ایران صادرات نفت خود را افزایش می دهد/ ریاست عون در لبنان، شکست عربستان مقابل حزب‌الله و ایران

خبرگزاری شبستان:ریاست عون در لبنان، شکست عربستان مقابل حزب‌الله و ایران، کری: ایران به تمام بخشهای توافق هسته ای پایبند بوده است، ایران صادرات نفت خود را افزایش می دهد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: ریاست عون در لبنان، شکست عربستان مقابل حزب‌الله و ایران، کری: ایران به تمام بخشهای توافق هسته ای پایبند بوده است، ایران صادرات نفت خود را افزایش می دهد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ریاست عون در لبنان، شکست عربستان مقابل حزب‌الله و ایران است

روزنامه «اسرائیل هیوم» چاپ سرزمین‌ اشغالی و نزدیک به کابینه رژیم صهیونیستی در تحلیلی بر تحولات سیاسی جاری در لبنان نوشت: انتخاب ژنرال «میشل عون» به ریاست جمهوری لبنان به این معناست که «سید حسن نصرالله» پیروز بزرگ میدان است.

شبکه لبنانی «المنار» به نقل از این روزنامه نوشت: به اعتقاد این روزنامه صهیونیستی انتخاب رئیس جمهور و حتی انتخاب نخست وزیر در لبنان اهمیت چندانی ندارد، آنچه حائز اهمیت است، این است که «سعد الحریری»، رئیس جریان المستقبل و متحد عربستان سعودی در لبنان در برابر حزب الله سرفرود آورد و به آنچه دبیرکل این حزب دیکته کرده بود، تن داد.

اسرائیل هیوم افزود: موضع حریری در زمینه پذیرش نامزدی عون به‌معنای بلند کردن پرچم سفید و تسلیم شدن حریری و عربستان سعودی است که به نصرالله و ایران اجازه می‌دهد، نفوذ خود را در لبنان توسعه داده، خواسته‌های خود را بر لبنان دیکته کنند.

این روزنامه درباره گزینه‌های راهبردی عون نیز نوشت: عون از قدرت سیاسی خود برای تشکیل ائتلاف راهبردی بلند مدت با نصرالله استفاده کرد و این تحولی مهم در گزینه‌های روی میز مارونی‌های لبنان است که پیش‌تر آمریکا و فرانسه و چه بسا در آینده «اسرائیل» را هم پیمان خود می‌دیدند، در حالی‌که عون و مارونی‌ها اکنون سرنوشت خود را به نصرالله و ایران گره زده‌اند.

اسرائیل هیوم سرفرود آوردن حریری مقابل حزب الله را به پایان آوردن پرچم‌ها تشبیه کرد که معادلات را در عراق و سوریه بار دیگر به سود ایران رقم خواهد زد.

المانیتور: اصلاح‌طلبان چاره‌ای جز رای‌دادن به روحانی ندارند

در ادامه تحلیل‌ها درباره آرایش نیروهای سیاسی برای انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران، یک پایگاه آمریکایی به موضوع فقدان گزینه‌ای غیر از حسن روحانی برای اصلاح‌طلبان پرداخته است.

المانیتور در گزارشی با تیتر «چرا اصلاح طلبان گزینه‌ای جز حمایت از روحانی ندارند»، درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران تحلیلی ارائه داده است.

در این گزارش ابتدا به موضوع دلخوری یک شخص محوری در اردوگاه اصلاح طلبان از دولت حسن روحانی پرداخته است.

در گزارش این پایگاه تاکید شده که «محمدرضا عارف در انتخابات سال 1392 به نفع حسن روحانی کنار کشید اما حمایت او را برای معاونت اولی رئیس‌جمهور و همچنین ریاست مجلس شورای اسلامی را به دست نیاورد.

المانیتور نوشت: «گفته شده که پیروزی قاطع علی لاریجانی برای ریاست مجلس، بار دیگر عارف را ناامید و دلسرد کرد طوری که او تا به امروز از اعلام حمایت از انتخاب مجدد روحانی امتناع کرده است».

در ادامه این گزارش، به نقل از یک نماینده مجلس شورای اسلامی از لیست اصلاح طلب «امید» در شهر تهران اظهارنظری منتشر شده است.

این نماینده که المانیتور به نامش اشاره نکرده، گفت: «آقای عارف احساس می‌کند که به روش نانجیبانه‌ای از حقوقش محروم شده، او خیلی افسرده است و آن‌چنان میلی برای ابراز عقیده یا ایفای نقش فعال ندارد».  

در ادامه این گزارش به موضوع فقدان گزینه‌ای غیر از حسن روحانی در اردوگاه اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری آتی ایران اشاره شده است.

المانیتور می‌نویسد: «این امکان وجود دارد که اصلاح طلبان به این درک رسیده‌اند که آنها هیچ گزینه دیگری غیر از روحانی ندارند و فقدان حمایت آنها می‌تواند برای اعمال فشار بر رئیس‌جمهور به منظور دادن نقش بیشتر به آنها در دولت آینده باشد».

مهر:

جان کری: ایران به تمام بخشهای توافق هسته ای پایبند بوده است

«جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا در دفاعی پرشور از دیپلماسی، با اشاره به پایبندی ایران به تمام بخشهای توافق هسته ای سال گذشته مدعی شد که این توافق از وقوع یک جنگ تقریباً حتمی جلوگیری کرد.

کری در مراسم دریافت جایزه اندیشکده «چاتم هاوس» در لندن اظهار داشت که «به جای تسلیم شدن به یک جنگ محتوم، ترجیح می داد که برای دستیابی به توافقات دیپلماتیک ظاهراً غیرممکن تلاش کند».

گفتنی است که جایزه «چاتم هاوس» به طور مشترک به «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران و جان کری به دلیل نقش آنان در انعقاد توافق مهم هسته ای میان ایران و شش قدرت جهانی اعطاء شد.

توافق هسته ای سال گذشته که پس از چندین دور مذاکرات طولانی مدت به ثمر رسید؛ با مخالفت قاطعانه رژیم صهیونیستی، منتقدان جمهوریخواه در کنگره آمریکا و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس روبرو شد.

از سوی دیگر، «فیلیپ هاموند» رئیس خزانه داری انگلیس و وزیر خارجه سابق این کشور روز دوشنبه در مراسم اعطای جایزه «چاتم هاوس» با تمجید از توافق هسته ای ایران آن را «یکی از بزرگترین دستآوردهای دیپلماسی مدرن» خواند و مدعی شد که وزیر خارجه آمریکا برای دستیابی به این توافق سه نبرد جداگانه را با موفقیت پشت سرگذاشت: پیروزی بر طرفهای بدبین و منتقد در واشنگتن، در میان متحدان آمریکا و در ایران.

جان کری همچنین گفت که دستیابی به یک توافق با ایران نیازمند «یک تلاش دیپلماتیک هماهنگ بود». وی با تمجید از «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران که در این مراسم حضور نداشت، وی را «یک میهن دوست خواند که برای منافع کشور خود به سختی جنگید».

وی همچنین اظهار داشت که «ایران از تمام بخشهای این توافق تبعیت کرده است». جان کری مدعی شد که آمریکا و متحدانش سعی کرده اند تا همین گونه عمل نمایند، اما در عین حال ناامیدی ناشی از عدم تمایل بانکهای اروپایی به مشارکت مجدد با ایران را که به دلیل ترس از مجازات مقرر در قوانین آمریکاست، مورد تصدیق قرار داد.

اسپوتنیک: ایران صادرات نفت خود را افزایش می دهد

علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که ایران قصد دارد میزان تولید نفت خود را افزایش دهد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران روز دوشنبه اظهار داشت که میزان صادرات نفت خام ایران از مرز ۲.۴۴ میلیون بشکه در روز گذشت و تولید این ماده خام روزانه حدود چهار میلیون بشکه است.

وی در ادامه افزود که «نشست بعدی اوپک نزدیک است و ما هرگز از تلاش برای بازپس گیری سهمیه خود در این سازمان دست نخواهیم کشید». در روزهای ۲۸ و ۲۹ اکتبر، نشست «کمیته عالی اوپک» در وین برگزار شد. قرار است نشست فنی این سازمان در روزهای ۲۵ و ۲۶ نوامبر برگزار شود.

شایان ذکر است که تحریمهای سازمان ملل متحد علیه تهران، فروش نفت ایران به اتحادیه اروپا و برخی از کشورهای آسیایی را ممنوع ساخت.

در ژوئیه ۲۰۱۵، ایران با گروه «۱+۵» متشکل از روسیه، آمریکا، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان یک توافقنامه تاریخی به امضاء رساند. تحت لوای این توافقنامه، تهران متعهد شد که غنی سازی اورانیوم خود را کاهش دهد و از تعداد سانتریفیوژهای خود بکاهد.

در مقابل، غرب نیز متعهد گردید که تحریمهای وضع شده علیه جمهوری اسلامی ایران را به تدریج لغو نماید که این امر زمینه را برای آغاز مجدد صادرات و ادامه پروژه های معلق در حوزه انرژی فراهم می کند.

در سال ۲۰۱۱ و پیش از وضع تحریمها علیه تهران، میزان صادرات نفت ایران روزانه بیش از ۲.۶ میلیون بشکه و میزان تولید این ماده خام حدود ۴.۳ میلیون بشکه در روز بود. اما در ماه فوریه، ایران متعهد شد که میزان تولید نفت خود را به سطوح پیش از وضع تحریمهای بین المللی برساند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

یوکیا آمانو: ایران به توافق هسته‌ای پایبند بوده است

"یوکیا آمانو،" مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز گذشته در گفتگو با روزنامه فرانسوی "لوموند" اعلام کرد: ایران به توافق هسته ای که سال گذشته با شش قدرت جهانی منعقد کرد، پایبند بوده است.

وی با تأیید نتایج گزارش محرمانه آژانس که ماه گذشته میلادی بوسیله رویترز منتشر شد، گفت: تهران علیرغم مخالفت های موجود، به توافق هسته ای عمل کرده است. این توافق از ماه ژانویه (حدود 9 ماه پیش) تاکنون بدون هیچ مشکلی اجرا شده است. فقط یک مورد کوچک در ماه فوریه رخ داد. ذخایر آب سنگین ایران اندکی از 130 تن تعیین شده تجاوز کرد. ما به سرعت این موضوع را به ایران منتقل کردیم و تهران همه اقدامات لازم را برای حل این مشکل انجام داد.

آمانو در ادامه خاطرنشان کرد: جدا از این مسئله، من تضمین می دهم که تهران به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است. ایرانی ها در حال انجام تعهدات خود به جامعه بین المللی هستند.

بر اساس توافق هسته ای ایران و 1+5، تهران اجازه دارد ذخایر آب سنگین خود را در سطح 130 تن نگه دارد. اما این ذخایر در ماه فوریه به 130.9 تن افزایش یافت. 

ایرنا:

هاموند و جان کری: درصدد حل موانع موجود در تعاملات بانکی با تهران هستیم

فیلیپ هاموند وزیر دارایی انگلیس و جان کری وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه در سخنانی در اندیشکده چتم هاوس در لندن با بیان اینکه ایران بایستی از تمام مزایای اقتصادی توافق هسته ای وین بهره مند شود، بر رفع موانع موجود در تعاملات بانکی با ایران تصریح کردند.

هاموند که در مراسم اعطای جایزه چتم هاوس به جان کری به دلیل نقش او در توافق هسته ای ایران سخنرانی می کرد، گفت: من بر این باور هستم که برجام یکی از دستاوردهای بزرگ در عرصه دیپلماسی مدرن است.

وی افزود: این توافق صرفا به جهت توقف برنامه هسته ای ایران نبود بلکه قرار بود زمینه بازگشت ایران را به جامعه جهانی فراهم آورد.

هاموند گفت: این توافق سرآغاز پروسه ای است که ما بتوانیم پس از 40 سال جدایی دوباره یکدیگر را بشناسیم و به هم اعتماد کنیم.

وزیر خارجه سابق انگلیس افزود: ما می دانستیم که برای سیاستمداران ایرانی مهم است که بتوانند مزایای اقتصادی توافق هسته ای را به مردمشان عرضه کنند ؛ اما ما از اینکه اجرای کامل این منافع با سختی مواجه شده است ناراحت هستیم.

وی افزود: 'هرچند وضعیت اقتصادی ایران نسبت به قبل از برجام بهتر شده است اما ما خواهان پیشرفت سریع تری بودیم . ما می خواستیم که شرکت های بیشتری در ایران سرمایه گذاری کنند ما خواهان تجارت بیشتری میان ایران و غرب هستیم .'

هاموند بیان داشت: اما ما در جریان عادی سازی روابط تجاری مان با ایران با چالش های بانکی مواجه شدیم .

وزیر دارایی انگلیس افزود:' جان کری و من دائما به طرف ایرانی اطمینان داده ایم که ما به اجرای برجام متعهد هستیم تا مردم ایران بتوانند از منافع اقتصادی توافق هسته ای بهره مند شوند. '

وی در همین حال وعده داد که به عنوان وزیر دارایی انگلیس تلاش خواهد کرد تا مساله از سرگیری «موثر» روابط بانکی با ایران را از طریق بانک های انگلیسی پیگیری کند.

هاموند با اشاره به جلساتی که تاکنون با مقامات ایرانی و طرف های غربی در خصوص رفع موانع بانکی داشته است، تصریح کرد: ما بایستی تلاش کنیم تا موانع برطرف شود و این کار را صورت خواهیم داد.

این سیاستمدار انگلیسی تصریح کرد: کار ما به پایان نرسیده است. ما مشخصا اعلام کردیم که هدف مان توقف برنامه هسته ای نیست بلکه هدف احیای روابط ایران و غرب است.

وی گفت: توافق هسته ای تابستان سال گذشته در وین صورت گرفت اما کارهای سختش همچنان باقی مانده است تا ما بتوانیم این سند را از روی کاغذ به صورت کامل اجرا کنیم.

فیلیپ هاموند که در جریان مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک هدایت تیم مذاکره کننده انگلیس را برعهده داشت، همچنین در سخنانش از جان کری و نیز ظریف به عنوان دوستان خوب خود یاد کرد.

هاموند گفت: کری برای به دست آمدن برجام بایستی در 3 جبهه می جنگید: یک جبهه در واشنگتن بود که بایستی میان کنگره، کاخ سفید و سنا یک هماهنگی و تفاهم ایجاد می کرد، دوم جبهه‌ای در برابر اعضای مختلف 1+5 بود که هرکدام از آنها دارای اولویت خاص خود در مذاکرات بودند و سوم جبهه‌ای در برابر ایران بود که در این خصوص نیز چالش های زیادی به دلیل برداشت افکار عمومی ایران و دیدگاه های متفاوت جناح سیاسی در این کشور وجود داشت.

وی اظهار داشت که جان کری به رغم مشکلات موجود، هیچگاه اجازه توقف مذاکرات را حتی در زمان‌هایی که پیشرفت کمی داشتند، نداد.

در همین حال، ' جان کری' وزیر خارجه آمریکا نیز در سخنانی دراین مراسم از تمام طرف هایی که در حصول توافق هسته ای زحمت کشیدند تشکر و قدردانی کرد.

وی گفت: من از شرکایی که در این مذاکرات شرکت داشتند تشکر می کنم. چون بدون حضور آنها توافقی صورت نمی گرفت و راه پایانی در کار نبود.

کری افزود: فیلیپ هاموند و همکاران ما از آلمان، فرانسه، روسیه و چین و همچنین آنهایی که در مقام غیر مذاکره کننده - مانند خانم کاترین اشتون و فدریکا موگرینی نماینده اروپا - تلاش کردند تشکر می کنم.

وی ادامه داد: من همچنین می خواهم اعتراف کنم که همتای ایرانی من «محمد جواد ظریف» فردی سخت کوش، مذاکره کننده ای توانمند، وطن پرست و در تمام مدت برای منافع کشورش جنگید تا راهی سازنده برای حل مشکلاتی پیدا کند که همه ما آن را درک می کردیم.

وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: من همچنین می خواهم از دو همکار که دانش فنی آنها و تعامل شان در دست یابی به توافق بسیار مهم بوده است «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا و دکتر «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی هسته ای ایران و بسیاری از کارشناسانی که در این جریان زحمت کشیدند، تشکر و قدردانی کنم.

کری بیان داشت: این مذاکرات قدرت ذهن بسیاری را درگیر کرد، در جریان آن عرق زیادی ریخته شد تا ایده ها و ایده آل ها به سند تبدیل شود و سندها به توافقی منجر شود تا امروز اطمینان حاصل می کند، برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است؛ دنیا به مکانی امن بدل گردد و به مردم ایران فرصت داده شود.

این سیاستمدار آمریکایی همچنین بیان داشت: باراک اوباما و حسن روحانی، روسای جمهور ایران و آمریکا نیز بایستی در این جریان تصمیمات دشواری را اتخاذ می کردند. هر دوی آنها بایستی از نظر سیاسی ریسک می کردند و علاقه مند به طی کردن مسیر سیاسی بودند چرا که به زعم بسیاری تنها راه باقی مانده حمله هوایی بود و دست کم رسیدن به توافق در آینده ای نزدیک را پیش بینی نمی کردند.

کری توافق هسته ای را به «تذکری قابل توجه» در عرصه دیپلماسی تعبیر کرد که نشان می دهد «به رغم دهه ها بی اعتمادی و اختلاف که تا به امروز سبب جدایی ما (ایران و آمریکا) شده است اما زمانی که رهبران تصمیم می گیرند تا دست کم با یکدیگر صحبت و تلاش کنند نشان می دهد که همه اعتقادها از پیش تعیین نشده است. »

وی در همین رابطه بیان داشت که به رغم تلاش های واشنگتن برای برقراری صلح میان رژیم اسرائیل و فلسطین، اما عدم پایبندی رهبران دو طرف به راه حل های صلح آمیز کار را دشوار کرده است.

وزیر خارجه آمریکا گفت: ما نگران هستیم که طرف اسرائیلی در کرانه باختری رود اردن شهرک سازی می کند که به مرور زمان امکان راه حل تشکیل دو دولت مستقل فلسطین و اسرائیل را دشوار می کند.

کری اضافه کرد: بنابراین چنانچه باراک اوباما و حسن روحانی تمایل به حل مشکل نداشتند، مذاکره کنندگان قادر به حل مشکل نبودند.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا توافق هسته ای دوام خواهد آورد یا خیر گفت: بله، به شرط اینکه هیچ کس خللی در پروسه ایجاد نکند. وی با بیان اینکه ایران تاکنون به تعهداتش در چارچوب برجام متعهد بوده است، افزود: ایران مستحق دستیابی به منافعی که بابت آن معامله کرده است و از طرف دیگر این مساله مهم است که ما اطمینان حاصل کنیم برداشته شدن تحریم ها مانعی برای تجارت با ایران ایجاد نکند. کری افزود: واشنگتن نیز تلاش کرده است تا به تعهداتش در چارچوب برجام عمل کند و من امیدوارم که بانک های بزرگ نیز معاملات با ایران را از سربگیرند، چون آنها می توانند این کار را انجام دهند.

وی بیان داشت که دفتر کنترل دارایی های خارجی آمریکا مشخصا اعلام کرده است چنانچه بانک های غربی در ارائه تسهیلات به ایران بررسی های لازم را صورت دهند نیاز به نگرانی در خصوص جریمه شدن از سوی آمریکا ندارند.

وی افزود: ما توافق کردیم که دیگر تحریم ها مانعی برای تجارت با ایران نباشند اما برخی ابهامات در خصوص جزئیات مشکل زا شده است که ما در حال رفع آنها هستیم.

کری تصریح کرد: من بایستی اعلام کنم که ما فراتر از آنچه در چارچوب برجام توافق کردیم تلاش کردیم تا اطمینان حاصل کنیم که توافق به صورت کامل اجرا می شود.

وی با این حال اشاره کرده که تحریم های آمریکا در خصوص موارد غیر هسته ای پابرجا خواهند ماند و در همین رابطه، حمایت ایران از حوثی‌های یمن و حزب‌الله لبنان را چالش‌های پیش‌رو دانست.

وزیر خارجه آمریکا گفت: برخی اصرار دارند که پیش از توافق هسته ای بایستی این چالش را بر طرف می کردیم اما من به آنها عرض می کنم که اگر قرار بود این مسائل را حل کنیم هنوز در وین بودیم چون برخی از این مسائل به مشکلات منطقه ای گره خورده است و زمان می برد تا برای آنها راه حل پیدا کرد.

جایزه سال 2016 میلادی چتم هاوس اندیشکده سلطنتی روابط بین‌الملل در لندن روز دوشنبه طی مراسمی در محل این موسسه، به جان کری وزیر خارجه آمریکا به دلیل نقش موثر او در حصول توافق هسته ای ایران، اعطا شد.

چتم هاوس، روز سوم آبان اعلام کرده بود که به دلیل موفقیت جان کری و محمدجواد ظریف وزیران خارجه آمریکا و ایران در به ثمر رسیدن توافق هسته ای بین ایران و جامعه جهانی جایزه سال 2016 خود را به آنها اهدا می کند.

این جایزه قرار بود مشترکا به وزیران خارجه ایران و آمریکا اعطا شود که ظریف برای دریافت آن به لندن سفر نکرد.

هر چند مجری این مراسم تصریح کرد که برای اعطای جایزه به وزیر خارجه ایران، از فرصت دیگری استفاده خواهد شد.

چتم هاوس یک موسسه غیردولتی و پژوهشی است که در سال 2015 میلادی جایزه خود را به پزشکان بدون مرز اهدا کرده بود.

در سال 2014 میلادی ' ملیندا' همسر بیل گیتس به خاطر اقدامات انسان دوستانه این جایزه را گرفت.

در سال 2013 میلادی جایزه چتم هاوس به هیلاری کلینتون تعلق گرفت که برای تقدیر از تلاش های دیپلماتیک او در مقام وزیر خارجه آمریکا بود.

کد خبر 584625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha