هوشمندسازی سازمانی می‌تواند پرداخت ۴۶ هزار میلیارد تومانی یارانه را به یک‌چهارم کاهش دهد

خبرگزاری شبستان:رییس دیوان محاسبات کشور نداشتن هوشمندی سازمانی را مانع وقوع بحران در جامعه دانست و گفت: پرداخت‌های نجومی و اسراف در پرداخت یارانه به دلیل عدم اطلاعات و داده کافی و فقدان هوشمندی سازمانی است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، عادل آذر، رییس دیوان محاسبات کشور در کنفرانس ملی نوآوری در مدیریت سیستم ها و فناوری اطلاعات با رویکرد هوشمندی کسب و کار گفت: هوشمندی حاکمیتی در توسعه کشور، صرفه جویی در منابع، هزینه ها و امور اقتصادی نقش مهمی ایفا می کند.

 

وی با بیان اینکه هوشمندسازی سازمانی شامل هوش مصنوعی و هوش انسانی است، افزود: هوش مصنوعی و هوش انسانی برای فعلیت یافتن به تکنولوژی و ابزارهایی نیاز دارند.

 

استاد دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه در هوش مصنوعی ابزارها و تکنولوژی به کمک انسان می آید، تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات و سازوکارهای دولت الکترونیک نظام جامع علمی، فناوری و مدیریت دانش ملی از جمله ابزارهایی هستند که می توانند در قالب هوش مصنوعی برنامه های مدیریتی و حاکمیتی را ساماندهی کنند.

 

رییس دیوان محاسبات کشور درباره اهمیت همراهی و تعامل و ارتباط سازنده بین هوش مصنوعی و هوش انسانی اظهار داشت: تجارب و اندوخته ها و سرمایه های انسانی در کنار بهره مندی از فناوری های نوین و مدیریت دانش ملی می تواند در توسعه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه با کمک فناوری های نوین موثر و سازنده باشد.

 

وی در ادامه با اشاره به مولفه های هوشمندی سازمانی اکسیر حکمرانی نیکو اظهار داشت: باید برای دست یافتن به هوشمندی حاکمیتی و بهره گیری از فناوری ارتباطات و اطلاعات در هوشمندسازی حاکمیتی روش ها را بشناسیم و نحوه هوشمندسازی را فرا بگیریم که این اقدام با نوآوری میسر است.

 

استاد دانشگاه با اشاره به نمونه های عینی عدم موفقیت در طرح ها و برنامه های اقتصادی و اجتماعی به دلیل فقدان هوشمندی اظهار داشت: نبود هوشمندی و داده های کافی دلیل اصلی ناموفق بودن یارانه ها است.

 

وی با بیان اینکه هوشمندی و شرایط اندیشیدن و دسترسی به اطلاعات و داده های آماری در کشور وجود ندارد، خاطرنشان کرد: فقدان هوشمندی باعث شده است تا کشور سالانه 46 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت کند.

 

رییس دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: در صورتی که اگر اطلاعات و داده های کافی درباره افراد جامعه در اختیار داشتیم می توانستیم پرداخت یارانه ها را به یک چهارم مبلغ فعلی کاهش دهیم.

 

وی در ادامه اذعان داشت: اگر سیستم های هوشمند وجود داشت و امکان تکست مینینگ در تمام قوانین ما وجود داشت هرگز با چنین شرایطی درباره پرداخت حقوق های نجومی مواجه نمی شدیم.

 

عادل آذر با بیان اینکه هوشمندی سازمانی از وقوع بحران در جامعه جلوگیری می کند، تصریح کرد: در صورتی که در خصوص پرداخت حقوق ها هوشمندی سازمانی رعایت می شد و به اطلاعات و داده ها دسترسی داشتیم می توانستیم بر نحوه پرداخت حقوق نظارت دقیق و کافی داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: بر اساس قوانین موجود پرداخت مزایا و پاداش طبق مقررات به مدیران بیمه و بانک ها سقف محدودی دارد و اگر به حسابرسی هوشمند دسترسی می داشتیم آنجا که محدودیت پرداخت میزان و حقوق در قانون آمده بود بر نحوه پرداخت ها تاثیر می گذاشت.

 

وی با بیان اینکه در میان 397 نفری که حقوق های نجومی دریافت کرده اند هستند افرادی که زیر 20 میلیون تومان دریافتی داشته اند اما آبرویشان رفت، تصریح کرد: در دیوان عالی محاسبات کشور سیستمی به نام سنا داریم که حسابرسی هوشمند برخط انجام می شود.

 

وی ادامه داد: در صورتی که شرایطی فراهم می شد که پرداخت حقوق ها به بالای 20 میلیون می رسید سیستم حسابرسی هوشمند برخط آلارم می داد و امروز با موضوع حقوق های نجومی مواجه نبودیم.

 

عادل آذر با بیان اینکه هوشمندسازی و بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات باید ابتدا به صورت درست تعریف شود و بیان مسئله درستی در این زمینه ارایه دهیم، تصریح کرد: در صورت داشتن بیان مسئله مناسب و دقیق می توانیم به سمت تصمیم گیری استوار و هدفمند برویم و این اقدام جز با نوآوری سیستم های اطلاعاتی و فناوری ارتباطات امکان پذیر نیست.

 

رییس دیوان محاسبات عالی کشور با اشاره به اینکه کشور آلمان با استفاده از هوشمندی سازمانی پارلمان هوشمند ایجاد کرده است، اذعان داشت: باید با استفاده از تجربیات موفق کشورها در زمینه هوشمندسازی سازمانی طرح ها و برنامه های بومی تدوین و طراحی کنیم.

 

 

کد خبر 581718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha