به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، امیر البدوی، استاد دانشگاه تربیت مدرس در نخستین کنفرانس ملی نوآوری در مدیریت سیستم ها و فناوری اطلاعات با رویکرد هوشمندی کسب و کار گفت: پایداری گروه های کسب و کار و رانت اقتصادی و مشخصا پایداری مهمترین دغدغه کسب و کار است.
وی با بیان اینکه باید برای ایجاد پایداری مطلوبیت یا ارزش نهایی استفاده کالا و خدمات را بالا ببریم، افزود: شرط لازم پایداری در کسب و کار ایجاد و تولید رانت اقتصادی است.
البدوی افزود: شرکت ها و گروه های کسب و کار که به دنبال ایجاد منابع پایه هستند با خلق منابع وابسته می توانند به صورت پایدارتری وارد عرصه های تولید شوند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه منابع واسطه ای محسوس، منابع واسطه ای فرآیند و منابع واسطه ای زمان می توانند سازمان ها را به مزیت رقابت پایدار برسانند، تصریح کرد: نوآوری باید اساس و پایه منابع واسطه ای تبدیل شود و نوآوری در محصول عرصه وجود دارد چرا که نوآوری و تولید محصول در گروی دستیابی به فناوری های اطلاعات و ارتباطات است.
وی با بیان اینکه نوآوری شرط لازم پایداری است، اذعان داشت: اینکه نوآوری داریم کافی نیست بلکه نوآوری با راندمان بالا و اثربخشی بالا موفق خواهد بود.
البدوی با بیان اینکه همبستگی بین نسبت هزینه مواد وارداتی به ارزش افزوده و سهم هر بخش از اشتغال و صنعت اشتغال بر مبنای واردات باعث می شود که در بهره وری تاثیر بگذارد.
وی با بیان اینکه در تحریم ها بیشتر از جایی ضربه خوردیم که در مواد اولیه نوآوری نداشتیم و نتوانستیم به بهره وری مناسب برسیم، تاکید کرد: برای اینکه به اقتصاد مقاومتی و مقاوم شدن اقتصاد دست یابیم باید بر نوآوری بر منابع واسطه ای تاکید کنیم.
استاد دانشگاه با بیان اینکه بسیج شبکه های نوآوری به صورت علمی و با ابزارهای روز، استفاده از توانمندی فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور، سرمایه گذاری مناسب، کاهش هزینه ها، طراحی محصولات جدید و حتی طراحی کسب وکارهای جدید می تواند در افزایش بهره وری و بهبود فضای کسب و کار با استفاده از شیوه های نوین و فناوری اطلاعات موثر باشد.
استاد دانشگاه با اشاره به پنجره فرصت تا 15 سال آینده اذعان داشت: بسیج شبکه های نوآوری، استفاده از فرصت های نوشکفته در بهبود محصولات جاری، بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایجاد کسب و کار و نوآوری در این حوزه می تواند فرصت های اقتصادی مهمی را فراهم کند.
البدوی با اشاره به ظرفیت دانشگاه ها در توسعه و گسترش کسب و کار با بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات تصریح کرد: دانشگاه می تواند به عنوان عامل واسط بین سازمان ها، تکنولوژی و فکر پویای قشر تحصیلکرده زمینه های توسعه اقتصادی و ایجاد کسب و کار و نوآوری را فراهم کند.
وی افزود: ارایه دهنده خدمات، تامین کننده منابع مالی، شبکه سازی کسب و کار، مدیریت دارایی های فکری، بسترسازی، رصد و پایش فناوری، ارزشگذاری فناوری، انتقال فناوری، بازاریابی و تجاری سازی راهکارهایی است که می تواند در توسعه اقتصاد و نوآوری در کسب و کار با رویکرد استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات تاثیرگذار باشد.
نظر شما