خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
روزی دشمن دندان طمع به سرمایه های ملت ایران تیز کرده بود و با حمایت دنیای شرق و غرب به سلاح روز جهانی مسلح شد و از نوپا بودن انقلاب ملت ایران برای به تاراج بردن سرمایه های آن حمله کرد.
در همان روزهای ابتدایی مردم درس گرفته از مکتب جاویدان کربلا، زن و فرزندان خود را به خدا سپرده و برای ایجاد سدی در برابر دشمن راهی مرزهای غربی وجنوب غرب کشور شدند.
آن روز شهدا تنها به آزادی وطن و بیرون راندن دشمن طمع کار می اندیشیدند، و یادگاران دوران دفاع مقدس هزار و یک شب ها از رزم و مردانگی و جوانمردی آنان سرودند.
دشمن که همیشه گوش ها و چشم های خود را برای یافتن راهی جهت ضربه زدن به ملت ایران باز گذاشته است در قالب توطئه های مختلف به دنبال گرفتن فرهنگ غنی ایثار و شهادت از این ملت است چرا که خوب می داند در سایه فرهنگ ایثار و شهادت همواره شکست خورده است.
امروز هم دشمنی که از اسلام و مسلمانان کینه به دل دارد به طمع استعمار سرمایه های مسلمانان در برخی کشور ها با همکاری وهابیت به کشتار مسلمانان می پردازند و ابرمردانی که از مکتب حسینی درس ایثار و شهادت را فرا گرفته اند، به عشق دفاع از حرم دربرابر آنان قد علم کرده و دشمن مکار را به زانو درآورده اند.
انقلاب اسلامی ایران و شهدای مدافع حرم، به مردم جهان بویژه مردم مورد ستم قرار گرفته منطقه درس ایثار و استکبار ستیزی می دهند و امروز در کشور های چون عراق، یمن، سوریه موجب ایجاد حلقه های از وحدت بین مسلمانان اعم از شیعه و سنی و قد کشیدن آنان در برابر تروریست ها و تکفیری ها شده است.
دشمن تروریست پرور با هر سیلی که از اتحاد و ظلم ستیزی امت اسلام می خورد، برای گرفتن فرهنگ ایثار شهادت از مسلمان بویژه نسل جوان و نوجوان جسور تر می شود.
در برابر سپاه دشمن، هوشیاری و بصیرت عمومی، باید با برنامه ریزی جدی برای صیانت از فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال سینه به سینه آن به نسل جوان و نوجوان و حتی کودکان همراه باشد.
به رغم هجمه های گسترده دشمن، گاه برخی افراد داخلی از توطئه دشمن غافل شده و در قایق سرگردان دشمنان پارو زده و حتی از نامگذاری کوچه ها و خیابان ها به نام شهدا نیز انتقاد می کنند.
این گروه غافل از اینکه شهدا همیشه زنده و عند ربهم یرزقون هستند، در افاضات خود اعلام می کنند نام شهدا بر ورودی کوچه ها، خیابان ها، معابر و ... فضای شهر را قبرستانی می کند.
در حالی که همه به این حقیقت رسیده اند که اگر رشادت های شهدا و ایثارگران دوران دفاع مقدس برای صیانت از انقلاب نوپای اسلامی نبود چه بسا امروز کشور ما نیز در حلقه محاصره تروریست ها قرار داشت.
راه شهدا تضمین امنیت کشور و چراغ راه آینده ای روشن و سراسر بالندگی برای کشور است، پس اگر هر آن یاد شهدان باشیم و در هر روز برای نسل جوان وصیت نامه شهدا و سیره و منش شهدا بیان شود و در هر قدم زدنی نام شهیدی را ببینیم شایسته تر است.
فرهنگ شهید و شهادت تنها مربوط به ملت ایران نیست و این فرهنگ را باید سرمایه ای جاودان دانست که برای همه مردم مظلوم جهان پیام آور آزادی از یوغ دشمن و استکبار ستیزی است.
شهدا خورشید های فروزان تاریخ بشریت هستند و در هر کوی و برزن که از آنان یاد شود، همای سعادت و خوشبختی را بر دوش مردم آن دیار می نشانند.
نامگذاری معابر و خیابان های خرم آباد به نام شهدا، اقدامی ارزشمند از سوی شهردای خرم آباد است که گرچه این طرح از سال های گذشته آغاز شده است و اما امسال شاهد اقدامات ارزشمند شهرداری خرم آباد در نامگذاری معابر و خیابان های شهر به نام شهدا هستیم.
شهرداری خرم آباد در نامگذاری اماکن و کوچه های شهر، اسامی شهدا و نمادهای شهادت را سرلوحه خود قرارداده است
علی محمدخانی در جلسه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست شهری شورای اسلامی شهر خرمآباد، گفت: آرامش و امنیت امروز کشور را مدیون خون شهدا هستیم.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری خرم آباد در زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا، افزود: در راستای زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا رویکرد شهرداری خرمآباد نامگذاری معابر و خیابان ها را به نام شهدا ست.
محمد خانی، با تأکید بر اینکه در شهرداری خرمآباد هیچ منافاتی با نامگذاری معابر و کوچهها به نام شهدا وجود ندارد افزود: مدیریت مشارکتهای مردمی و یا مدیریت تشکلهای مردمنهاد در شهرداری خرمآباد در 18 سال گذشته تعطیل بوده و یا اگر بوده فعالیت آن مانند الان نبوده است.
وی بابیان اینکه مدیریت مشارکتهای مردمی باید بر عهده شهردار باشد چون قرار است که تصمیمات کلانی در این حوزه اتخاذ شود تصریح کرد: وظیفه حوزه خدمات شهری تنها رفتوروب نیست چراکه تمام پروژههایی که الآن به مایه افتخار شهرداری خرمآباد تبدیلشدهاند به نحوی زیرمجموعه این حوزه هستند که ازجمله این پروژهها میتوان به ایجاد 120 هکتار فضای سبز اشاره کرد.
محمدخانی بیان کرد: اگر خرمآباد به عنوان یکی از هفت شهر برتر گردشگری معرفیشده است تمام آیتمهای این انتخاب در حوزه خدمات شهری و شهرداری قرار دارند.
معاون خدمات شهری شهرداری خرمآباد به برگزاری جشن کاغذ با مشارکت شهرداری و تشکلهای مردمنهاد در خرمآباد اشاره کرد و گفت: این مراسم یکی از بهترین جشنهایی بوده که در خرمآباد برگزار شده است؛ یک روز پس از اجرای این طرح مردم زبالههای کاغذی خود را در کانکسهای تفکیک زبالهای که در سطح شهر ایجادشده قرار دادند.
نگاه مثبت رییس شورای شهر به نامگذاری شهدا در معابر و اماکن شهری
حسن آذری؛ عضو شورای شهر خرمآباد با بیان اینکه نامگذاری معابر و اماکن به نام شهدا در شورای شهر خرمآباد اولویت افزود: روال قانونی نامگذاریها به این ترتیب است که پیشنهادها از سوی شهرداری خرمآباد به شورای شهر خرمآباد ارجاع داده میشود و پس از مطرح شدن در کمیسیون فرهنگی، در صورت موافقت این کمیسیون با نام پیشنهادی شهرداری، نتیجه برای تصویب در صحن علنی شورا مطرح میشود و پس از بحث و بررسی پیشنهاد، به رای گذاشته میشود.
وی با بیان اینکه در نامگذاریها، درخواستهای مردمی نیز مورد بررسی قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: نام گذاری ها کوچه ها جزو یکی از مباحث مربوط به مبانی هویت بخشی شهر است و به طور قطع معتقدیم که می بایست نام گذاری هایی که به نام شهدا و مفاخر انجام شده، حفظ شود.
آذری، با بیان اینکه نامگذاری کوچهها و معابر یکی از سنتهای خوب در زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا در زندگی روزمره است، ابراز کرد: هرچند نباید راه شهدا را فقط در تابلوهای نامگذاری زنده نگه داریم بلکه باید با تاسی به راه و هذف آنها بتوانیم دینی که به آنها در پاسداری از کشور و ارزشهای اسلامی داریم را به خوبی ادا کنیم.
دیوارهای خرم آباد به عکس شهدا مزین می شود
جافر وفایی، سخنگوی شورای اسلامی شهر خرم آباد هم در گفت و گو با خبرنگار شبستان، گفت: شورای شهر چهارم در خرم آباد یک شورای همه جانبه است که در ابعاد مختلف عمرانی فرهنگی و ورزشی دارای اشخاص متخصص است و این امر باعث ایجاد تحولات و انجام فعالیت های مفید و قابل توجه در همه این ابعاد شد.
وی با اشاره به نگاه دینی و مذهبی شورای شهر خرم آباد، افزود:تاکنون هیچگونه پیشنهاد یا طرح دینی و مذهبی در شورای شهر با کوچکترین مخالفتی مواجه نشده است که این از افتخارات این دوره شورای شهر است.
وفایی، ادامه داد: از جمله فعالیتهای دینی و مذهبی شورای شهر می توان به برنامه هایی چون تجلیل از مداحان ، برگزاری جلسات قرآن در محلات در ماه رمضان و ساخت چند مسجد و زائرسرا اشاره کرد.
وی بیان کرد: از نشانه های عزم شورای شهر و مدیریت شهری برای پاسداشت فرهنگ شهادت میتوان برخی مصوبات شورا از جمله نامگذاری تقاطع شصت متری و مسکن مهر با نام شهید یپرحیاتی، نامگذاری تقاطع خیابان شریعتی و کوی فلسطین به نام شهید رستمی، زیرگذر بهارستان به نام شهید نعمت الله سعیدی و نامگذاری پل منتهی به خیابان مازیار به نام شهید صارمی اشاره کرد.
سخنگوی شورای شهر خرم آباد، گفت: شهرداری مکلف شده است دیوارهای شهری را به تمثال شهدا مزین نماید و نام هر کوچه را به نام شهیدی که خانواده اش در داخل آن کوچه ساکن هستند تغییر دهد.
نظر شما