به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین سیدجعفر کشفی، مدیر موزه آستان مقدس حضرت معصومه (س) امروز (2 آبان) در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری دومین همایش تبلیغ و هنر با آیت الله سعیدی، تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س)، عنوان کرد: هر اقدام فرهنگی که به شکوفایی علم و هنر و مقولات فرهنگی منتهی شود، مایه خوشحالی است.
مدیر موزه آستان مقدس حضرت معصومه (س) افزود: ما کار فردی زیادی داریم، اما مرکزی نبود که اطلاعات را جمع آوری و منتشر کند تا افراد در این زمینه تشویق شوند.
حجت الاسلام و المسلمین کشفی اظهار داشت: مرحوم طاهر خوشنویس بیش از 500 اثر نگاشته است، مرحوم هریسی، زنجانی و ... آثار ارزنده ای داشته اند، اما متأسفانه در ایران مرکزی که اطلاعات و آمار هنرمندان دینی را گردآوری کند، وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در ایران مرکزی باید وجود داشته باشد که اطلاعات مربوط به آثار هنر دینی را گردآوری کند و نشان دهد که در زمینههای مختلف از جمله در کتاب آرایی دینی چه هنرمندان و علمایی از آغاز تا کنون فعالیت داشتند.
مدیر موزه آستان مقدس حضرت معصومه (س) بیان کرد: نساخ ها بیشترین خدمت را به نشر علم کردند؛ در بین کسانی که کتب دینی و درسی را نوشتند، نساخهایی بودند که کتابهای ارزنده دینی را نسخه نویسی کردند، در این میان گفته میشود که نسخه ملاکاظم از همه صحیح تر است.
حجت الاسلام و المسلمین کشفی گفت: سهم حوزههای علوم دینی، سهم کتابهای درسی دینی و سهم خوشنویسان کتابهای دینی باید مشخص شود.
وی یادآور شد: موضوع کتاب یک موضوع عالمگیر است و کسانی که کتابی را به صورت دست نویس و یا چاپی منتشر میکنند، درصدد هستند که خواننده جذب کتاب شود و بر همین اساس به آراستن کتاب میپرداند و عرصه کتاب آرایی از این منظر باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیر موزه آستان مقدس حضرت معصومه (س) تصریح کرد: در طول تاریخ، بیش از همه کتابهای دینی آراسته و تزیین شده اند؛ کتابهای مقدس تورات و انجیل بیشترین آراستگی را داشتند و مسلمانان از آنها اقتباس کردند و در طول تاریخ اسلام، مسلمانان در عرصه کتاب آرایی دینی دارای هویت هستند.
نظر شما