خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: برزیل با در اختیار داشتن بخشهای گسترده و توسعهیافته کشاورزی، معدن، تولید، خدمات و نیز نیروی کار، دارای تولید ناخالص داخلی (برابری قدرت خرید) بیش از سایر کشورهای آمریکای لاتین است و این امر برزیل را تبدیل به قدرت اقتصادی منطقه کردهاست. برزیل در حال گسترش حضور خود در بازارهای جهانی است. مهمترین صادرات برزیل را هواپیمای دارای بال ثابت، قهوه، وسایط نقلیه، سویا، سنگ معدن آهن، آب پرتقال، فولاد، منسوجات، کفش، گوشت و تجهیزات برقی تشکیل دادهاست.
بنابراین گزارش، بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، برزیل نهمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر برابری قدرت خرید و یازدهمین قدرت اقتصادی جهان از نظر نرخ دادوستد بازار است. برزیل دارای اقتصاد متنوع درآمد متوسط است و نیز دارای تنوع از نظر سطح توسعهاست. بیشتر بخش صنعتی این کشور در بخشهای جنوب و جنوب شرقی این کشور تجمع یافتهاست. منطقه شمال شرقی فقیرترین منطقه برزیل است، اما این منطقه نیز در حال جذب سرمایهگذاریهای جدید است.
این گزارش می افزاید: باشگاه خبرنگاران جوان در این زمینه به نقل از بلومبرگ نوشته است: "کمپانیهایی نظیر Embraer SA وMarcopolo SA به دنبال برقراری روابط تجاری با ایران و فروش هواپیما و اتوبوس به تهرانند. این شرکتهای سازنده هواپیما در سطح بالا در حال مذاکره برای فروش دستکم ۲۰ هواپیما با ارزشی بالغ بر ۱ میلیارد دلار به ایرانند. شرکت سازنده اتوبوس نیز مذاکرات فروش ۲۷ هزار واحد اتوبوس به تهران را دنبال میکند و مدیر آن اعلام کرده که باید به دنبال راههای خلاقانه برای عبور از مشکلات تامین مالی قراردادها با ایران باشیم. به گفته مقامهای بانکی در برازیلیا مشکل بانکهای برزیلی این است که از جریمههای ناشی از نقض تحریمهای ایران توسط آمریکا واهمه دارند. نگرانی آنها این است که داراییها و سوبسیدهای آمریکایی آنها را در زمره بانکهای آمریکا قرار میدهد. مقامهای دولتی و تجاری میگویند برزیل باید برای یافتن راههای آلترناتیو بیشتر تلاش کند؛ این آلترناتیوها شامل استفاده از بانکهای کوچک اروپایی است که در آمریکا فعالیت نمیکنند."
یادآور می شود: برزیل دارای پیشرفتهترین بخش صنعتی در آمریکای لاتین است. صنایع برزیل که یک سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص دادهاست، از صنایع خودروسازی تا صنایع فولاد، پتروشیمی، رایانه، هواپیما، و نیز کالاهای مصرفی بادوام را شامل میشود. با توجه به افزایش ثبات اقتصادی که ماحصل اجرای طرح رئال است، بخشهای تجاری برزیل و نیز واحدهای تجاری چندملیتی سرمایهگذاری گستردهای در تجهیزات و فناوری جدید کردهاند، که بخش عمده آن از شرکتهای آمریکای شمالی خریداری شدهاست. پتروبراس بزرگترین شرکت نفتی برزیل است.
برزیل دارای صنعت گسترده و پیچیده خدمات نیز هست. در اوایل دهه ۱۹۹۰، بخش بانکداری ۱۶ درصد از تولید ناخالص داخلی برزیل را به خود اختصاص داد. صنایع خدمات مالی برزیل گرچه با تحول عمدهای روبرو شدهاست، اما این صنعت محصولات متنوعی در اختیار واحدهای بازرگانی محلی قرار داده و در حال جذب شرکتهای جدید بسیاری از جمله شرکتهای مالی ایالات متحده آمریکاست. بورس اوراق بهادار سائوپائولو و ریودو ژانیرو در حال ادغام هستند.
نظر شما