محکومیت ۴۷۰ فلسطینی به حبس ابد/کشف سالانه ۱۶۰۰ مورد سرطان در باریکه غزه

خبرگزاری شبستان: ۴۷۰ اسیر فلسطینی تا کنون به حبس ابد محکوم شده اند و این در حالی است که وضعیت نا مناسب زندگی در باریکه غزه هم باعث شده سالانه ۱۶۰۰ مورد سرطان در این منطقه کشف شود.

خبرگزاری شبستان: دیار فلسطین، محل ظهور و موطن و مزار حضرت موسی (ع) و زادگاه و مزار حضرت عیسی و نخستین قبله گاه مسلمین، همواره کانون توجه و احترام مذاهب بزرگ دنیا و همه ملل جهان است. مسلمانان همواره اکثریت مطلق جمعیت فلسطین را دارا بودند و قرن ها در سایه حکومت مسلمین، همه مذاهب و فرق در همزیستی کامل زندگی کردند اما از هنگامی که با دسایس استعماری، تسلط انحصاری صهیونیزم و نادیده گرفته حقوق اکثریت ساکنان آن دیار آغاز شد، به پایگاه استعمار در منطقه و کانون تهدید و تفرقه در منطقه حساس خاورمیانه تبدیل شد.

با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، روح جدیدی در کالبد مبارزات ضدصهیونیستی دمیده شد. جمهوری اسلامی ایران براساس نگاه ویژه امام خمینی(ره) در دفاع از مردم مظلوم فلسطین همواره در این امر در خط مقدم مقاومت بوده به همین دلیل خبرگزاری شبستان در نظر دارد ذیل گزارشاتی با عنوان فلسطین پاره تن اسلام است به انتشار اخبار مربوط به مقاومت مردم این کشور و تلاش های ایران در حمایت از آنها بپردازد.

در همین زمینه گزارش مربوط به هفته ای که پشت سر گذاشتیم به شرح زیر است:

درخواست هزاران زن اسرائیلی از نتانیاهو برای صلح با فلسطینی‌ها

هزاران زن اسرائیلی با برگزاری تظاهراتی مقابل محل اقامت بنیامین نتانیاهو در شهر قدس اشغالی خواهان خروج از حالت رکود سیاسی و تلاش برای تحقق صلح با فلسطینیان شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت ارم نیوز، ۴۰۰۰ تن از زنان اسرائیلی و طرفدارانشان با برگزاری تظاهرات مقابل منزل بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در شهر قدس اشغالی از سرگیری روند صلح با فلسطینیان را خواستار شدند.

شرکت کنندگان در این تظاهرات که توسط جنبش"زنان برای صلح" با شعار "راست‌گرا، میانه‌رو و چپ‌گراها خواهان توافق سیاسی هستند" ترتیب داده شده بود بازگشت فوری به از سرگیری روند صلح با طرف فلسطینی را خواستار شدند.

این جنبش شامل زنان اقشار مختلف اسرائیل(سکولارها و مذهبی‌ها) می‌شود که نزدیکان آنها در عملیات شهادت طلبانه فلسطینی‌ها علیه اسرائیل کشته شده‌اند و هدف آنها پیشبرد روند صلح و متوقف کردن جنگ‌ است.

هیچ توضیح فوری از سوی دفتر نتانیاهو در خصوص این موضوع صادر نشده است.

محکومیت ۴۷۰ اسیر فلسطینی به حبس ابد

رئیس کمیته امور اسرا و آزادگان از محکومیت ۴۷۰ اسیر فلسطینی به حبس ابد خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «عیسی قراقع» رئیس کمیته امور اسرا و آزادگان فلسطینی اعلام کرد 470 فلسطینی اسیر در زندان‌های رژیم صهیونیستی به یک یا چند بار حبس ابد محکوم هستند.

بر اساس گزارش وبگاه «العربی الجدید»، وی افزود: 42 اسیر نیز بیش از 20 سال و 16 اسیر بیش از 25 سال در زندان بوده‌اند که قدیمی‌ترین آنها «کریم یونس، ماهر یونس و نائل البرغوثی» هستند.

قراقع در ادامه وضعیت اسرا را به «نکبت» تشبیه کرد و گفت در تاریخ سابقه نداشته که یک اسیر بیش از 35 سال مانند اسیر «کریم یونس» در زندان‌های اسرائیلی حبس شود.

وی افزود: اولویت سیاسی ، آزادی اسرای سابق است که سال‌های طولانی را در زندان‌های رژیم صهیونیستی گذرانده‌اند .

بر اساس آخرین آمارها حدود 7 هزار  اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی به سر می‌برند.


کشف سالانه 1600 مورد جدید سرطان در باریکه غزه

رییس بخش سرطان بیمارستان شفا در غزه تاکید کرد که سالانه بیش از 1600 مورد جدید ابتلا به سرطان در نوار غزه به ثبت می رسد.

به گزارش خبرگزاری رسا، دکتر خالد ثابت رییس بخش سرطان بیمارستان شفا در غزه در کنفرانسی پزشکی در غزه تصریح کرد که ماهیانه بیش از 120 مورد ابتلا به سرطان در نوار غزه کشف می شود و بدین گونه روز به روز بر شمار مبتلایان به این بیماری مهلک افزوده می شود.

وی تاکید کرد که انواع مختلفی از سرطان ها به ویژه سرطان روده بزرگ به سبب آلودگی هایی که از طریق غذا به بدن افراد منتقل می شود، در باریکه غزه ثبت شده است.

این پزشک فلسطینی اظهار داشت که سرطان روده بزرگ بیشتر در میان مردان شایع است و دومین سرطان شایع در میان زنان نیز است. وی افزود که به خاطر افزایش روزانه موارد ابتلا به سرطان، افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، از وضعیت بسیار ناگواری رنج می برند.

خالد ثابت خاطر نشان کرد که نشانه های زیادی وجود دارد که ثابت می کند رژیم صهیونیستی در جریان جنگ سال 200-2009 در غزه بیش از 70 تن اورانیوم بر سر مردم این باریکه فرو ریخت و همین مساله موجب افزایش موارد مبتلا به سرطان شد و اقدامات اشتباه برخی کشاورزان نیز در افزایش ابتلا به سرطان در میان مردم غزه بی نصیب نبوده است.

دکتر ثابت اشاره کرد که یکی دیگر از مسائلی که جای نگرانی است، افزایش ابتلای افراد کم سن و سال به سرطان به نسبت گذشته است به گونه ای که رده سنی افراد مبتلا به سرطان از 50 تا 60 سال به 35 تا 40 سال رسیده است.

وی تاکید کرد که بسیاری از خدمات ضروری برای افراد مبتلا به سرطان در بیمارستان های غزه مقدور نیست و 15 درصد از مبتلایان به سرطان برای درمان به خارج اعزام می شوند.

به نوشته مرکز اطلاع رسانی فلسطین، همچنین 50 تا 60 درصد از درمان شیمیایی بیماران سرطانی در غزه ممکن نیست و تجهیزات پزشکی لازم برای درمان و رسیدگی به وضعیت این دسته از بیماران به رغم نیاز مبرم آنان فراهم ناست.

وی اشاره کرد که رژیم صهیونیستی مانع از سفر بیش از 60 درصد از بیماران سرطانی به کرانه باختری یا فلسطین اشغالی به منظور بستری در بیمارستان های این مناطق می شود.

ثابت، راه حل درمان بیماران سرطانی در غزه را احداث بیمارستانی تخصص به منظور ارائه خدمات مناسب پزشکی به این دسته از بیماران دانست.

بازگشایی گذرگاه رفح برای چهارمین روز متوالی

مسئولان مصر امروز پنجشنبه برای چهارمین روز متوالی گذرگاه زمینی رفح را بازگشایی می کنند.

بر اساس این گزارش، روز گذشته 624 مسافر از طریق گذرگاه زمینی رفح این گذرگاه را ترک کردند و اداره گذرگاه ها نیز اعلام کرد که مسئولان مصر این گذرگاه را به صورت دو طرفه برای عبور مسافران بازگشایی کردند.

گذرگاه رفح واقع در مرز نوار غزه و مصر تنها کانال ارتباطی مردم غزه است که از حدود 10 سال پیش تحت محاصره زمینی، هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی قرار دارد.

تاکید هنیه بر اهمیت وحدت ملت فلسطین و لزوم پایان دادن به شکاف داخلی

نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" بر اهمیت وحدت ملت فلسطین و لزوم پایان بخشیدن به شکاف داخلی و دو دستگی تاکید کرد.

اسماعیل هنیه در جریان بازدید خود از سفارت فلسطین در دوحه بر اهمیت وحدت ملت فلسطین و تلاش برای پایان دادن به شکاف و دو دستگی در عرصه داخلی تاکید کرد.

در این دیدار که دیروز چهارشنبه صورت گرفت، نزار عوض الله و صالح عاروری از اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس نیز هنیه را همراهی می کردند و مورد استقبال "منیر غنام یحیی آغا" سفیر فلسطین در قطر و کارکنان سفارتخانه قرار گرفتند.

هنیه در این دیدار ضمن تاکید بر لزوم پایان دادن به شکاف داخلی، خواستار اجرای توافقات صورت گرفته در زمینه آشتی ملی و پس از آن پرداختن به مسائل بزرگ ملی شد.

رژیم صهیونیستی با نقض حقوق بین‌الملل عامدانه به بی‌ثباتی در منطقه دامن می‌زند

خوشرو با اشاره به ادامه اشغالگری‌های اسرائیل گفت: رژیم صهیونیستی با نقض حقوق بین‌الملل و حقوق بشر عامدانه به بی‌ثباتی در منطقه دامن می‌زند که پیامدهای بسیار وخیمی برای صلح و امنیت در خاورمیانه و فراتر از آن خواهد داشت.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک روز چهارشنبه در جلسه بحث عمومی شورای امنیت در مورد خاورمیانه و فلسطین سخنرانی کرد.

وی اظهار داشت: امروز وضعیت فلسطین نیازمند توجه و اقدام عاجل بین‌المللی است. اشغالگری به طرز وحشیانه‌ای ادامه دارد که موجب رنج فراوان مردم فلسطین و گسترش تنش در خاورمیانه شده است. رژیم صهیونیستی با نقض حقوق بین‌الملل و حقوق بشر و حقوق انساندوستانه بین‌المللی عامدانه به بی ثباتی در منطقه دامن می‌زند که این پیامدهای بسیار وخیمی برای صلح و امنیت در خاورمیانه و فراتر از خاورمیانه خواهد داشت.

خوشرو گفت: نقض نظام‌مند حقوق بین‌الملل و حقوق فلسطینیان شامل تخریب خانه‌ها، کوچ دادن اجباری غیرنظامیان فلسطینی، دستگیری فلسطینیان از جمله کودکان، اعمال بی وقفه خشونت ترور و اقدامات تحریک آمیز گردهمایی افراطی علیه امکان مقدس مسلمانان بویژه مسجد الاقصی در شرق بیت المقدس به صورت بی محابا ادامه دارد. این اقدامات و نیز ادامه شهرک‌سازی در سرزمین‌های فلسطینی که نه تنها بر خلاف کنوانسیون چهارم ژنو که بنابه نظر دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان جنایات جنگی از آن یاد شده است بار دیگر موید این واقعیت است که رژیم صهیونیستی هیچ علاقه‌ای به برقراری صلح نداشته و مشارکت این رژیم در به اصطلاح فرایند صلح تلاشی برای پنهان کردن سیاست‌های تجاوزگرانه این رژیم است.

سفیر کشورمان افزود: ادامه محاصره غیرقانونی غزه پیامدهای انسانی جدی و فاجعه باری به همراه خواهد داشت. بحران‌ها در خاورمیانه همچون لیبی، عراق، سوریه و یمن نمونه‌هایی از نتیجه اقدامات تجاوزکارانه، مداخله خارجی غیر قانونی، ترور، افراط گرایی و خشونت‌ورزی است. جامعه جهانی از پرداختن به ریشه این بحران‌ها خودداری می‌کند و دخالت عوامل خارج از منطقه و ساده لوحی نیروهای منطقه‌ای نیز این بحران‌ها را عمیق‌تر می‌کند.

 

کد خبر 581935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha