صنعت ارتباطات ایران؛ عامل اشتیاق کویت برای سرمایه گذاری

خبرگزاری شبستان:ارتباطات گسترده ایران با کشورهای منطقه و اروپایی باعث تشویق همگان برای مشارکت و حضور در بازار ایران را داشته است و در حال حاضر کویت نیز آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در صنعت ارتباطات کشورمان اعلام کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کویت کشوری در خاورمیانه است. کویت با کشورهای عراق و عربستان سعودی دارای مرزهای خاکی و با ایران از راه خلیج پارس دارای مرزهای آبی است. جنگ دوم خلیج فارس و اشغال کویت در سال ۱۹۹۰ ضربه مهلکی را بر اقتصاد کویت وارد ساخت و بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از ذخایر خارجی و سرمایه‌گذاری‌های این کشور را برباد داد. مجموع خسارات وارده به کویت در نتیجه اشغال آن از سوی عراق بیش از ۴۴/۱۰۹ میلیارد دلار برآورد شده‌است. پس از جنگ خلیج فارس نیز ساختار اقتصاد کویت تغییری نیافت. تولید ناخالص داخلی کشور پس از یک افول ناشی از اشغال تا سال ۱۹۹۳ روبه افزایش نهاد.

 

بنابراین گزارش، کویت اقتصادی کوچک و محدود، ولی به شدت به صدور نفت خام وابسته‌است. فروش نفت خام ۹۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۷۵ درصد بودجه دولت را شامل می‌شود. بحران جهانی نفت در اواخر سال ۱۹۹۸ و اوایل سال ۱۹۹۹ موجب شد تا بودجه این کشور از ۵/۵ میلیارد دلار به ۳ میلیارد دلار کاهش یابد وهمین امر مشکلات گسترده‌ای را برای اقتصاد کویت فراهم آورد. البته حجم زیاد ی از مشکلات اقتصادی کویت در ۱۰ سال گذشته مربوط به آثار تخریبی حمله عراق به تأسیسات نفتی این کشور در سال ۱۹۹۰ است. تأمین بودجه بازسازی شهرها و واحدهای اقتصادی از یکسو و هزینه اعزام نیروهای نظامی آمریکا برای دفاع از کویت در مقابل تهدیدات جاه طلبانه عراق موجب شده‌است که دولت کویت در سال‌های اخیر به فکر جذب سرمایه‌های خارجی در کشور باشد.

 

این گزارش می افزاید: کویت در حال حاضر تمایل و آمادگی خود را برای گسترش روابط با ایران اعلام کرده است. ایرنا در این زمینه به نقل از نشریه القبس شریفی از زبان صباح شریفی، عضو هیأت اعزامی کویت به نمایشگاه ارتباطات تهران نوشته است: "کمپانی های بزرگ اینترنت و ارتباطات از کشورهای مختلف جهان در این نمایشگاه حضور یافته و ایران را فرصت بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری می دانند. بازار صنعت ارتباطات در ایران از نشاط و پویایی فراوانی برخوردار است و سرمایه گذاران تمایل فراوانی برای همکاری با تهران از خود نشان می دهند و کویت برای تعامل با تهران و سرمایه گذاری در بخش فن آوری اطلاعات و ارتباطات جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد."

کد خبر 582887

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha