پویش مردمی برای بحران دریاچه نمک ایجاد شود/لزوم توجه به موضوع ریزگردها در استان قم در تدوین برنامه ششم

خبرگزاری شبستان: دانیالی با بیان این که پویش مردمی برای دریاچه نمک باید اتفاق بیفتد، گفت: ما از نمایندگان قم در مجلس تقاضا داریم که فصلی تحت عنوان ریزگردها در تدوین برنامه ششم ایجاد شود تا اعتبارات خاصی برای احیای اراضی صورت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سیدرحمان دانیالی،  مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم امروز (5 آبان) در نشست خبری پیرامون بحران دریاچه نمک و همایش منطقه ای ریزگردها که در سالن جلسات اداره کل حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به پیگیری حق آبه عنوان کرد: امسال 5 میلیون متر مکعب آب از سد 15 خرداد رهاسازی شده است و در اختیار پایین دست قرار گرفته است.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به بحران دریاچه نمک و ایجاد پدیده ریزگرد در استان قم گفت: متأسفانه در گذشته به دلیل چندگانگی تصمیم گیری و یکصدا نبودن دستگاه‌ها در استان قم این مسأله به وقوع پیوست و انعکاس این موضوع دیرهنگام بود، اما با درایت استاندار و مدیریت کل بحران استان قم امروز همه دستگاه‌ها به جمع بندی رسیدند و یکصدا شده اند.

 

کسری حوزه آبریز دریاچه نمک نسبت به دریاچه ارومیه بسیار فاحش تر است

 

دانیالی تصریح کرد: مطالعات اولیه ای که توسط وزارت نیرو صورت گرفته است، نشان می‌دهد که کسری حوزه آبریز دریاچه نمک نسبت به دریاچه ارومیه بسیار فاحش تر است و نقطه قوت این است که همه مسئولین استان قم یک صدا به این جمع بندی رسیدند و بحران دریاچه نمک برای همه ثابت شده است.

 

وی بیان داشت: در حال حاضر 154 میلیون متر مکعب تخصیص حق آبه زیست محیطی بوده است که باید به دریاچه نمک اختصاص یابد، علاوه بر تخصیص حق آبه ها، مدیریت آن هم بسیار حائز اهمیت است و از آنجا که استان قم در انتهای حوزه آبریز قرار دارد، شاید تنها به صرف مدیریت استان قم چندان موثر نباشد، اما در این زمینه تلاش صورت می‌گیرد.

 

استفاده از پساب دریاچه نمک منبعی برای بحران زیست محیطی است/ پویش مردمی برای بحران دریاچه نمک ایجاد شود

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم اظهار داشت: استفاده از پساب دریاچه نمک یک نعمت موجود و منبعی برای بحران زیست محیطی است و با توجه به بحران‌های مختلفی که در استان قم وجود دارد، این پساب‌ها می‌توانند در سه بخش مقابله با گردو غبار و بیابان زدایی، ایجاد فضای سبز و صنعت مورد استفاده قرار گیرد که امید است پیگیری‌هایی انجام شود.

 

دانیالی با بیان این که پویش مردمی برای دریاچه نمک باید اتفاق بیفتد، تأکید کرد: امروز مردم نسبت به حوزه جازموریان، بختگان، گاوخونی و ... حساس شده‌اند و بزرگترین کاری که صورت گرفته است، پویش مردمی است که اتفاق افتاده است و می‌تواند موثرترین راهکار و راهگشا باشد.

 

تخصیص اعتبار برای تالاب‌های قم برای اولین بار

 

وی با اشاره به فعالیت‌های استان قم، عنوان کرد: سال گذشته برای اولین بار، تخصیص اعتبار تالاب برای استان قم در نظر گرفته شد، استان قم 3 تا 4 برابر میانگین کشوری تالاب دارد و این امر بسیار قابل توجه بود.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم افزود: دریاچه نمک، حوزه سلطان، تالاب غدیر، بهشت معصومه، مسیله، مره و تالاب کوه نمک از جمله تالاب‌های معروف استان قم هستند که امسال برای اولین بار تخصیص اعتبار صورت گرفته است.

 

دانیالی با بیان این که تالاب‌های استان قم باید به درستی معرفی شوند، یادآور شد: از آنجا که کوه نمک از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در احیای اراضی کانونی اثر گذار است، در نظر داریم که این منطقه به عنوان اثر طبیعی معرفی شود.

 

وی ادامه داد: تخصیص زمین جهت تأسیس مرکز تحقیقات زیست محیطی در تالاب حوض سلطان از دیگر اقدامات اولیه در استان قم است که دو محیط بان در آنجا مستقر شدند.

 

بحث حق آبه به صورت جدی پیگیری می‌شود/ نمایندگان قم در مجلس موضوع ریزگردها را در تدوین برنامه ششم در نظر بگیرند

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به مطالعات پیرامون هوای شهر قم، اظهار داشت: در جلسه مدیریت بحران مطالعات صورت گرفته ارائه می‌شود و درصدد هستیم که موضوع گرد و غبار تنها به فصولی که ریزگردها در قم شدت می‌یابد ختم نشود و در تمام فصل‌ها به این موضوع پرداخته شود.

 

دانیالی با بیان این که بحث حق آبه به صورت جدی پیگیری می‌شود، گفت: از آنجا که تدوین برنامه ششم به زودی صورت می‌گیرد، از نمایندگان استان قم در مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم که فصلی تحت عنوان «گرد و غبار و ریزگردها» داشته باشیم تا اعتبارات خاصی برای احیای اراضی صورت بگیرد.  

 

وی تصریح کرد: بدون مشارکت مردمی هیچ کاری در عرصه منابع طبیعی صورت نمی گیرد و مشارکت مردمی در این عرصه بسیار حائز اهمیت است، همچنین یکی از کارهای خیرین می‌تواند نگهداری و بازسازی پارک‌ها در مناطق بیابانی باشد که این موضوع در کشور مطرح شده است.

کد خبر 583360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha