بررسی هنر گچ بری در معماری ایرانی و اسلامی

خبرگزاری شبستان:کتاب «هنرگچ بری مکتب خراسان» که به کوشش دکتر طاهره کمالی زاده و محسن کمالی زاده به نگارش درآمده است، به تازگی توسط سوره مهر منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان  به نقل  از پایگاه خبری سوره مهر، این اثر که به بررسی و سبک گچ بری استاد ابوالقاسم کمالی زاده پرداخته است در چهار فصل تدوین شده است.

 این کتاب  در دو بخش به منظور آشنایی با هنر گچ‌بری و روش‌های عملی آن و با رویکرد آموزشی، تدوین شده است. بخش اول با عنوان کلیات هنر گچ‌بری، در سه فصل به معرفی هنری و تاریخی گچ‌بری، گونه‌ها و سبک‌های آن در طول تاریخ و در دورۀ معاصر در حوزۀ خراسان می‌پردازد. پس از این آشنایی اجمالی هنری و تاریخی، بخش دوم به عنوان بخش محوری کتاب به پنج کارگاه آموزش عملی گچ‌بری در سه سطح: ابتدایی، متوسط و پیشرفته اختصاص یافته است:

 در سطح ابتدایی، در کارگاه گچ‌بری به آشنایی با انواع قلم‌ها و ابزارآلات گچ‌بری و آموزش نحوۀ کاربری هر یک از آن‌ها در هنر گچ‌بری به عنوان مقدمۀ آموزش عملی گچ‌بری ارائه می‌شود و کارگاه دوم، به آشنایی با گچ مناسب گچ‌بری، آموزش تهیه ملات گچ و آماده سازی انواع ملات گچ‌ می‌پردازد.

 در سطح متوسط، در کارگاه گچ‌بری مراحل ساخت و اجرای انواع ابزار‌های حاشیه و قاب آموزش داده می‌شود.

 در سطح پیشرفته، کارگاه گچ‌بری به آموزش طراحی و اجرای عناصر اصلی گچ‌بری، آموزش طراحی و اجرای گچ‌بری دور قلاب اختصاص یافته است.

 کارگاه گچ‌بری  نیز به آموزش فرایند طراحی و اجرای ستون و سرستون می‌پردازد.

    در قسمتی از پیشگفتار کتاب اینگونه آمده است: با وجود غفلت و بی‌مهری چندین ساله نسبت به هنرهای سنتی از جمله معماری سنتی و به‌خصوص هنر گچ‌بری، خوشبختانه در سال‌های اخیر فعالیت‌های مثبتی در این زمینه انجام شده که هرچند درخور تقدیر است اما با توجه به خلأ عظیم چندین ساله، هنوز کافی نبوده و تلاش و همت بیشتر هنرمندان و هنرشناسان را می‌طلبد.

 

کد خبر 584646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha