خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت خودروسازی ایران، پس از صنعت نفت بزرگترین صنعت در ایران است. ایران در سال ۲۰۰۹ هجدهمین خودروساز بزرگ دنیا و بزرگترین خودروساز خاورمیانه شده بود. در سال ۲۰۰۹ ایران از لحاظ سرعت رشد صنعت خودرو مقام پنجم دنیا را پس از چین، تایوان، رومانی و هند کسب کرد. در سال ۲۰۰۱، ۱۳ شرکت دولتی و خصوصی در ایران وجود داشت که در میان آنها ایران خودرو و سایپا صاحب ۹۴ درصد از کل تولیدات بومی بودند. شرکت ایران خودرو با در سال ۲۰۰۱ با تولید پیکان (که بعدها در سال ۲۰۰۵، سمند جایگزین آن شد) ۶۱ درصد بازار و سایپا در همان سال ۳۳ درصد بازار خودروی ایران را به خودشان اختصاص دادند.
بنابراین گزارش، تولیدات خودروی ایران در چند گونه خودروی مختلف موجود میباشد: خودروهای مسافری، چهار چرخ محرک، ون، کامیونها، اتوبوسها، مینیبوسها و وانت ها. در ایران حدود ۵۰۰،۰۰۰ نفر (تقریباً ۲٫۳ درصد تمامی نیروی کار) بطور مستقیم در صنعت خودروسازی و بسیاری دیگر در صنایع مرتبط کار با این صنعت کار میکنند. تقریباً ۷۵ درصد کل تولیدات خودروی کشور را خودروهای مسافری و ۱۵ درصد آن را خودروهای وانت دربر میگیرند.
این گزارش می افزاید: صنعت خودروسازی کشورمان بعد از لغو تحریم ها توسعه یافته و مذاکراتی با خودروسازان بزرگ جهان انجام شده و در حال انجام است و در حال حاضر نیز دو شرکت بزرگ خودروسازی ایران و فرانسه با تاسیس شرکت مشترک «ایکاپ» برای تقویت صادرات محصولات خود به بازارهای منطقه تلاش میکنند. باشگاه خبرنگاران جوان در این زمینه به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین نوشته است: "ایران و فرانسه بار دیگر در زمینه تولید خودرو همکاری میکنند. این شرکای قدیمی این بار بر اساس اصولی جدید و در چارچوب شرکتی مشترک به نام ایکاپ همکاری میکنند. ایکاپ، شرکت خودروسازی ایرانی-فرانسوی است که در تهران آغاز به کار کرد و ۵۰ درصد سهام آن برای شرکت ایران خودرو ایران و ۵۰ درصد متعلق به شرکت پژو سیتروئن فرانسه است. تاسیس این شرکت، راه بازگشت بزرگترین شرکت فرانسوی به بازار ایران را هموار میکند. این بازگشت بر اساس قواعدی جدید صورت میگیرد که به گفته مسئولان، ساخت خودروهای ایرانی را توسعه میدهد و زمینه را برای تقویت صادرات به بازارهای منطقهای فراهم میکند."
یادآور می شود: تامین منابع مالی این قرارداد جدید بین دو شرکت ایرانی و فرانسوی از طریق بانکهای ایرانی در چارچوب ایکاپ تامین خواهد شد که بر صادرات و تبادل تجربه و انتقال فن آوری متمرکز خواهد بود.
نظر شما