبک نادرست زندگی بیماری های غیر واگیر را در کشور افزایش داده است، گفت: سالانه ۹۰ هزار نفر در ایران به انواع سرطان مبتلا می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سید محمد هادی ایازی، معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت و درمان امروز ( 28 مهر ) در نخستین همایش سازمان های مردم نهاد در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: مقوله سلامت از مهمترین شاخص های جامعه است که اگر مورد بی توجهی قرار گیرد صدمات جبران ناپذیری بر پیکره کشور وارد خواهد شد.

 

وی بابیان اینکه سلامت از نظر اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد گفت: پیامدها و نتایج سلامت و بهداشت کشور مورد ارزیابی و بررسی جدی قرار گیرد.

 

ایازی اذعان کرد: تصادفات، حوادث و بیماری های غیرواگیر از جمله مهمترین فوتی ها در حوزه سلامت کشور شمرده می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه با برنامه ریزی و مدیریت می توان سلامت جامعه را حفظ و حراست کرد تصریح کرد: بنا بر آمار رسیده بالای 50 درصد مردم ایران به اضافه وزن مبتلا بوده و همچنین پنج میلیون دیابتی در ایران شناسایی و پنج و نیم میلیون  نفردر شرف ابتلاء به این بیماری قرار دارند.

 

ایازی به آمار تولد و وفات اشاره کرد وبا بیان اینکه سالانه یک میلیون نفر به جمعیت کشور افزوده می شود اظهار کرد: بنا برگزارش اعلام شده در سال گذشته 370 هزار نفر فوتی و یک میلیون و 570 هزار نفر تولد جدید داشتیم و یک میلیون و 200 هزار نفر اضافه شده است.

 

وی گفت: سالانه 30 هزار معلول به کشور افزوده می شود که با بهره گیری از علم ژنتیک می توان از تولد نقض های جسمی و حرکتی جلوگیری کرد.

 

معاون امور اجتماعی بهداشت و درمان وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: همه افراد جامعه خود شخصا موظف حفظ سلامت بوده و باید نکات سلامت را رعایت کنند تا گامی موثر در توسعه سلامت جامعه بردارند.

 

ایازی اذعان کرد: در حال حاضر 350 هزار بیمار سرطانی در کشور شناسایی شده و هر ساله 90 هزار بیمار سرطانی به جامعه اضافه می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: با آموزش همگانی و مشارکت عمومی و تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی می توان بسیاری از مشکلات سلامت جامعه حل کرد.

 

ایازی به مشارکت مردم در ارتقا و توسعه سلامت اشاره کرد و افزود: برای توسعه سلامت و تامین تجهیزات بیمارستانی و افزایش توان سلامت از خیرین می توان بهره برد. 

 

وی گفت: خیرین سال گذشته یک هزار میلیارد تومان برای بخش سلامت در کشور کمک کردند.

 

وی اضافه کرد: کمبود تخت بیمارستانی از مهمترین دغدغه های بخش سلامت کشور است که هر تخت بین ۵۰۰ تا ۷۵۰ میلیون تومان هزینه دارد.

 

ایازی به عدم حرکت های جسمی در جامعه اشاره کرد و گفت: به دلیل مشغله های کاری اکثر مردم به ورزش و تحرک توجهی ندارند، شهرداری ها نقش ارزنده ای در حرکت و پویایی جامعه داشته و می توانند برنامه های متنوعی را در این راستا تدوین و اجرایی کنند.

 

معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت و درمان اضافه کرد: جامعه محور شدن سلامت هزینه ها را کاهش خواهد داد.

 

وی استان گیلان را از استان های برتر در حوزه سلامت کشور دانست و  اظهار کرد: گیلان مفاخر پر آوازه ای دارد که با بهره گیری از ظرفیت های علمی در راستای توسعه استان تلاش شود.

 

وی گفت: گیلان از استان های گردشگر پذیر کشور بوده و در حوزه گردشگری سلامت توجه شود.  

 

معاون امور اجتماعی بهداشت و درمان وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: با بهره گیری از ابزار هنر و سینما می توان پیشگیری و از گسترش انواع بیمارها در جامعه جلوگیری کرد.

 

وی اذعان کرد: ساخت سریال پریا توانست جامعه را متوجه بیماری ایدز کرده و با پخش این سریال ۴۰ درصد مراجعات مردمی جهت آزمایش ایدز افزایش یافت.

 

ایازی با اشاره به خطرات روغن پالم و بهره گیری از این روغن در صنایع غذایی کشور گفت: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی استفاده از روغن پالم ۳۵۰ هزار تن در کشور کاهش یافته است.

 

 

کد خبر 581682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha